Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P26a29v80e39l 11K75u18l35a

4. 2. 2013 21:28

Dano, já dnes náhodou s autorem naprosto souhlasím. Také se chvílemi stydím za to, že je Čech ;-D

2 1
možnosti
Foto

Autor se pozastavuje nad tím, proč ty kravály kolem volby prezidenta - že prý byly  "demokratické" ... A o tom to právě je !  Že demokratické nebyly ... M. Zeman je vyhrál podvodem - lží. Pořád tu někdo tento fakt mlží. Touto volbou bylo těmi, co jej zvolili, zvoláno:  "Soudruzi, vraťte se - vše odpuštěno. Za sebe říkám - děkuji, nechci!

5 7
možnosti
VV

Máte ještě do zítřka, pane Vaňku, čas podat ztížnost, že prezidentské volby nebyly demokratické, že pan Zeman vyhrál podvodem a lží. Pospěšte si, abyste to řádně zpracoval a stihl to.:-)

4 1
možnosti
IH

A vlky z lesů žene hlad.......

míra byla překročena....jsem zvědavá, co bude dál..........

2 0
možnosti
AK

Myslím, že míra příjmové polarizace společnosti je značná. Řadě lidí ještě nedošlo, co pro ně zvýšení DPH o 40% znamenalo - teplo, vodné a stočné platí zálohově. Ale za 1/4 roku začnou chodit vyúčtování. A nebýt chudý při stálé akceleraci nákladů znamená:

- nebýt nezaměstnaný

- nebýt starý

- nebýt nemocný nebo tělesně postižený.

To vlastní vůlí těžko ovlivníte.

Nevím, kdy se chudí dostanou do takové situace, že si sami půjdou vzít to, co jim dobrovolně bohatí nechtějí dát.

0 3
možnosti
AK

1) Po 23 letech nekomunistických vlád výsledky toho vládnutí nikoho neeuforizují a přes to pořád bojujeme proti komunismu.

Komunisti skončili, šli od válu a nemají šanci se vrátit, tak proč bych proti nim měl pořád bojovat? Proč má KSČM tak děsivě vysoké procento voličů, když třeba komunistická strana USA ho nemá? Všechny ostatní už lidé volili a k ničemu to nevedlo, tak koho mají volit, jak vyjádřit nespokojenost s tím, jak nás politici okrádají a obelhávají?

Představme si, že KSČM vyhraje volby a získá parlamentní většinu. Takže sestaví vládu bez koalice s kýmkoliv. No a co pak? Sebere Volkswagenu fabriku v Boleslavi? Ohradí naši zem kolem dokola ostnatým drátem a zavede výjezdní doložky? Bude děti nutit učit se marxismus? Pokud by to nastalo - ne že bych si to přál - bych se bál spíš toho, že se budou chovat stejně mizerně jako současní politici a zbytek národa ztratí naději, že se současný marasmus nechá změnit návštěvou volební místnosti.

2) Volba prezidenta je součást politické kultury v naší zemi a tak měla tu úroveň jakou měla.

3) V podstatě je to něco jako utkání Sparta-Slavia - taky dokáže vzbudit hodně emocí, ale život 10 mil lidí nijak neovlivní. Těch společných rysů je víc: když jdu na fotbal, musím si koupit lístek, my jsme za přímou volbu zaplatili 500 milionů. A tak je v pořádku, že diskutujeme o tom, kdo měl být na soupisce a kdo ne, komentujeme výkony hráčů, jestli měl sudí pískat faul nebo ofsajd a novináři nám pak sdělí, kde se hráči po utkání nalili a jestli si na hotel vzali prostitutky. Ale zábava, kterou jsme si zaplatili, skončila, takže zpátky do práce a platit daně...

7 1
možnosti
Foto

Pane Košťále já se občas za některé Čechy stydím a některým bych docela rád dal do nosu. Ale za to že jsem Čech se stydět nebudu.

Černobílé vidění společnosti a čekání na "spasitele" /Schwarzenberg, Paroubek, Rath .../ bych bral jako pozůstatek třídní nenávisti.

Demokracie nemá Romane jen volby. Ona má také občanskou společnost a ta si zvesela může protestovat i mezi volbami. Bohudíky za ni.

!!KSČM je součástí demokratického systému, ale není demokratickou stranou!! Protesty proti ní jsou minimálně stejně legální jako pochod odborářů Prahou za svržení vlády.

.....

Já jsem náramně spokojený ze dvou věcí: 1. lidé nejsou mezi volbami pasívní a dávají politikům najevo, že je budou trvale kontrolovat a zasahovat do jejich práce. 2. Členové KSČM, jejich voliči a jiní s prominutím "zblblíci" se odhalili. Nadšeně zírám, jak ty komunistický pohrobky se ... re, že sice jdou nahoru, ale zároveň dostávají stále více a více do čečnichu. Alespoň vidíme jak si soudruzi představují demokracii - zvolte nás a držte hubu a krok. ,, jako za minulého režimu

3 3
možnosti
Foto

Díky za příspěvek. Ale s prominutím mám dojem, že to není až tak o tom držet hubu a krok. Mě tam prostě vadí úplně jednoduchá věc. To, že nejsme schopni přijmout jakoukoliv volbu. Je úplně jedno, zda se to týká komančů. Nám se prostě pořád něco nezdá... Pakliže ti zmiňovaní komanči nebyli zakázáni, jsou tedy legální. Proč bych měl protestovat proti něčemu, co je legální? Ano, můžu si o tom myslet své, ale zpochybňovat to? Vždyť, kdybych se měl neustále vyhraňovat proti všemu, co se mi nelíbí, to už by byla anarchie. Prostě, názor mít mohu vždy, ale proto jsou ty volby, aby prošel hlas většiny. A ten bychom prostě respektovat měli. A znovu opakuji RESPEKTOVAT! Souhlasit ovšem nemusím.... Takže, jestli vyhrál Zeman, mohu si o tom myslet své, ale musím si prostě říct: "OK, Miloš je prezident!" Nemusím souhlasit s tím, jaké prostředky k tomu použil, ale on ani Kája nebyl v té volbě zrovna Míra Dušín... Nikdy to nebude jenom černobílé, ale plivat na všechno jenom proto, že se mi něco nezdá, není řešení...

2 0
možnosti
Foto

Bohužel se také někdy stydím za to, že jsem Češka... Náš národ spěje do záhuby jako celé lidstvo, pokud se lidé neprobudí... :-/

6 1
možnosti
Foto

Ale to určitě ne... Jen si nmusíme uvědomit, že debilové kolem nás nemají převahu. Že fakt má nějaká volba šanci.... O tom to je.

6 0
možnosti
MS

Než se začnete stydět, měl byste si trochu ujasnit souvislosti. Protesty proti komunistům v krajské radě nejsou proto, že (demokraticky) získali hlasy v krajských volbách, ale proto, že byli pozváni do krajské koalice. Je to totéž, jako kdyby nějaká politická strana pozvala do celostátní vlády komunisty, protože získali hlasy v demokratických parlamentních volbách. A jak víte, dosud se tak nestalo, i když komanči straší v parlamentu už více než dvacet let. Troufám si tvrdit, že kdyby socani po příštích volbách pozvali do vlády komunisty, byly by protesty ještě větší. To bych vyrazil do ulic i já. :-/

3 3
možnosti
Foto

Vyražte si kam chcete, jen mi hoďte nějakou demokratickou volbu.... Třeba jsem blbej, ale když to zvolej lidi, tak co chcete řešit?

2 1
možnosti
Foto

I75v83a55n 79M40a40r91e77k

3. 2. 2013 22:34

Kecy, bublá to zde jako kaše v hrnečku vař, nevím o čem tu tak vášnivě debatujete, vítěz je jen jeden a jaký je a bude ? To se uvidí za pár měsíců, na to vezměte jed že . . .? Uvidíte ! R^

2 1
možnosti
Foto

Problém je v tom, že ti, kteří se demokracií ohánějí nejvíce, nevědí, co to je. Zvykli si 23 let vyhrávat a když náhodou, i přes masivní propagandu prohrají, neumí se s tím smířit, neboť to nebylo ve scénáři. Scénář jasně říkal, že vyhraje p.Schwarzenberg a budou oslavné koncerty, reportáže, bud eTe Deum. Nyní jim sklaplo, proto tak vyvádějí !!

9 4
možnosti
Foto

Víte, mě vadí jakýkoliv scénař, jenž by měl cokoliv předpovídat. Kde to jsme?

2 0
možnosti
LC

Ti, co tak často a rádi mluví o ČR jako o Banánistánu už druhý den sepisují petice proti výsledku demokratických voleb. Být to v Africe, tak se tu už válčí. A nebo je to jen vliv EU, kde se už v některých zemích hlasuje až do správného výsledku?

7 2
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2392x
Žárovku jsem nevynalezl ani nezakázal, ale chtěl bych, aby mezi námi bylo jasno.

Seznam rubrik