Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarka

16. 11. 2007 17:30
je treba zmenit uhel pohledu

ekologie je nutna, je nas na zemi uz tolik, ze pokud nebudeme brat v potaz kolik ceho a hlavne jak produkujeme a likvidujeme, otravime se sami...

proboha Jardo, kdyz je spolecnost chuda, tak to okoli tak neza.ere sprominutim. Jako priklad uvedu Indii se svym poctem obyvatel: problemu maji hodne, ale. Ve chvili kdy se rozsiri supermarkety vsude i do tech nejchudsich vesnic, produkce  plastu a  odpadu se rapidne zvysi... co nastane? Dle meho naprosta katastrofa... o Cine radeji ani nemluvit...

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

17. 11. 2007 10:23
Re: je treba zmenit uhel pohledu

:-)

V té Indii musí lidi uspokojovat své energetické potřeby s elektrárnou i bez. Mislíte si, že současný způsob uspokojování energetických potřeb Indů je ekologický? Vy víte co v těch ohništích pálí, na kterých si připravují svá jídla, a která celé dny v jejich příbytcích hoří? Jestli on jeden supermarket napojený na jadernou elektrárnu nebude ekologičtější než jedna čoudící vesnice, kde shoří vše, co hoří. Poměr skleníkových plynů vyprodukovaných jednou jadernou elektrárnou a jednou indickou vesnicí, kde spálí vše, ponechám stranou.

0 0
možnosti
RW

RoninW

16. 11. 2007 14:52
jo

Souhlasím s autorem ve všech bodech, je to jeden z nejkontroverznějších projektů vůbec. Možná je to nutné kvůli postupnému vzniku nezávislosti na ropě, ale rozhodně to není ekologické a ekonomické už vůbec ne.

0 0
možnosti

Jarda

16. 11. 2007 14:45
Pravdu má Klaus.

1. co je ekonomické, to je i ekologické

2. jen bohatá společnost má na přepych ekologické péče o svou přírodu

3. jen technologicky vyspělá společnost se dokáže postarat o péči o svou přírodu.

Tyto výroky použil při vysvětlování svého prohlášení někdy z roku 1992, že "ekologie je až ta třešinka na dortu".

Podle mne má naprostou pravdu.

0 0
možnosti

Jiří

16. 11. 2007 16:12
Re: Pravdu má Klaus.

Není to tak. Leckdy se vyplatí obchodíkovi zlikvidovat zboží, do odbpadu než prodat hluboko pod cenou. Obchodníkovi jde o zisk z obratu. Ekologické to ale nebývá. Ekologie není přepych, ale nutnost. Vyjetý olej, naftu do země vylévali u nás sovětští vojáci. To se nesmí dělat ani v bohaté, ani chudé zemi. Bohatá země má na drahou likvidaci takové havárie, chudá nikoli. Divoké sklády vyjdou zprvu levněji, rakouský odpad v českéém příhraničí je pro ně taky ekonomičtější. Ekologické to není.

Nevolím zelené, taky neuznávám ekofanatismus a ekoideologie. Oni nejsou vždy ekologičtí, např. válka v Iráku. Jim zapálené vrty nevadily, ale amer. invaze ano. Mně opačně.

Společnost technologicky vyspelá dokáže lépe se chovat ekologicky jistě. Ale musí chtít. Svým způsobem je ekologičtější Indie, že Ganga je stoka výkalů není takový problém, jako vyteklý tanker do moře. Není-li průmysl, tak ekologičtěji se žije. Tohle ale chtějí jen fanatici.

0 0
možnosti

Jiří

16. 11. 2007 13:53
Není to tak, zamyslete se nad tím víc

Ekologická paliva - nemyslí se zde množství spalin, ale obnovitelnost. Ropy je omezené množství, je zřejmé že jednou dojde. Už teď pomocí ní Arabové a Rusové vydírají zbylý svět. Ceny mají maximální možné. Takové, aby benzil vyšel o trochu levněji než jezdit na etanol nebo olej - z řepky i jiný.

Jsou motory, ktkeré jezdí na čistý etanol, na 85% etanol i čistý benzin. Směs 85 má význam kvůli zamrzání ve Skandinávii.

Etanol se vyrábí - kvašením brambor, řepy, obilí atd. Není nutné kácet pralesy, stačí pěstovat cukr. třtinu, např. Ano, zatím je výroba etanolu či oleje trochu dražší než výroba benzinu či nafty z ropy. Do kdy - myslím kdy se Arabům zamane nebo kdy ropa dojde, že ji bude méně a nestačí pokrýt spotřebu.

Ano, etanol má trochu méně energie než benzin, spotřeba trochu vyšší. U speciálních motorů ale kupodivu spotřeba je menší než benzinu. Hnědé uhlí taky hřeje méěn než černé a přesto se spaluje. Je ho totiž zatím dosti. A dřevo vyhřeje ještě méně, jenže tu bude, až uhlí ne.

0 0
možnosti

ix.on@klikni.cz

16. 11. 2007 13:38
Ekologií k zániku Země.

8-o8-o8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1237x
Kdo jsem nepoznáte z této fotografie, snad se Vám lépe představím tím, co napíši :))

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky