Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jirka

6. 1. 2008 18:31
Demagodie

Mediální prostředky nás masírují jak vyděláme na placení poplatku.Tak si připadám jako blbec.Já budu platit a tím vydělám.Tak vlastně poplatky jsou pro mne výhrou.Tak asi zavedu to samé.Kdo mne navštíví tak mi zaplatí 30 korun  a  vydělá na tom.To se u mne netrhnou dveře.Poplatky na pojištění se každý rok zvyšují,tak klidně se mohou zvýšit o pár korun a je vše jednoduše vyřešeno než se udělá pořádná reforma.Je to neprůhledné a zneužitelné.Jenom to,že zaplatím na doplatcích 5 tisíc a přeplatek mi bude vrácen.Tak se mi vyplatí nahrabat plno léku.Pojišťovna mi přeplatek vrátí a já léky které nahrabu prodám feťákům a ještě vydělám.Tak  se vyplatí  simulovat a simulovat.To se teprve budeme divit co česká hlava vymyslí.

0 0
možnosti

Stará kára

6. 1. 2008 14:39
Zajímavé výmysly

Z čeho usuzujete, že je ve zdravotnictví peněz dost (akorát, málo)? Z jakých rozborů?

Investice do zdravotnictví (tedy nákup dlouhodobého majetku) jde většinou ze státního rozpočtu. Jen soukromé nemocnice to holt musí zvládnout ze svého (zatracený kapitalisti).

Že jsou výběrová zařízení zmanipulována - ale to přece platí pro všechny státem řízené organizace. Samozřejmě že je to drahé. Opak státních (komunálních) majitelů je privatizace. Tož, vyberte si.

Pokud mají jít peníze do zdravotnictví, pak musí samozřejmě platby lékařům být upraveny. Uplně ovšem nevím jak - praktici mají platby kapitační (tedy paušál na hlavu).

Jinak ovšem souhlasím, že je třeba udělat pořádek v platbách (třeba odstranit neuvěřitelnou věc, kterou je fakt, že některé obory jsou "ziskové" a jiné "ztrátové").

0 0
možnosti

Kolombo

6. 1. 2008 9:25
Hlavní binec je

v tom, že nikdo pořádně neví za co vlastně platí. Smlouvy se mají dodržovat, ale jaké smlouvy? Já vím, že musím platit zdravotní daň, o které politici tvrdí, že na jejím základě mám nárok na bezplatné zdravotní služby na soudobé úrovni. Tohle je zřejmá puitomost a já to nemám jak ovlivnit. Kdybych mohl ze systému vystoupit do doby, než si politici udělají ve věci pořádek a neslibují nesplnitelné nesmysly, věci by se asi pohnully rychleji. Takhle každý nadává, ale to je tak všechno co může udělat.

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

5. 1. 2008 19:37
Já tomu Julínkovi rozumím

Penězovody ze zdravotnictví do kapes kamarádů ODS zůstanou nedotčeny a takto způsobené finanční ztráty zaplatí pacient. O nic jiného tu nejde.

0 0
možnosti

marta

5. 1. 2008 19:55
Re: Já tomu Julínkovi rozumím

myslim ze nema smysl to jakkoliv politizovat. nejde o jednu stranu. v tomhle pripade jde fakt o lidi... a to o ty, co si za vsech okolnosti najdou cestu.

a uprimne: mam par spoluzaku - lekaru... penize nekde ve zdravotnictvi jsou. ale ne tam kde maji byt. a tak dle typickych ceskych vlastnosti: kdo drzi hubu a krok a je ve spravny cas na spravnem miste vyhral... bohuzel tohle tak dosti absurdne plati o pro dost pacientu....

0 0
možnosti

logik

5. 1. 2008 18:48
20% financi ve zdravotnictvi vyuzito neefektivne?

Rekl bych ze to neni vic nez 5%.... co je vyuzito efektivne. Zbyvajicich 95% je vyplytvano zbytecne

0 0
možnosti

deinonychus

5. 1. 2008 19:13
Re: 20% financi ve zdravotnictvi vyuzito neefektivne?

To je blbost co, co jsi napsal ;-D. Skutečností nicméně zůstává, že jde peněz do zdravotnictví víc, než jiných státech a než je potřeba. Chybí regulační systém na socky, které jej zneužívají. Rozumné by bylo snížit zdravotní pojištění, zvýšit spoluúčast a zavést rodinné pojištění, jak je to jinde.

0 0
možnosti

marta

5. 1. 2008 18:47
30.- Kc je malo

Bohuzel po zcela konkretnich zkusenostech si myslim, ze tahle suma nezmeni to nejpodstatnejsi ve zdravotnictvi. Dokud lekar bude v nekterych situacich zneuzivat sovji pozice "neomylneho" nebude s pacientem komunikovat a vysvetlovat co a proc dela, co co znamena, jaka je diagnoza a tak dale... nic se nezmeni... a ja zase jako clovek s medicinskym vzdelanim budu v nejmenovane prazske nemocnici s pomerne dobrou povesti se nejprve doprosovat osetreni s odpovedi: mate chripku, bezte domu a pote vysvetlovat lekari na internim oddeleni, ze cefotaxim jsou cefalosporiny treti generace a nikoliv prvni..... proste je to o lidech a taky o penezich. nekritizuju zavedeni toho poplatku, nejak se zacit musi, ale  zaroven si myslim, ze to vubec nic nezmeni..... takze kde jsme ?

0 0
možnosti

starý lišák

5. 1. 2008 18:36
na jednu stranu

jsme nabádáni k tomu, abychom pečovali o svoje zdraví a na straně  druhé jsme peskováni za zneužívání lékařské péče a časté návštěvy doktorů. Co si o tom má normální člověk myslet? Nejspíš ubude "obyčejných" návštěv u praktiků a o to přibude výjezdů rychlé záchranky;-€Rv;-€

0 0
možnosti

Koudy

5. 1. 2008 17:54
zajimalo by mne

jak je to s poplatky u lekare v kontrastu s ustavou?

0 0
možnosti
K

Kalorka

5. 1. 2008 17:43
Souhlas

R^

0 0
možnosti

Pavel

5. 1. 2008 17:33
Poplatek

Poplatek u lékaře se platí za klinické vyšetření. Nemusí to být vždy ovšem prohlídka na 1 hodinu od hlavy až k patě. Její náplň určuje lékař podle konkrétní situace a toho, s čím pacient přijde. Kdo jde například na pravidelnou kontrolu s vysokým tlakem, musí počítat s tím, že mu bude změřen tlak, lékař se zeptá na potíže, vypíše recept, provede záznam do dokumentace, určí termín příští kontroly..... a už tohle je klinické vyšetření. Nemusí pacienta pokaždé nutně poslouchat a proklepávat, když tento sdělí, že žádné aktuální potíže nemá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1237x
Kdo jsem nepoznáte z této fotografie, snad se Vám lépe představím tím, co napíši :))

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky