Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

alex hart

17. 9. 2008 15:08
Hra na city

To je všechno jen hra na city. Soudy běžně soudí daleko závažnější případy následků nedbalost, tj. zabiotí a zmrzačení z nedbalosti a to co Vy zde prosazujete je popřením všech našich předchozích rozsudků, zejména tedy výše odškodného.

.

Kolik myslíte, že dostanete, když Vám někdo Vaše dítě zmrzačí nebo zabije?  Rozhodně ani zdaleka ne 12 milionů. Ale zde k žádné zdravotní újmě nedošlo!!! Takže zde máme dvě nenažrané rodinky, které chtějí ze svého poškození vytřískat co se dá. Já to chápu. Ale nevím, proč bychom jim my ostatní měli celou věc financovat. Pokud by totiž byla nemocnice odsouzena k takové výši náhrady, platilo by se to stejně z veřejných peněz, protože osobní odpovědnost zaměstance je u nedbalostních činů poměrně omezená. 

A proč bychom to měli platit my ostatní? My jsme tu újmu snad způsobili? Co je to za blbost? Staráte se snad o každou vdovu, která přišla o manžela živitele rodiny? Jenže ta ty penííze skutečně potřebuje. Ale na to vy z vysoka kašlete...

0 0
možnosti
JN

5alfa

17. 9. 2008 19:18
Re: Hra na city

To, že jsou v ČR náhrady na škodě na zdraví a na životě absurdně nízké ještě neznamená, že tomu musí být i v tomto případě. Tvůj řev by se měl zaměřit na narovnání toho absurdního stavu.  Ne tím čecháčkovským "ať oni dostanou taky málo", ale aby ti "húře postižení" dostali adekvátní odškodnění...

Tvá obava, že to budeš platit zrovna Ty je lichá, zaplatí to nemocnice případně její pojišťovna a pak kraj nebude mít na odměny zdravotníkům v dané nemocnici. A cebo si pak nemocnice pořídí CT o rok později. Ty tam pracuješ? :-)

0 0
možnosti
O

ozdoba

17. 9. 2008 10:22
je jasné, že všichni jsou psychicky na dně

a nezbývá jim nic jiného než pláč a zase pláč..... A zkuste si to - plakat zadarmo..?! To je na prd. Lepší je to plakat za nějaký peníz. A úplně nejlépe se pláče v novém domě, s novým autem v garáži a ještě nějakým tím milionem na účtě. No, kdo by to za takovou cenu nezkusil...?? Rv;-DRv

0 0
možnosti
MR

Martina 77

17. 9. 2008 8:38
tak tohle může napsat jen..

chlap, co neporodil dítě:-(

0 0
možnosti
AH

alex hart

17. 9. 2008 14:40
Re: tak tohle může napsat jen..

A Váš názor je zase zkreslen tím, že nevíte, jaké je běžné odškodné, když Vám (matce dvou nebo tří malých dětí) někdo z nedbalosti zabije manžela. Kolik myslíte, že asi tak dostanete? Když vůbec něco, tak řádově jen několik statisíců. Pokud manžel slušně vydělával, jde za každý rok vdovství o Vaši ztrátu nad půl milionu korun. A pokud taková vdova nevleze do náruče hned prvnímu chlapovi, tak jí v rodinném rozpočtu během pár let chybí několik milionů korun. Myslíte si, že to soudy zajímá?

Tak co nám tu chcete vytírat zrak tím, že jsme neporodili děti ??? Zkuste už konečně rozlišovat skutečné rodinné tragédie od nenažranosti dvou rodin se zdravými dětmi.

0 0
možnosti
D

DAranka

16. 9. 2008 21:08
to autor:

hlavně to není mnoho. rodičům není co závidět, a pokud se o děti starají dobře (všechno tomu nasvědčuje) tak ty peníze určitě využijí i pro své děti. tak proč jim je nedat - jenom by to měli platit ti, co to zavinili!!!

0 0
možnosti
AH

alex hart

17. 9. 2008 14:46
Re: to autor:

Ano, měli by to platit ti, co to zavinili. Takže ta zdravotní sestra, co způsobila tu chybu, by měla ze svého platu zaplatit 12 milionu? To by zjevně způsobilo jinou (daleko závažnější) rodinnou tragédii. 

.

Takže doufám, že snad každý, kdomu připadá 12 milionů přiměřených, si jistě dokáže představit sebe, jak platí 12 milionů za své chyby!!! Čili jde zcela zjevně o pokus podojit veřejné finance.

.

Podle mne je tedy těch 600 tisíc docela přiměřených a ano, ať je zaplatí viníci, tj,.sestry, které za to můžou, a šéfové, kteří připustí takový bordel, že může k záměně dojít. To je reálný trest a věřte mi, že i při spoluúčasti tří čtyř lidí, je stále docela tvrdý a exemplární. 

0 0
možnosti
P

pretorian

16. 9. 2008 20:47
Česká závist

Zdravotnictví není bezplatné, proto je legitimní se naučit  za hrubé chyby platit. To ale u nás vůbec není zvykem.  Čecháček  vidí za vším jen snahu se obohatit .. Já nikomu nezávidím a požadavek rodičů považuji za zcela oprávněný. Poukazovat na to, že někdo je na tom hůř, je totiž hrozně laciné. Proti třeba Bangladéši si i autor žije určitě silně nad poměry!   

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

16. 9. 2008 20:35
blábol

autor zjevně nemá vlastní děti a ví o celé věci kulové. Nejvíc ho ale trápí, že ty prachy nedostane on, ale někde, kde on z toho vůbec nic nemá.

0 0
možnosti
AK

ak1975

16. 9. 2008 22:12
Re: blábol

Autor ví, co je to pohybovat se na hranici meziživotem a smrtí. Právě proto peníze nezávidí a ví, že ani 60 melounů je neučiní šťastnějšími.

0 0
možnosti
VT

marvinka

16. 9. 2008 20:14
no,

Já se jim až tak moc nedivím, vytrpěli si určitě svoje, že je jim smutno po druhé holčičce je jasné, že mají krizi vztahu je uvěřitelné, proč nezkusit alespoň zbohatnout o pár melounů.

0 0
možnosti
JN

5alfa

16. 9. 2008 20:10
Pokud Ti to připadá moc...

a máš děti, zkus si představit, že si je za 12 melounů s někým vyměníš. Udělal bys to? Pak máš pravdu, že 12 miliónů je moc...

Já bych to za ty prachy neudělal, pro mne je tedy za takovouhle věc 12 miliónů málo.

Argumentace, že na tom byli mnozí hůře si nechej někdy napotom. Jsou lidé, co jsou na tom mnohem lépe.

0 0
možnosti
PP

památkář

16. 9. 2008 20:18
Re: Pokud Ti to připadá moc...

Ale, ale, to jsou mi argumenty... Až bude v tomto státě narovnán dosud socialistický systém odškodnění za úraz, nemoc, smrt, pak prosím. Do té doby je ta částka nikoliv absolutně vysoká, ale neúměrná všem ostatním vypláceným za újmy způsobené druhé osobě.

0 0
možnosti
Z

Zapata

16. 9. 2008 19:40
Člověče,

pokud nebudou dostávat nemocnice (a nejenom nemocnice) za vyučenou tak tam bude bordel pořád.

0 0
možnosti
JP

Ginny

16. 9. 2008 19:21
Panebože

Vy jste další z řady těch sociopatů, kteří vůbec nejsou schopni pochopit, jak hrozně bylo těm lidem ublíženo.

Ne snad dětem, ty mají vrozený potenciál se s tím v tomhle věku vyrovnat. Ale rodičů je mi líto a ty peníze jim ze srdce přeju.

Sama bych svoje děti za ty peníze nevyměnila.

0 0
možnosti
  • Počet článků 177
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1139x
Sportuji, cestuji, organizuji akce. Můj názor není většinový a většinou je kontraverzní, ale jsem přístupnej k diskuzi.

Seznam rubrik