Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kenev

12. 6. 2009 17:39
dostává se opět do formy,

kterou měla před "objevením" nečínany. Ti si z Číny markopolovským způsobem objevy odnesli, zdokonalili a v novodobé historii sami zpátky navezli. Obecně.

Na jedno ale zapoměli. Čína má sice levnou pracovní sílu, ale ne mozkové burany.

Vzácně spojili dobré s užitečným a zdá se, že nečíňané budou objevovat znovu.

Bohužel výrobky, jež byly jejich doménou a nyní budou nákladným artiklem, pod diktátem Číny.

Jen osel takto uvažoval, Číňan jím rozhodně není.;-DR^

0 0
možnosti

Mira UL

12. 6. 2009 14:39
Nejméně deset let upozorňuji na totéž.

Američani zahájili éru stěhování výroby do "rozvojových zemí" - Číny, Indie, Brazílie jen proto, aby zvýšili svoje už tak dost vysoké příjmy. Vesele mávali rukou na upozornění, že vyvážet prácovní příležitosti je ranou do vlastního vazu. Záhy se přesvědčili o tom, že jejich konání se pomalu ale jistě obrací proti nim. Miliardy dolarů v hotovosti se vesele stěhovaly do Číny, američtí dovozci si mnuli ruce. Dolar se stal nedostatkovým zbožím zejména v samotných USA. Fed musel objednávat další a další emise bankovek, aby se nezastavil obchod s Čínou. Nyní Čína vlastní několik bilionů dolarů v hotovosti a začíná půjčovat samotným američanům. Další dolary v hotovosti se budou stěhovat do Číny. Chamtivost nemá hranice a jednoho dne Čína za americké dolary skoupí většinu výrob na světě; ty zruší po okopírování technologií; boty, textil, užitkové sklo, elektronika, hračky a další obory již byly zčínalizovány. Co budeme dělat my?

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti

MarekP

11. 6. 2009 22:53
Nejhorsi je, ze jsme jim umoznili obrovskou prosperitu...

...zatimco my se tu utapime v krizich. A pritom jejich rezim nam muze byt nebezpecny. Vybavuje se mi v te souvislosti, co rikala jakasi Sibyla a docela me to desi. A my se tu bojime Paroubka, cha...:-)

0 0
možnosti

Wolf778

11. 6. 2009 23:03
Re: Nejhorsi je, ze jsme jim umoznili obrovskou prosperitu...

No, ona ta jejich obrovská prosperita je ale vykoupena tvrdou prací, velkým odříkáním, řádově nižším životním standardem v uplynulých 20 letech a v neposlední řadě i velkými škodami na životním prostředí. Pokud bychom žili alespoň z poloviny tak skromně jako číňani, tak se tu dnes v žádných krizích neutápíme.

0 0
možnosti

fekete

11. 6. 2009 22:07
a co sme si mysleli ???

my na ně s kdejakejma přiblblejma lidskejma právama, tibetem a dalajlámou a voni zatím v tichosti koupili ameriku i s bílým domem, stali se největším světovým věřitelem a všichni budou skákat tak, jak se v pekingu vyspí ;-(;-(;-(- to je holá realita.;-€!!

0 0
možnosti

sadlomaslo

11. 6. 2009 21:32
xRocky

je drsný BLB;-D

0 0
možnosti

xRocky

11. 6. 2009 21:18
Srabi

a zbabělci - to by mě opravdu zajímalo jestli i v jiných zemích je takové množství srabů a přizdisráčů kteří brečí že támhle nás Čína převálcuje ekonomicky, tuhle nás muslimové vyhubí a já nevímkdo vysídlí někam třeba na Měsíc. Kdyby jste byl ženská, tak bych to snad ještě pochopil. Ještě že jste tak upřímný, Vy zřejmě opravdu neumíte nic a tak Vám nezbývá než se bát že Vám třeba v budoucnosti nikdo nenasype do korýtka.... Trochu se vzmužte, vypadáte docela sportovně tak podle toho i jednejte !!!

0 0
možnosti

Martin V

11. 6. 2009 21:23
Re: Srabi

Nemáš to nějaké pomatené?

0 0
možnosti

CarolusIV

11. 6. 2009 21:08
Bojkot čínského zboží.

Pokud to nějak jde, bojkotovat !  Taiwan je něco jiného.

0 0
možnosti

Daun

11. 6. 2009 20:59
no ja vam nevim

Co myslite tim "zboží ... které už neumíme sami vyrobit.".

Jak jste na to prisel. Jedine, co Cina umi, je okopirovat napad. Pokud do procesu zapojime mozek, tak zjistime, ze aby se dalo neco okopirovat, tak to musi napred nekdo vymyslet. Ergo vyrobit to umime, jen to je zatim jinde levnejsi...

0 0
možnosti
  • Počet článků 177
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1139x
Sportuji, cestuji, organizuji akce. Můj názor není většinový a většinou je kontraverzní, ale jsem přístupnej k diskuzi.

Seznam rubrik