Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

VitaminS

6. 6. 2008 9:01
Dotace

Problém není v dotacích, ale v jejich rozdílné výši v jednotlivých EU zemích. Kdyby se totiž dotace zrušili v celé EU, případně by zemědělci v EU pobírali stejnou částku na ha půdy ať jsou z Čech nebo Francie a hospodaří na 10 ha nebo 1000 ha, tak by to prospělo všem. Ukázalo by se, kdo je konkurenceschopný a kdo ne. Ale toto řešení nikdy neprojde, protože to někteří, zejm. Francie nikdy nedovolí.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

5. 6. 2008 21:02
Pokud bychom žili na ostrově

mohli bychom zrušit dotace.

Jenže kolem nás jsou státy EU, které všechny dotují potraviny. Pokud zrušíme dotace, zničíme naše zemědělce. Nedokáží konkurovat ani dotovaným výrobkům EU, ani výrobkům ze zemí s levnou pracovní silou a lepšími klimatickými podmínkami.

Další alternativa k možnostem A - dotace, B - likvidace zemědělství, jsou C - cla. Jenže jsme součástí EU a dalších organizací, slibujících si bezcelní obchod na věčné časy. Museli bychom tyhle organizace opustit nebo předělat.

Osobně se mi dotace nelíbí, ale v současné době bez komplexního  řešení, které bere v potaz naší mezinárodní politicko hospodářskou situaci, zni volání po zrušení dotací, promiňte mi ten výraz, poněkud pitomě.

0 0
možnosti
E

editi

5. 6. 2008 19:14
Vážený,

sdělte zde národu, zda máte vzdělání, které má co do činění se zemědělskou výrobou, nebo zda jste kdy v životě v zemědělství pracoval. Jinak jste bloud, který píše o čemsi, čemu nerozumí. U nás na vsi takovému říkáme cosi o přihlouplém Pražákovi;-D;-D;-D;-D.

0 0
možnosti
AK

ak1975

5. 6. 2008 20:30
Re: Vážený,

nerozumím dotazu,, copak něco pěstovat aby se to nezužitkované vyhodilo je správné? Tohle by můj praděd - velkostatkář nedopustil. To by to raději rozdal potřebným.

0 0
možnosti
AA

A.A.

5. 6. 2008 18:30
Autore

Sdílím Váš názor, že by bylo lepší dotace zrušit, ale nacházím mnohem lepší argumenty. Samozřejmě i ty Vaše jsou platné. Ostatně argumentů proti dotacím je už na světe celá řada a já bych je tu jen opakoval. Ano, zrušit dotace!

0 0
možnosti