Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Má to ještě jednu rovinu, která poslední dobou není moc vnímána. Myslím že je dostatečně transparentní, jak se pomalu vytrácí zodpovědnost, odvaha a schopnost nazvat věc pravým jménem. Ta zodpovědnost je v tom, že musíme vymezovat a tvořit mantinely a je pokrytecké sem plácat alibisticky komunismus a totalitní kontrolu.Ta odvaha je neuhnout před správným označením lidí, kteří nerespektují nic, ani cizí víru a prostor.A schopnost nazvat věci pravým jménem značí, že si nebudu plést alternativu z vystupováním exhibujících hovádek, upřímnost s chováním nevycválaných lidí a budu mít cit pro umění natolik, abych odhadl prvoplánový kalkul;-).On totiž pojem a průjem je fakt věc odlišná. V opačném případě je na programu otázka: Kam až budete ochotný v té "alternativě" zajít.

0 0
možnosti
VS

Alternativni umeni, hluboky kulturni sok atd. atd. Moji rodice pouzivali vyrazy jako "kulturni clovek, kulturni chovani, kulturni vystupovani" a zaroven pouzivali vyrazy "nekulturni clovekn nekulturni chovani, nekulturni vystupovani". Na tomto poradu jsem nenalezl nic kulturniho, ale to je mozna moje chyba. Jenom si rikam, co kdyz jina alternativne kulturni skupina si rekne " My musime bejt lepsi". Co je dalsi stupen alternativni kultury? Vycurat se vrohu studia? Stahnout kalhoty a udelat bobek na stole? Nevim a vlastne ani vedet nechci. Nejsem totiz jeste dostatecne kulturne vyspely.

2 0
možnosti
JK

J36a11k70u66b 13K14o94r92f

28. 12. 2013 15:38

To je prave ono - smyslem meho zamysleni neni urcovat, co je a neni kulturni, protoze jaka jsou pro to kriteria? Kdo to ma rozsoudit? To uz tady jednou bylo a s velkym uspechem se to neseslo...

Ja rikam, ze je povinnosti verejnopravni televize alternativni porady s nekonvencnimi lidmi (nemusi to byt nutne umelci!) vysilat. A komu se neco z toho nezda - muze s klidnym srdcem prepnout jinam. Nic vic, ale ani nic min,

1 2
možnosti

JJ, přesně tak. Svoboda není jen to co se mi líbí a je pro mě přínosné. A alternativa znamená, že se to nebude líbit většině společnosti.

0 2
možnosti
Foto

Zajímavý je rozhovor Pavla Jandurka, který onen pořad režíroval. Lidovky.cz. Mimochodem dal kvůli té kulturní nádheře výpověď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2693x
Toho času (ne)spokojený občan ČR. Komentuji, co se děje kolem mě a zaslouží si alespoň pozornost a pár minut k zamyšlení.