Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

vodak

5. 7. 2011 0:04
Autor má pravdu

Málo čtu blogy, ještě méně blogy neznámých lidí, ale tenhle mě zaujal a plně souhlasím s autorem. Ikdyž nejsem si jistý, že je Martin Roman nejlépe placeným manažerem v ČR.

Jinak k Martinu Romanovi a těm "lidem" co jenom nadávají - Kdo si to umí zařídit ... ;-D

Ti co jenom pomlouvají taky mohli být na jeho místě, měli mít na škole samé jedničky (ikdyž to není předpoklad, ale u Martina Romana to tak bylo) a drát se nahoru :-)

0 0
možnosti
LD

amusia

23. 5. 2011 1:44
Píšete

že pan Roman : "je špičkový manažer...ekonomický zdatný, zkušený, pracovitý a schopný...atd". Budu se opakovat,ale ať ho tedy udělají šéfem třeba ČD, dá to tam do kupy a pak se pravda ukáže. Do té doby vás budu považovat pouze za kecálka,co vychvaluje něco,čemu moc nerozumí.Pracuji v oblasti,která se zabývá nákupem či prodejem elektřiny+Vyrovnávacím trhem,něco vím o fungování ČEPSu...tož dokáži posoudit!

A nebojte,panu Romanovi nezávidím ani korunu,jen jsem prostě přesvědčen,že jeho "příjem" je neadekvátní v porovnání s jinými neméně kvalitními lidmi.Na rozdíl od některých diskutérů si nemyslím,že je pan Roman grázl a zloděj,a vím, že výrobní cena elektřiny není haléřová položka...jsem prostě jen přesvědčen,že je to prachobyčejný úředník dosazený do vedení skorostátního podniku,který je placen tak dobře proto,aby si mohl "uplácet" ty,kteří ho v té fukci drží.

SKAJP[>-]

0 0
možnosti
S

Skepticus

23. 5. 2011 15:06
Re: Píšete

Plat "Mecenáše" je sice velký, ale neliší se tolik od ostatních firem. Něco jiného jsou opce na akcie z prvního funkčního období, to je taková výhra ve sportce. Zavedla je ještě za ředitele Míla Zemanova vláda, která chtěla ČEZ prodat. Zahraniční poradci jim jako pojistku proti rozkradení majetku doporučili motivovat manažery cenou akcií, když podnik zhodnotí, vydělají si. jenže ouvej, cena akcií skočila na mnohonásobek a z plánované odměny v řádu jednotek milionů byly stamilióny. Mimochodem, gymnázium mladšího Klause dostalo akci, které měly tehdy hodnotu 100 milionů, po krizi (/a pádu cen akcií) už to asi tak horké nebude.

Mimochodem opční program v druhém funkčním období je v minusu! počítá se tak, že se od aktuální ceny na burze odečte cena v době začátku funkčního období a vynásobí se počtem akcií. U Romana je to 750 000 ks, akcie spadla od oka tak o čtyři stovky, takže je asi rád, že opční program se může využít, nikoliv musí využít.

0 0
možnosti
JNN

Joey nikdy neodejde

22. 5. 2011 23:27
To se vezme majetek téhle země

(elektrárny, rozvody) a zadarmo se předá tomuto gaunerovi. Výrobní cena elektřiny haléřová, prodejní cena zlodějská, navíc cestička umetena podplacenými politiky napříč politickým spektrem. To celé dohromady je u mě největší podvod v dějinách téhle země. A je výstižné, že se u nás najdou ještě negramoti, kteří tohoto zloděje a grázla budou obhajovat jako skvělého vrcholného manažera.

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

23. 5. 2011 1:06
Re: To se vezme majetek téhle země

Umíte číst,neumíte,jen jako gauner nadáváte!!

0 0
možnosti
T

tromi11

22. 5. 2011 22:24
a z něčeho takhle hloupého

pak vyroste cosi, jako pravicový volič, který bude posléze stříhán jak ta ovce, ale bude u toho spokojeně bečet a všem vyprávět, jak nikomu nic nezávidí......

0 0
možnosti
KV

_-1-_

22. 5. 2011 21:42
Nějak mi nejsou jasná fakta a souvislosti ........

"Cena energie, kterou ČEZ prodává, není proboha výmyslem generálního manažera, ale výsledkem spekulace na trzích, nabídky a poptávky" ...

... "A chová se ekonomicky, je to špičkový manažer. Kde je poptávka, může se zvyšovat cena, dokud ta poptávka zase nezačne vlivem ceny klesat. To je jeden ze základních ekonomických zákonů. A Roman je ekonomický zdatný, zkušený, pracovitý a schopný člověk"

.

Že by jste si tak trochu protiřečil?

0 0
možnosti
JK

jermaine

22. 5. 2011 22:53
Re: Nějak mi nejsou jasná fakta a souvislosti ........

Myslim, ze presne pro vas tam autor napsal - ......pro Vás chytráky Martin Roman - budeme teda uvažovat, že může za všechno, i za cenu...

Trocha abstrakce a nekomu nedochazi souvislosti;-D

0 0
možnosti
J

JanLipina

22. 5. 2011 21:31
To má trochu díry

elektřina nejsou štrample. Jsme na ní závislí! S pomocí elektřiny se vyrábí snad veškeré jídlo + asi trilion dalších (veškerých) věcí. Za další, Roman si jistě zaslouží pěkný plat... ale kdo ne? :) Podle vaší tržní logiky by platilo, že plat může být tak nízký, dokud je o místo zájem - a já bych to dělal za polovic.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

22. 5. 2011 21:06
...

S článkem celkem souhlasím. Myslím si taky, že Roman je dobrým manažerem. Že jim prošel motivační program v takovém nastavení, co prošlo, není jeho chyba, ale chyba největšího akcionáře.

Lidé by chtěli lacinou energii, ale že by to mělo své ekologické následky, dopady na příjem státu (takže by bylo nutné zdanit ty, kteří jsou ochotny šetřit životní prostředí),a  ve prospěch spekulantů, kteří by dodávali do zahraničí, to nějak nedomýšlejí.

0 0
možnosti
B

bajo.ano

22. 5. 2011 21:04
no, on ten moloch by prospíval i bez něj

vzhlem k tomu, že je to v našem státě monopolní výrobce něčeho, co jsme nuceni užívat všichni, bez elektriky to totiž už dnes nejde

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

22. 5. 2011 20:49
úhel pohledu

může být různý, ale určitě je fajn, že jako mnoho ostatních nesyslí jen pod sebe.

0 0
možnosti
MK

Bob-an

22. 5. 2011 20:45
Sice pěkný článek

nicméně odporuje základní české logice "kdo má víc než průměrnou mzdu je zloděj a gauner"...

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2693x
Toho času (ne)spokojený občan ČR. Komentuji, co se děje kolem mě a zaslouží si alespoň pozornost a pár minut k zamyšlení.