Díky, pane Ištvane...

 Je mi jasné, že se mnou spousta lidí asi souhlasit nebude, ale napsat to prostě musím. Děkuji p.Ištvanovi za odvahu, se kterou se pustil do boje s nejistým výsledkem, ale s velkým morálním přesahem. Možná to bude boj s větrnými mlýny, ale i tak je aspoň vidět charakter jednotlivých politiků.

 To bylo keců! Prý padni, komu padni. Korupci nebudu tolerovat ani v ODS a ani ve státní správě. Když jsou ve vazbě stovky lidí, zdá se to být v pohodě. Když je tam Ráth už přes rok, je to v pohodě. Když ale ta, co ji Apačové nazývají "Sedřený kůň", je ve vazbě měsíc, je to najednou týrání, ničení existence společenské a profesní a dokonce hrozí zdravotní následky a za to vše prý může Ištvan. Navíc je to všechno prý politický proces a Nečas se staví do role mučedníka. A protože je to tedy jen zvůle státních zástupců a policie, tak on jim to ulehčovat nebude a nevydá se dobrovolně trestnímu stíhání. Prostě, čestný chlap každým coulem, nespravedlivě osočován a šikanován za něco, co je naprosto běžná součást politického chování posledních dvaceti let.

 Ano, Nečas je opravdu možná obětí, ale ne obětí ze strany státních zástupců, ale spíše obětí vlastní sebestřednosti, pocitu, že on přeci může vše, protože ti před ním to dělali taky tak. Jak ono se to jenom říká...? Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. A přesně tohle se stalo v případě expremiéra. Vycházel se subjektivního pocitu, že to, co činí on, tady bylo už dávno předtím, a tedy je to v pohodě. To je, jako kdyby zloděj kradl 20 let, a když by ho pak chytli, tak by se ublíženě hájil tím, že přeci dělal jenom to, co už dávno před tím, vlastně se choval jen standardně.

 No a jsme u těch standardů, kde mi jistě bude mnoho lidí oponovat, že to by museli pozavírat všechny za tu dobu. Ale to já vůbec nepopírám! Je k smíchu, jak je vysmátý třeba p.Gross, co si dovolili socani v podání Tvrdíka, Špidly, Vlčka a dalších. Vůbec se nechci zastávat nějaké strany. A právě za to děkuji p.Ištvanovi, že ukázal, možná mimoděk na to, co se zde děje. Na ty, kdo nám tvoří zákony, diktují předpisy a směrnice a sami se chovají doslova nehorázně. On i takový sedřený kůň, viděno dnešní optikou, asi taky nedostával to krmení tak úplně jenom za práci. O to víc je žalostnější expremiérův postoj. Je to takové tvarohové, kapku svazácké a hodně mimo mísu. Ostatně přesně tak, jako celá současná ODS. Ta Nagyová je vlastně takovým symbolem Nečasovy éry. Od vzpínajícího se plnokrevníka, až ke kopající kobyle, která mele z posledního... Abych byl ale aspoň trochu spravedlivý, máslo teče po hlavách všech parlamentních stran. Ať už budou příští volby kdykoliv, bude to mazec.

 Přeji pěkný den.

Autor: Roman Košťál | sobota 13.7.2013 18:22 | karma článku: 40,27 | přečteno: 2467x