14.9.1937 zemřel T.G.M a nikdo to ani nezmíní?

 Média jsou plná velkohubých politiků, jenž se předhání v tom, jak nám všem zajistí blahobyt. Jeden větší demokrat, než druhý. Všichni jsou opravdoví vlastenci, ale NIKDE jsem nenašel ani zmínku o výročí úmrtí toho, kým se tak rádi zaštíťují. Trapné a smutné...

 Nechci nikoho obtěžovat nějak dlouhým článkem. Jen jsem považoval až za neuvěřitelné, že v den úmrtí T.G.M jsem nenašel nikde ani zmínku o tomto výročí. Všude jen samá politika, anticikanismus, případně mordy na všechny způsoby nebo nějaké sexuální úchylky. Dokonce ani ve zprávách ČT se neobjevila doteď ani sebemenší zmínka o tomto jistě smutném dni úmrtí našeho prvního prezidenta. Co k tomu říct?

 Našel jsem příspěvky o focení se politiků na bilboardy, našel jsem zmínku o tom, že kníže uvítal Tibetského emisara, našel jsem spoustu keců o Šloufovi, určitě by se dala najít i pořádná hromada hnoje na Bartošovou a Rychtáře a spousta dalších, jistě velice zajímavých informací. Víte, přijde mi to jako neuvěřitelné faux pas všech medií, ale zároveň je to vlastně jen obyčejná ukázka stavu společnosti. Holt, osobnost T.G.Masaryka se vytahuje a připomíná jen, když se z toho dá vytřískat politický kapitál nebo v boji o zachování koryt.

 Je mi osobně smutno ze stavu, kam jsme dospěli. Je to jen další střípek do mozaiky morálky v ČR. Národ bez paměti si asi opravdu zaslouží jen to, čeho dnes máme plné titulní stránky. Takže, všem zarytým čtenářům Blesku přeji pěkný den a spoustu kvalitního čtiva. To samé přeji i divákům těch našich skvělých komerčních žump, mezi které už dávno řadím i veřejnoprávní ČT. A všem médiím dohromady patří i mé nekonečné poděkování za jejich jistě nelehkou práci, při které sem tam nějakou tu drobnost prostě přehlédnou.

 Takže jen na závěr... Dnes je to 76 let od smrti prvního prezidenta tehdejšího Československa.

  Přeji pěkný den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Košťál | sobota 14.9.2013 15:28 | karma článku: 32,98 | přečteno: 1319x