Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vždy mne překvapí opakování některých manter zastánců přerozdělování. Člověk, který vydělává tolik, že na něj dosáhne socialistická pracka Hollandova, nežije v té zemi ve vzduchprázdnu. Pokud si třeba koupí auto za 5 milionů, tak při DPH 20% dostává stát ihned 1 milion. Pokud si kupuje třeba luxusní dům na Riviéře, opět dostane stát ono DPH. Stejně tak při nákupu luxusní láhve vína či třeba špičkových lyží.

Normální stát naopak podobné lidi bude chránit, aby žili a utráceli ve své zemi. Pokud jim však řekne, že nad 1 milion E odvede plných 75%, pak je jedinou možností těchto lidí odejít z této země a nechat všem velké H. Tito boháči to samozřejmě udělat mohou a také nejspíše udělají.

2 0
možnosti
JV

Domníváte se, že činnost jednoho člověka (s výjimkou zásadního vynálezu) může mít hodnotu přesahující 27 000 000 Kč ročně?

0 0
možnosti
JL

S rozumně nastaveným progresivním zdaněním nemám problém, ale 75%, to už je fakt masakr.

1 0
možnosti
Foto

J66i49ř14í 20N66ě96m93e76c

30. 12. 2013 14:24

Proč se to stalo?!

Jen proto, aby teto "Ferda" - Francois Hollande a jeho strana - uspěl v dalších volbách. Politikům je zcela jedno, co po nich zůstane a v jakém stavu zanechají zemi, kde vládnou. Řídí se jediným: "Nahrabat si co nejvíc, dokud to jde."

Francouzi, kteří skutečně hodně vydělávají, se zkrátka přesunou mimo Francii, případně svoje společnosti přesunou mimo Francii, a budou platit daně jinde.

Nicméně, kvůli tomu nepřijde Francie na buben.

Předpokládaných boháčů, kteří spadají do této kategorie je prý cca 30.000, i kdyby měl každý z nich odvést oněch 20 a čtvrt mil. Kč daní z každého jednoho milionu Euro, a neodvedl, Francii to sice zabolí, ale nepoloží.

Mnohem horší bude, že si i obyčejní Francouzi řeknou, když nemusí platit daně oni, tak nebudu ani já. A stoupnou si do fronty a natáhnou ruku. To potom bude malér.

0 0
možnosti

J43a36n 70Š84p78e45c17i48á18n

30. 12. 2013 18:19

A ještě se snaží zavádět obecné referendum, aby se z politiky stala hitparáda populismu, pod strachem z odvolání.

0 0
možnosti
MP

Bohatí lidé dávají na charitu, samozřejmě o tom nemluví. Zvýšením daní dají na tyto charity o to méně. Zvýšení daní je vždy prodělečné. Jde o abecedu ekonomie.

0 0
možnosti

Pane, abeceda a hlavně praxe ekonomie praví, že jedině progresivní daní se lze dopracovat dlouhodobě stabilně rostoucí ekonomiky.

0 0
možnosti

J15a79n 69Š22p75e87c41i24á11n

30. 12. 2013 10:24

Existuji take milionari, kteri uz solidarni jsou.Nekteri provozuji ddm,jini do sportovnich klubu skol.Nekteri provozuji cela gymnazia a umelecke skoly ze sveho.Touto dani zrusili spoustu dobrovolne solidarnosti.Chapu ze 99% lidi zavidi a nepochopi to, ale o tomto problemu se jaksi nemluvi.

Je jen mensina z tech ktere ceka 75%,kterym se to sproste hromadi na uctu. Navic tito bohati to nemaj jako vejplatu z fabriky.Bude k tomu draha agenda vysetrovani prijmu kde jak kolik.

2 0
možnosti
MP

Zvyšme o nejvíc dan všem bohatým a pořádně je potrestejme. Zničme ty, kteří zakládají firmy, díky nimž má většina lidí  práci. Ale kde potom levice vezme peníze, až všechny tyto firmy zkrachují či odejdou tam, kde jim bude lépe. Velké firmy ušetří na daních ročně miliony, takže se jim vyplatí se odstěhovat. Kde lidé najdou práci / když tyto firmy zkrachují či odejdou / aby mohli odevzdávat daně, to ví sám bůh. Odkud stát vezme peníze pro nezaměstnané? Pardon, přece zvýší daně zbytku pracujících.

4 0
možnosti

Naopak výsledkem zavedení rovné daně je zničená ekonomika a růst státního dluhu o polovinu

1 6
možnosti
Foto

Těch mínusů u mé připomínky! 30 000 Kč na den pro rodinu, je opravdu málo, jak se dovídám z dalších debat. Jaký stanovit strop? Kolik milionů musím mít, být spokojen?  Kolik vlastně pro svou osobu potřebuji?  

 Víte vůbec Vy sběrem peněz posedlí, že polovina národa (možná je to i více) mají na den 500 Kč.  Znám nejméně pět lidí kteří mají na den 140 Kč. A nebýt těch chudších 70 % obyvatelstva tak jste s obchodováním v háji.  Takže sbírejte. 

Je konec roku a tak s úsměvem. Znáte pořekadlo, jedna generace vydělá druhá rozhází.

Do nového roku  přeji všem lidem, aby  se měli tak dobře,  jako se má naše rodina. Potom bude na světě  moc dobře. (je to každoroční přání u rodinného vánočního stolu mého přítele.) Celá tato nádherná velká rodina, platí státu na daních právě těch 30 000 tis Kč. denně.

1 3
možnosti

O  žádnou pseudosocialistickou solidaritu nejde, jde o pokus dostat ekonomiku ke stavu blížícímu se stavu dokonalé konkurence odstraněním výsad modré šlechty vyplývajících z toho či onoho monopolu, aby byla zajišťěna co nejoptimálnější alokace zdrojů.

2 3
možnosti

*Je mi líto, ale jste dost vedle, ale vůbec se nedivím vašemu zděšení z 75% zdanění bohatých.

*Souhlasím i s potřebou lépe vybírat daně a zabránit co nejvíce korupci.

*Dokonce souhlasím i s tím, že úspory by se měly hledat zejména v nákladech hospodaření státu.

**Jenže rovná daň a stropy na zdravotní i sociální pojištění je úplně stejná hovadina, jako daň 75%, protože nás rovná daň strká od roku 2008, do stále větších a úplně zbytečných dluhů.

**Pokud stát nemá peníze, nemůže financovat projekty a rozjet pořádně ekonomiku, protože jste zcela opomněl realitu, zahrnující značné množství firem, jejichž prosperita závisí na státních zakázkách, či dotacích.

**Tedy normální ve vyspělých zemích je progresivní zdanění od průměrného platu nahoru a bez jeho využití, nás žádná úsporná opatření, ani lepší výběr daní, od dalších dluhů, nezachrání.

1 1
možnosti
Foto

Rovná daň neexistuje !!! Například pokud bude stanovena 30 procentní daň pro všechny, tak jinak bude platit tu dań ten, co si vydělá 10 000 Kč, jinou ten, kdo si vydělá 30 000 Kč a jinou ten který vydělá milión.

0 0
možnosti
MT

Tak i Francouzi si už pomalu začínají uvědomovat jednu starou pravdu, že každá daň nakonec dopadne na bedra střední třídy, protože bohatých je málo a svoje peníze si umí ohlídat a na druhou stranu od chudých si stát nic moc nevezme.

4 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2693x
Toho času (ne)spokojený občan ČR. Komentuji, co se děje kolem mě a zaslouží si alespoň pozornost a pár minut k zamyšlení.