- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je na čase, aby i EU konečně povolila pěstování osvědčených geneticky modifikovaných potravin.
Zdroj: https://korec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763907
-------------------
Ano, návrat k přírodě je víc než žádoucí. A tak rychle z EU pryč, bude líp.
Byla bych velmi opatrná jak při "modifikovaných" vakcínách, tak při zasahování do rostlin (agresiv. chemii bych samozřejmě vyloučila, (nejen) kvůli ní určitě přibývá rakovina); kdo a jak zkoumá geneticky modifikované plodiny? Člověk vždycky na něco skočí, pak neví, jak z toho ven, např. se svět sebevražedně zahltil plasty. Takže než bych spustila na člověka něco nového, zkoumala bych to trpělivě delší dobu bez plošného spuštění na lidstvo, vč. těch vakcín, kdy určitě nestačí studie 2 - 3 měsíce na malém spektru dobrovolníků. Já věřím spíše na (nejen) švédský přístup k potravinám, které si oni pěstují mimo škodliviny, bez chemie a bez modifikací, např. na úžasných čistých pozemcích za Stockholmem. Potraviny mají být co nejvíc přirozené a z nezničené přírody.
Jenže ty ekologisty nepřesvědčíte. Oni nechtějí vědu, ale víru. Po obrovské atheisaci lidstvo hledá spirituální náhražku. A tu vidí v ekologistické eschatologii. Ještě se to hezky snoubí s tisíce let opakovanou tendencí ke gnózi, k tomu, že jen osvícená a zasvěcená část lidí ví, jak se vlastně věci mají. A biologie, chemie či fysika jsou přece tááák zoufale nudnééé, že?