Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

topes

10. 1. 2008 9:32
Jen

poznámka.Pokud by kuřákům vadil můj oběd,klidně půjdu i já s ním ven.Dodnes mi nikdo nevysvětlil,proč se nesmí kouřit na zastávkách a v restauracích při obědě ano,Že by KOCOURKOV ?

0 0
možnosti

gogol

9. 1. 2008 23:56
Easy peasy - jen 2 argumenty

V CR je 1/3 kuraku, vetsina kuraku, ktere znam by s tim rada sekla - kdyby to bylo bezbolestne. Dejme tomu - polovina doopravdy. To mame 85% lidi, kteri nechteji kourit - tak to je snad jasne.

Restaurce. Chodim leta do jedne restaurace na obedy, 3 mistnosti, jen jedna nekuracka a v te porad plne, vedle - poloprazdno. Kazdy den jsem videl jak nekolik lidi, kteri chteli pojist v te nekuracke. Kdyz bylo plno - odesli. Pan majitel zakazal od Noveho roku koureni v 2. mistnosti. Ted ma plno v obou .... tak to je snad taky jasne.

0 0
možnosti
VK

kafy

10. 1. 2008 8:41
Re: Easy peasy - jen 2 argumenty

Souhlasím s těmi procenty :)

Ale mám opačné zkušenosti. Restaurace v CV, jedna místnost nekuřácká ( tři stoly, pro 12 lidí ) stále prázdná. Druhá, o něco větší přecpaná. Kuřáci i nekuřáci.

0 0
možnosti

Jiří Navrátil

9. 1. 2008 20:08
Egoista je pan autor, ...

... který chce nařizovat soukromým podnikatelům, co smí dovolovat svým hostům a co ne. Jinak chci položit autorovi otázku, proč, když se v médiích mluví o tom, že v evropských restauracích, kde se již nesmí kouřit, neubylo hostů, proč tedy naši restauratéři hromadně a dobrovolně nezměnili svá zařízení na nekuřácká ?

Jistě by ušetřili přinejmenším za malíře a popelníky ...

0 0
možnosti
ZO

zo

9. 1. 2008 20:13
Re: Egoista je pan autor, ...

Pane Navrátil musím se jen tomuhle vašemu hloupémum příspěvku smát.Na tyhle hloupoučké rádoby argumenty nelze totiž vůbec nic odpovědět.;-D

0 0
možnosti
ZO

zo

9. 1. 2008 19:39
jen tak

Pro mě za mě ať si kuřáci zničí pajšl, to je mi jedno.Ale fascinuje mě ta jejich hloupost vyhodit za krabičku 20 kusů smradu 103 korun jak jsem viděl dneska v Tescu u kasy.Jedna krabička denně a je to 3000 kaček měsíčně.Tak si říkám jestli ti hlupáci neumí počítat.Za rok to máme 36 000 korun.Rozumíte tomu někdo?Za tolik peněz si ničit zdraví?Já tedy ne.připočtu li k tomu 600 půl litrů piva kterjde prej každej z nás vylemtá tak to je neskutečná částka.Kuřáci a pijani piva nejste tak trochu hloupí?Řekl bych že více než dost.Takovéhle vyhazování peněz hraničí přímo s blbostí.Ale dobře vám tak.

0 0
možnosti

Majkl

10. 1. 2008 0:48
Re: jen tak

Hadat se nebudu - nekurak nepochopi.

0 0
možnosti

Kolombo

9. 1. 2008 18:32
Nekuřáci nebudou

smrdět kouřem, kuřáci se nebudou s "kamarády" hádat, ale nebudou se účastnit jejich akcí.  A zařídí si hospody - kuřácké kluby na legitku. Pustí i bez legitky toho, kdo bude tolerantní. Nekuřáci  ať si vysedávají ve svých prostorách bez kouře, pokud je někdo bude provozovat. Jsem nekuřák, ale tahle nenávistná protikuřácká kampaň pod praporem "zdraví" mne irituje.  Když se mi někde nelíbí, tak tam nelezu. Neexistuje "právo" naobědvat se ve venkovské hospodě a svou netolerancí převracet místním jejich zvyky. nedivil bych se, kdyby takového nekuřáka, unie neunie, hnali vidlemi. Sterilní "zdraví" si nabijte do špic, imbecilové.

0 0
možnosti

Milan

9. 1. 2008 18:47
Jsem nekuřák a jsem tolerantní.

Obávám se ale, že nás do svých klubů nebudou pouštět.

Mám kamarády kuřáky a když jsou u nás na návštěvě, tak v létě sedíme na zahradě, ale v zimě dostanou popelník.

Kamarád je mi milejší než vypulírovaný byt a ta trocha smradu v čalounění za 3 dny vyvětrá.

0 0
možnosti

buxus

9. 1. 2008 18:07
Pro Jardu - to jsi mne rozesmál

... veřejných hospod povinně nekuřáckých samozřejmě nepolezou ...

 a raději budou sedět doma a pít lahváče? To je názor zcela mimo realitu.

0 0
možnosti

cima

9. 1. 2008 17:38
Zákaz není řešení

Velice se mi líbí, jak všichni chtějí všechno řešit zákazy. U kouření - co se týče restaurací - stačí vymezi kuřácké a nekuřácké!!! Za chvíli bude zákaz konzumace masa s vysokým obsahem tuku, zákaz uzenin, dále zákaz .......

Ať žije lidská svoboda!

0 0
možnosti

buxus

9. 1. 2008 18:06
Re: Zákaz není řešení

Vám někdo cpe maso s vysokým obsahem tuku či uzeniny na společenských akcích násilím do krku? To jsou ale dnes lidi ...

0 0
možnosti

Jarda

9. 1. 2008 17:14
Jak se to projeví na společenských vztazích?

Na to, jaké má autor zkušenosti s vlastní babičkou, má překvapivě optimistický pohled na budoucnost.

Vztahy mezi lidmi se samozřejmě zhorší, protože se omezí.

Kuřáci se budou stejně jako dosud vyhýbat nekuřáckým prostorům a bude-li takových prostor více, bude zároveň míň míst, kde se budeme moct potkat s lidmi, které máme rádi, přestože kouří.

Když se kouření zakáže v hospodách, zřídí si kuřáci své kuřácké kluby jako soukromé NEVEŘEJNÉ podniky a nás tam vůbec nebudou pouštět. A do veřejných hospod povinně nekuřáckých samozřejmě nepolezou - proč by tam měli nervózně posedávat, když si tam nemůžou zapálit!

0 0
možnosti

nany

9. 1. 2008 17:29
Re: Jak se to projeví na společenských vztazích?

Naprosto souhlasím. Už nechodím nikam, kde se nesmí kouřit. Ano, do práce MUSÍM, na úřad MUSÍM, k doktorovi čas od času MUSÍM. Ale na návštěvu k ségře NEMUSÍM, zrovna tak NEMUSÍM chodit do nekuřácký hospody (taky mě tam dostanete maximálně párem volů a s roubíkem a poutama).

A pokud se nebude smět kouřit v žádný hospodě, restauraci a podobně, tak co? Prostě tam nepůjdu!

Doma mi to zatím nikdo nezakazuje, tudíž holt budu kouřit kde? Doma. Až mi někdo zakáže kouřit doma, tak se zabiju, protože už tý veškerý buzerace mám plný zuby!

0 0
možnosti
P

paida

9. 1. 2008 17:12
všichni ste vedle

To co se dnes děje neni následek toho co bylo včera nebo jak kouřila babička. tohle je jsou následky výchovy každýho z nás bez rozdílu na třídu rasu či pohlaví. jsem kuřák a vadími když se kouří v místnostech který se nedaj větrat, vadí mi když vim že někomu vadim takže jestliže je nutné regulovat chování národa zákazem tak sou všichni v prdeli ať kuřáci nebo nekuřáci. ty co si sednou do kuřáckého kupé a pak se diví že tam někdo hulí jednu za druhou je taky vedle. společnost je nevychovaná protože to nebylo na prvním místě ve výchově dvě generace zpět. a tak to je.

0 0
možnosti

novela

9. 1. 2008 18:18
Re: všichni ste vedle

Presne tak, jsem take kuracka, ale treba v restauraci, kde se ji, si nezapalim, ani na zastavce. Snazim se byt tolerantni a nikoho svou neresti neobtezovat, ale mam pocit ze co se ted odehrava je skoro hon na carodejnice....

0 0
možnosti

El Greco

9. 1. 2008 17:08
Svobodná volba

Můj názro je takový, že žádný zákon by neměl zakazovat kouření v prostorách, kam je dobrovlný přístup, tzn. majitel restaurace by se měl rozhodnout sám, zda-li se v jeho podniku bude kouřit. Takové restaurace by poté měly být označeny jako kuřáceké, aby se potencionální návštěvník mohl svobodně rozhodnout, zda-li chce vstoupit. Jsem kuřák, naprosto akceptuji např. zákazy na zastávkách, kde kouř může mnoho lidí obtěžovat. A pokud mají zákony být takto striktní, tak ať rovnou zakážou cigarety a převedou je seznamu zakázaných návykových látek - to by se však už tak moc našim (i cizím) "zásadovým" zákonodárcům zřejmě nelíbilo, že? To by také mohlo položit celou ekonomiku státu, že? Tomu se říká pokrytectví - zakazovat něco, na čem skvěle profituji...

0 0
možnosti
  • Počet článků 177
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1139x
Sportuji, cestuji, organizuji akce. Můj názor není většinový a většinou je kontraverzní, ale jsem přístupnej k diskuzi.

Seznam rubrik