Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

A vy tady hlásáte moudra za peníze poctivě pracujíích lidí místo toho,abyste něco skutečně užitečného dělala v naší zemi.

0 0
možnosti
Foto

Je to hrůza, boháči kupují byty. Paní Konečná se zasnila a zavzpomínala na dobu, kdy byty stát ukradl eee znárodnil a přerozděloval zasloužilým straníkům. Jenže zapomněla, že to nezvládli, byty i domy chátraly, opadávající omítku zachytávalo dřevěné lešení, nebylo čím vytápět. To byla neradostná doba, která se snad nevrátí, i když si to někteří moc přejí.

2 0
možnosti
JK

J44a29n 56K10a49r80a45s73e91k

14. 7. 2021 17:19

pani autorka zcela spravne poukazuje na tu neprijemnou skutecnost, ze z bydleni (coz je zakladni lidska potreba) se stava trzni zalezitost, coz muze mit nepekne dusledky na celou spolecnost.

Nakonec v tom roce 1948 se dostali k moci komuniste zejmena proto, ze se spolecnost az priliz rozdelila na ty moc bohate a ty nemajetne. Chudi jsou sto drzet dlouho usta, ale kdyz se az moc u tech koryt mlaska, tak nastava ta revoluce a to znarodnovani.

Pozoruji, ze to zde skoro nikdo nechape. Autorka nechce znarodnovat, jenom upozornuje na to, ze debilni elity spolecnosti maji zase nakroceno timto smerem. A hlupaci vsech zemi se spojili a jeste tomu tleskaji.

1 3
možnosti
JR

J28a51n 45R92á48ž

15. 7. 2021 15:53

Souhlasím s názorem, že bydlení patří mezi základní lidské potřeby. Také souhlasím s tím, že každý má právo rozhodovat zda chce bydlet v nájmu, či ve svém bytě. Ovšem nesouhlasím s názorem, že bydlení patří mezi nároky, jejichž uspokojení může občan požadovat po státu.

Bydlet je jedním ze základních občanských práv, kdy záleží jen na občanovi, jakým způsobem své právo uspokojí.

Stát selhává ne v tom, že bydlení sám nezajišťuje, ale že svými právními předpisy umožnil, aby byrokratická mašinérie snahu občanů získat odpovídající bydlení znesnadňovala.

1 0
možnosti

Proč nám to tady vykládáte?8-o Vždyť u moci je vláda, kterou KSČM dlouhodobě podporuje.:-P

3 1
možnosti
ZZ

Vláda byty nestaví, ani je nevlastní.

Vše je dnes privátní.

Developerské firmy zajišťují výstavbu buď na vlastní triko, nebo i ve spolupráci s magistráty měst, které jim zajišťují změny územního plánu, nebo odprodávají městské pozemky.

Je faktem, že investování do bytového fondu, bylo nejbezpečnějším a ziskovým uložením peněz, které investor nepotřeboval. Je zajímavé, že toto vůbec nenapadlo samotná města, jejich bytové odbory a bytové podniky.

:-)

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
JZ

Jak se také bydlelo za socialismu. Můj kamarád žil v Praze v třípokojovém bytě s manželkou a dítětem. Kromě nich tam ještě žili manželčiny rodiče, její brácha s manželkou a dítětem. Čili osm lidí v třípokojovém bytě. Ano volné byty k bydlení byly jen pro soudruhy, jinak se na ně čekalo v pořadníku.

6 0
možnosti
ZZ

Váš kamarád byl tedy neschopná trubka, že nedokázal zajistit své rodině důstojné bydlení.

:-P:-P:-P

2 2
možnosti
JZ

Nelžete soudružko Konečná, že o výstavbu komunálních bytů se zasloužila KSČM. Sama by ho prosadit nedokázala. A komunální byty se staví v městech a obcích, kde je vliv komunistů nulový či minimální.

5 0
možnosti
JZ

To je zase komunistický hnus a vyvolávání závisti neschopných vůči úspěšným. Nevidím nic nemorálního a zločinného na kupování bytů na investici. Zasloužená antikarma Rv:-(

8 0
možnosti
Foto

Ano, je to děsivé, pokud někdo začne hovořit o znárodnění, či vyvlastnění.

8 0
možnosti
Foto

takže šup, honem koupit nějaký byt

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik