Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KZ

h@luzak

6. 10. 2009 10:35
nenavrhuje?

Klaus říká, že navrhovaný "upgrade" EU na Lisabonskou verzi je špatný a říká, že mnohem přijatelnější než EU ve verzi Lisabon, je EU ve verzi Nice (ta je právě "v provozu"). A pokud si myslíte, že k Lisabonu nikdo nenavrhuje alternativu (tj. alternativní směr), podívejte se třeba na návrh Evropské dohody (na http://www.petice.eu):

http://www.petice.eu/evropska_dohoda.pdf

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

6. 10. 2009 13:08
Re: nenavrhuje?

Na čem se podle Vás dohodlo tolik států. Měl byste pravdu jen tehdy pokud by měl alespoň jediný stát zájem se Vaším textem zabývat. Ten návrh má několikaleté zpoždění. Relevantní by byl tehdy, když se dohoda koncipovala. Jakýkoli návrh můžete předkládat jako alternativu, pokud se o něj nikdo relevantní nezajímá je Vám to platno, jak mrtvému zimník. Je pro Vás tak těžké pochopit, že kdyby V.K. měl skutečně starost o LS, že se jí měl prostě věnovat, když se zpracovávala a nikoli, když byla hotova a ratifikována ve nadpolovičním počtu zemí? Dostanete něco za úkol. Zpracujete to, odsouhlasí se to a přijde zadavatel, jenž se věci měl věnovat průběžně, a chce najednou prostě něco úplně jiného. Je s podivem, že osobně by Vám takový postup vadil a to je řečeno hodně slušně. U V.K. ve směru k EU to je bezva postup, který nikoho nenasere. To je ten demokratický deficit EU podle Klause.

0 0
možnosti
PN

kluk.od.lopaty

6. 10. 2009 9:58
Já nevím

proč pořád všichni píšou, že je Topolánek chlap s gulama... on to sice řekl, ale řekl to o Evženu Tošenovském...:-/

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

6. 10. 2009 9:49
Podepíše

Jako Hácha podepsal pod tlakem v roce 1939, podepíše i Klaus v roce 2009. Krásná paralela úspěchu socialistů.

0 0
možnosti
ZH

Zani

6. 10. 2009 11:06
Re: Podepíše

Paralela to je, ale jen zvnějšku;-D. Hácha byl taky senilní nemocnej stařec. Jen ať podepíše, čím víc kompetencí sebere Brusel těm vopičákům v parlamentu, tím pro naší republiku lépe.EU[>-]

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

6. 10. 2009 9:37
Není to

úplně můj úhel pohledu, ale beru. Co se týká Havla a Klause. Je zřejmé, že když se dva pokoušejí o totéž, neznamená to, že je to totéž. Havel kdysi poučoval i americký kongres - a ten mu ve stoje celý aplaudoval. Klausovi aplauduje pouze zcela určitá skupina lidí, jež se doma i ve světě neustále zmenšuje. Zato se zvětšuje podíl buď naivků nebo extrémistů. Nikdo není dokonalý ani V.Havel. Ale stručně a zjednodušeně řečeno úspěchu v onom aplausu dosahoval především proto, že se nikdy nepovažoval za neomylného a nikdy nepoučoval způsobem, kdy své žáčky prvevntivně zpourážel jako V.K. A za tím si stojím i při vědomí toho, že to zpourážení nemusí být u V.K. vědomým aktem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
Jsem rád na světě

Seznam rubrik