Duchcov? Prasárna se směšnými tresty

 Asi jsem nebyl sám, kdo nevěřícně kroutil hlavou nad vynesenými rozsudky v kauze Duchcov. Omlouvám se, ale neumím to nazvat jinak, než obyčejná prasárna. Prasárna, která navíc jen znovu vyvolá vášně a emoce. Oprávněně...

 Nejsem žádný hledač pravdy, nemám žádné kouzelné řešení problému soužití s menšinami, ale ať se na mne nikdo nezlobí, jestli po takové hnusotě je rozsudek na úrovni krádeže v supermarketu, tak je něco sakra zle! Srovnám-li tresty v kauze Vítkov s Duchcovem, je to minimálně tristní. Tady navíc ještě ti snědí "borci" stihli zmlátit chlápka, co si nechtěl nechat ukrást svůj majetek.

 Zmlácený chlápek raději nic už nechce a nepožaduje nějaké vyrovnání. Bodejť, musí tam přece žít dál a když vidí tyhle "tvrdé" rozsudky, tak radši šoupe nohama. Brutálně zmlácená dvojice raději taky nemluví o přímém rasově motivovaném útoku, protože i oni si plně uvědomují, co by to mohlo vyvolat. A právě soudcovská prasárna má přímý podíl na věcech budoucích. Tohle jen tak nevyšumí a bude teď stačit nějaká maličkost. Bylo by fajn, kdyby si paní soudkyně pořídila bydlení v nějaké senza lokalitě poblíž. Budou se jí pak daleko lépe obhajovat pohádky o náhodách...

 Rozhodně nejsem a nebyl jsem nikdy žádný radikál ve smyslu vyhledávání nějaké záště či nenávisti. Po verdiktu soudu v této kauze, jsem ale minimálně zhnusen a pohoršen. To je výsměch a facka do obličeje všem, kdo věřli v nějakou spravedlnost a obyčejnou lidskou slušnost.

 Dokáži pochopit, když kdokoli něco ukradne, protože nemá tzv. co do huby. Nedokáži ale pochopit takové svinstvo, jaké se odehrálo v Duchcově. A už vůbec nedokáži a nechci pochopit ony vynesené "tresty."

 A když už to lidé nesnesou a ozvou se, přijdou hoši s obuškama, slzákem a vodními děly... Radikály tady přeci nestrpíme. Jenže, kdo je tady vlastně radikál a kdo je vyrábí? Mám dojem, hraničící s jistotou, že minimálně v tomhle případě ty váhy spravedlnosti byly sakra přetížené na jednu stranu.

 Pěkný den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Košťál | sobota 22.3.2014 17:07 | karma článku: 40,97 | přečteno: 2739x