Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

23. 7. 2008 9:35
Proč tak kriticky ?

Nebuďme zase až tak kritičtí k autorovi.

Velkoryse přehlédněme určité detaily a zamysleme se spíš nad podstatou a to - není už na čase příjmout Euro?

Víme, že centrální banka při spekulativních nákupech stejně nemá žádný nástroj pro ovlivnění kurzu koruny. Úrokové sazby jsou dvojsečnou zbraní a pokud by došlo k prostému přepočtu na jinou měnu, tak by se prakticky nic nestalo. Snad jen, že  účtaři by zubem času mohli zapomenout na účtování kurzových rozdílů mezi Kč / Eur. Argumenty o prudkém růstu cen, zaviněným přechodem na EUR neberu. Prostý matematický přepočet na to vliv nemá.

0 0
možnosti
AK

ak1975

23. 7. 2008 9:21
Kurz

Po dnešním prohlášení předsedy národní banky se kurz vrátil o kousek zpět. 

0 0
možnosti
KD

KECHUD

22. 7. 2008 15:40
Zase blábol

K čemu by nám asi byly týdenní pevné kurzy. Denní kurzy aktuálně pohotově reagují. Za komoušů byly měsíční - a co s tím. Zpevňování cen je taky nesmysl, ty by nějaké týdenní kurzy nevytrhly. I dnes ceny u benzinových pump většinou aspoň ten týden vydrží.

Přijmout, či nepřijmout Euro spíše než s kurzem je spojeno s jinými makroekonomickými ukazateli. 8-o

0 0
možnosti
DN

denk niet

22. 7. 2008 16:42
Re: Zase blábol

Přesně tak - blábol. Autor sice v ůvodu píše "Zamyšlení neekonoma", ale obávám se, že nejen že není ekonom, ale není ani myslitel...

Taková snůška nesmyslů má jediný výsledek - spotřebovaný čas autora při sepisování článku a ztracený čas ostatních, při čtení.

Pro mne to především znamená, že pro příště články pana Kopečného (i po jeho předchozích "úspěších") opravdu už raději nebudu ani otvírat. Rv

0 0
možnosti