Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

itučňák

27. 1. 2010 9:50
Kdyř rohlíky zdraží pětkrát

tak si lidé půjdou rohlíky koupit jinam, nebo budou kupovat chleba. Obchodník v každém případě nezbohatne, stejně jako stát pod vedením ČSSD. Šikovní lidé půjdou do zahraničí a firmy půjdou do daňových rájů.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

22. 1. 2010 8:50
Pokud mám děravý kýbl

Tak mi nepomůže do kýbla nalévat stále více vody, ale v první řadě je potřeba ucpat díry.

Pokud by se podařilo zvednout hladinu v děravým kýblu, tak se u dna zvedne tlak a dírami vytéká více vody. Jinak řečeno, pokud se zvýší daně, tak přibude nezaměstnaných a zvýší se vyplácení podpor a výsledek na státní kasu bude stejný, jen socialistům přidede zas několik potencionálních voličů.

0 0
možnosti
JM

JUDr. madqwert

22. 1. 2010 10:23
Re: Pokud mám děravý kýbl

CSSD predstavila 42 opatreni, kdyz si je prectes vsechny a ne jen ty dve tykajici se dani, tak mozna zjistis, ze chce ucpat i ty diry ;-D

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

22. 1. 2010 8:39
Jak typické pro všechny socialisty

Sebrat lidem co nejvíce peněz a pak je milostivě přerozdělit, aby jim za to byli vděční a zas je volili.

Jak to může dopadnout, když se budou zvyšovat daně? Nikdo je nebude chtít platit a každý bude hledat cestičky, jak daně obejít ať legální nebo i nelegální cestou. To zas povede ke zvyšování počtu úředníků, kteří to budou kontrolovat. Již dnes máme mejvyšší náklady na výběr daní.

Pokud firmám zvýší daně, tak firmy budou hledat cesty ke snížení nákladů a v první řadě to odnesou pracující, čili podle socialistů ti obyčejní lidi, několik jich propustí, aby ušetřili na mzdových nákladech a zbývajícím pracovníkům rozdělí jejich povinnosti. Takže ve výsledku budou mít více práce za stejný prachy nebo budou na pracáku a ti co zůstali je stejně zas budou živit.

0 0
možnosti

vitvit

22. 1. 2010 8:59
Re: Jak typické pro všechny socialisty

Nejlepším příkladem jak to bude funfovat jsou přímo naši poslanci !!

Mají základní plat cca 60.000,- takže jich se danová progrese týkat nebude, že ?! Ale k tomu mají dalších 50.000 náhrad, takže celkový příjem hodně přes těch Paroubkových 1,2mega ročně!

Takže od příštího roku budou mít všichni manažeři novou smlouvu. Budou brát minimální mzdu a k tomu nezdaněné statisíce na bydlení, auto, jídlo atd..... a celkový výber na daních bude Vážená CSSD NIŽŠÍ !!!!! ;-)

0 0
možnosti

vitvit

22. 1. 2010 8:31
pro JAY6

četl sem pěkný mejl - fiktivní rozhovor s bohatým člověkem, co říka na progresivní zdanění.

Odpověd: "mne zdanění tak moc nevadí, ale musim se trochu omezit, takže propustím zahradníka! Budu mít sice zanedbanou zahradu, ale chudák zahradník bude mít hlad.... "

KDY UŽ konečne chudá levice pochopí, že když seberou peníze bohatým, tak jediný výsledek bude, že bohatí se budou mít o trochu hůř, ale chudí se budou mít o HODNĚ HŮŘ!!!!

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

22. 1. 2010 8:43
Re: pro JAY6

Přesně tak. Jenže oni neukazují na toho zahradníka, ale stále jen na toho, který ho zaměstnával, jak mu seberou zas nějakou tu kačku navíc.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

22. 1. 2010 7:23
vtip týdne:

Paroubek přednáší projev o ekonomice (bylo to k vidění na ČT 24).  -  Jenže on to nebyl vtip. Sockomouši, jak je a patrně taky sám sebe nazývá Jay6 (viz níže) prostě nikdy nepochopí, co mají "pravicoví" bloggeři i autor tohoto článku na mysli. Oni prostě vidí, že někdo vydělává víc než oni (že ovšem taky musí pracovat víc než oni a umět toho víc než oni jim nějak uniká) a strašně mu to závidí. A nepřijdou na nic lepšího než mu to jeho "bohatství" sebrat. Že to moc nefunguje zjistili už bolšáni například v kauze kolektivizace zemědělství, a začínají na to přicházet i v Jayem6 opěvaném Německu i jinde (protože jedou plnou parou k sociálně spravedlivému státnímu bankrotu). Pro nadšence dotaz: jak chtějí ti filutové udělat z chudých sedláčků a chalupníků bohatou vesnici?

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

22. 1. 2010 7:15
Tkhle nějak si představuji demagoga

Tys zapoměl napsat,že vyšší daň by měla být až s příjmu  NAD  1200000 kč za rok.Takže,když chceš dělat chytrého ,tak piš alespoň pravdu. Ekonome.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

22. 1. 2010 5:46
Celosvětové spiknutí socialistů?

Vždycky mne překvapí jak si někteří rádoby pravicoví příznivci představují pojmy jako solidarita či progresivní zdanění.Je hezké,že náš pravicový ostrov svobody ukazuje cestu celému civilizovanému světu.Ale ten civilizovaný svět vyspělých demokratických států stále odmítá pochopit geniální počty českých pravicových blogerů na idnes.Prostě 15 procent ze 100tisíc je více než 15% z 10tisíc.Nechápu,že se politické reprezentace Německa,Francie,Itálie,Nizozemí,Belgie,Švédska,Velké Británie a USA nepoučily u naší ODS a nezavedly už dávno tu spravedlivou rovnou daň.Patrně kde o celosvětové spiknutí sockomunistů.Myslím,že obzvláště komunistická strana USA má silný vliv na daňový systém své země.Svět prostě důsledně ignoruje genialitu našich pravicových sociálních inženýrů.Proč asi?

0 0
možnosti
J

Jakub76

22. 1. 2010 7:17
Re: Celosvětové spiknutí socialistů?

musím přiznat že dříve jsem si pod pojmem "solidarita" představoval něco naprosto jiného než mi je dnes servírováno z levé části politického spektra :-/

0 0
možnosti
PK

dolch

22. 1. 2010 0:33
Člověče

váš článek mě přiměl k zamyšlení. Ale trochu jinému, než bych sám čekal. Díky ... :-)

0 0
možnosti
V

veit

22. 1. 2010 0:27
koskoviny

Prostě "excelentní" koskoviny8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1032x
Jsem rád na světě

Seznam rubrik