Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

reddmaniak

28. 5. 2008 2:44
souhlas a andym

aneb jak zpívá Landa "můžeš mě mít když si zaplatíš" - dokud na ropu máme, tak ji platíme, až nebude, nebude... ono bude zas něco jinýho ;:)

0 0
možnosti
A

andy2000

28. 5. 2008 0:51
Proč restriktivní opatření?

Když na to lidi nebudou mít, tak to nebudou kupovat, přestanou lítat na dovolenou a kupovat zboží z daleka. Když na to lidi budou mít, pak je ropy pro ty lidi dostatek.

Ani v jednom z těch dvou případů nechápu, proč chcete lidem něco zakazovat? V tom prvním to není třeba, protože to stejně nebudou dělat, a v tom druhém to není potřeba, protože ropy je dost...

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

27. 5. 2008 23:18
Dva důvody

1. Těžba ropy je zřejmě za vrcholem. 2. US dolar, prozatím hlavní měna v platbách za ropu oslabuje a oslabuje. Bod 1 je těžko řešitelný, bod 2 se postupně vyřeší sám s úpadkem US dolaru a přechodem plateb na jinou světovou měnu. A pak alternativní pohony, prozatím pečlivě uzavřené v sejfech.

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

27. 5. 2008 23:04
Ono se to omezí samo

A je celkem zřejmé, že je ropa stále ještě velmi levná, když se vyplatí vozit zboží sem a tam po zeměkouli, často se doveze z EU do USA, aby se po internetu objednalo a dovezlo z5 do EU a vyjde to levněji. Nebo celý systém výroby just in time, atd. Tohle všechno je důkazem toho, že ropa je stále ještě velmi levná.

0 0
možnosti
JR

honzarov

27. 5. 2008 22:00
Jeden návrh, bez omezení občanů

Co takhle poslat do řiti Bursíka a nechat zvolit opravdové zelené, kteří místo komplotu s ODS a pánbíčkáři prosadí pořádnou a fungující přepravu kamiónů po železnici.

0 0
možnosti
R

reddmaniak

28. 5. 2008 2:45
Re: Jeden návrh, bez omezení občanů

to by ještě přeprava po železnici musely být fungující... kdyby to fungovalo a vyplatilo se to, už by se to tak dělalo ;-)

0 0
možnosti
AK

ak1975

27. 5. 2008 21:59
ropa

vidím, že plno lidí chápe, že změna přijde. Teď jde jen o to jestli bude rychlá a bolestivá nebo postupná

0 0
možnosti
ML

m. l.

27. 5. 2008 21:40
Tohle zkoušeli německý melouni

a dojeli na to - nikdo nechtěl aby se přijímaly zákony které by například cestování letadlem omezily.

Až přijde čas tak se to omezí samo. Drahá ropa bude znamenat drahé zboží z dovozu a lidi jej budou méně kupovat. Koumáci začnou koumat jak by se to dalo řešit a vymyslí spoustu nových věcí, od lehčích transportních beden až třeba po úplně nový systém organizace nákladní dopravy - co já vím. A třeba se dostane i zadostiučinění milovníkům železnic, i když osobně myslím, že tudy vývoj nepůjde.

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

27. 5. 2008 23:06
Re: Tohle zkoušeli německý melouni

V nákladní dopravě určitě půjde, stejně tak v osobní dopravě zalidněných oblastí. V těchto dvou případech je železnice dlouhodobě těžko nahraditelná.

0 0
možnosti
OK

Ondra.vsb

27. 5. 2008 21:22
Hups

Kdyby to bylo tak jednoduchý...

Souhlasím s vámi, že by jsme nemuseli kupovat tolik zboží z daleka, s tím cestováním....no nic, tak se vrátíme o několik století zpět...

Ale najít si práci v místě bydliště, tak to v dnešní době fakt zní, s prominutím, jako pitomost. Spíš bych doporučoval se za prací odstěhovat, protože nikdy se práce neodstěhuje za zaměstnancem. A když už je dál, tak existuje osobní doprava jako autobusy a vlaky.R^R^

V mém případě to mám jednoduchý...snažím se co nejvíce jezdit na kole, protože kolo ještě na ropu závislí není...tedy když nepočítám duší a plášť, ale to je detail.;-D

0 0
možnosti
PV

Gotreg

27. 5. 2008 20:52
nechápu

Příznám se že nerozumím důvodu, proč píšete o restriktivních opatřeních. Ropy je celkem dostatek na xx let dopředu, alternativní zdroj (LPG) jest možno vybrat a pokud někdo na benzin nemá, nemusí ho kupovat.

Mám pocit, že hledáte řešení na neexistující problém.

Jinak k té ceně v ČR - tankováno 56 litrů nafty¨, celková cena 1983 Kč, spotřební daň 556 Kč, DPH 317 Kč.

Z čehož mi vychází, že nebýt daní, které se tradičně probendí (ne, nestaví se za to silnice),  je cena za litr 19,82 - včetně marží pumpajzníka.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

27. 5. 2008 20:45
Už několik let zpátky tvrdím, že spekulace s ropou

vydělají lidem s kapitálem obrovské peníze.Že ropa bude reaktantem nejen ekonomických vztahů a evolučních bouří, ale i politických. Fr. prezident čelí ohromným tlakům odborů ve vlastní zemi. Ropa jen přispěje k tomu, aby se EU buď velmi radikálně změnila, nebo ve své současné podobě zanikla a na její místo nastoupilo něco jiného.Bude to vycházet z aktuálních potřeb národních států. Velmi účelová, praktická věc, která prvoplánově bude řešit ekonomické potíže závislé na ropě a až v druhé řadě následné politické ukotvení.Doufám, že druhý pokus bude opravdu zodpovědný.[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 177
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1139x
Sportuji, cestuji, organizuji akce. Můj názor není většinový a většinou je kontraverzní, ale jsem přístupnej k diskuzi.

Seznam rubrik