Drábkova zvrácená logika - vizitka současné politiky

 Jak si zkazit nedělní dopoledne? Jednoduše, stačí si jen poslechnout vlastně kohokoliv z politiků. Já jsem dnes udělal tu chybu, že jsem chvilku koukal a hlavně poslouchal p.Drábka. Jeho zvrácená logika, to je už zralé na Chocholouška.

 Nazývat p.Drábka politikem, to by se měli snad i politici urazit. Dosadit tohoto vypočítavého veksláka na ministerstvo práce a sociálních věcí, to byla opravdu síla. Prakticky vše, co tam stihl, zavání. Jeho nejznámější akce - Skarty jsou už mediálně proprané natolik, že snad není potřeba znovu vyzdvihovat jejich kvalitu. Co mne ale dostalo, je neustálé nesmyslné žonglování s hypotetickými čísly, kde se p.Drábek snaží do zblbnutí hájit nesmyslnost tohoto projektu. Kdyby tam dnes proti sobě měl oponenta na úrovni, tak by těžce zaplakal. Jenže tam měl čaroděje Babáka, který si sice donesl asi dvacet papírů, ale žádnou znalost.

 Co ale považuji doslova za nehoráznost, to je komentář Drábka, vlastně spíš vyhrožování, že ten, kdo zruší projekt Skaret, také ponese odpovědnost za případné finanční vyrovnání státu s provozovatelem. Jak tohle může říct někdo, kdo tu pitomost vymyslel? On si ani na vteřinu nepřipouští vlastní odpovědnost! Proboha, co se třeba zeptat, proč by ty naklády neměl nést autor?!

 Když někoho přejedu autem, mám průšvih. Když ale někoho přejede p.Drábek, tak bude volat k odpovědnosti toho přejetého, protože kdyby tam nelez, tak by ho nikdo nepřejel. To je skutečně skvělá politická logika! A bohužel, touhle logikou se řídí v posledních letech vlastně všichni politici napříč stranami. Ty jejich experimenty na lidech, kdy se promrhaly milióny z veřejných peněz a nikdo nenese jinou, než jakousi pofiderní politickou odpovědnost, to už je klasika.

 Nechci tady vyjmenovávat všechny ty kauzy, ve kterých figurují nebo figurovali ministři různých vlád. To by bylo nošením dříví do lesa. Ale když vidím vysmátého Řebíčka, mašinfíru Grosse, vyhožujícího Drábka nebo odkloněného Kocourka, není mi dobře. Tohle přeci nemůže a nesmí být normální. A nejhorší je, že nevidím nějakou velkou možnost změny k lepšímu, poněvadž televize byla zapnutá ještě při dnešních OVM a tam mě celkem zaujal postoj policejního prezidenta Červíčka. Když ho vyzval Moravec k reakci na Kalouskova dehonestující slova směrem k policejním vyšetřovatelům. Prý, každý má nárok na názor. OK, až mě příště zastaví policajti a řeknou mi, že jsem překročil povolenou rychlost, tak jim v klidu odpovím, že jsou jen negramotní idioti, kteří neznají standardy při měření rychlosti. Proč ne? Přeci můžu mít názor...

  Přeji pěkný den.

Autor: Roman Košťál | neděle 5.5.2013 16:17 | karma článku: 32,92 | přečteno: 1313x