Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠZ

Paní Konečná, vy se mi snad zdáte. Pokud zaměstnanci touží po spoluvlastnictví firmy ve které pracují, mohou si podíl v ní koupit. Nebo ať si spolu založí konkurenční firmu. A jsem opravdu zvědav, jestli se o ní budou chtít s kýmkoliv dělit. Vy máte okrádání lidí tak zadřené pod kůží, že je mi z toho až mdlo. Velice bych si přál, aby někdo navrhl strhávat z platu EU poslanců část na nějaké bohulibé účely. Vy si sice peníze nevyděláváte, vy je dostáváte, ale i tak bych se rád podíval jak byste se na to tvářila.

2 1
možnosti
Foto

Takže problém je v tom, že stát finančně sanuje velké podniky, a řešením má být to, že něco málo budou zaměstnanci vlastnit? Co je to za hloupost? Nebo to možná není hloupost, ono to nepomůže, tak někdo přijde s tím, že musí vlastnit víc a ještě víc a pak už to bude zase "majetek všech" . . . .

Nechť je stát přestane finančně sanovat a máme po problému.

3 0
možnosti
JS

Krást se vám zachtělo? ;-€

3 1
možnosti
Foto

Ale ne pro sebe, ale pro úpící, hladové a vykořisťované.

0 0
možnosti
JL

Zasah statu do organizace podniku je nepripustne. To hovorim v demokracii. Jediny moznym krokem je iniciativa zamestnancu v akciovem podniku, prijit na burzu a snazit se koupit akcie sveho podniku. Tomu se vede na svete rika INVESTICE. U podniku, ktere nejsou na burze, neni moznost nic koupit.

Zde je jeste jeden krok jak primet zamestnance investovat do ceskeho prumyslu. Timto krokem jsem prosel i ja v dobe me prace v podniku.

Podnik (akciova spolecnost) vystavila specialni akcie podle vydelku podniku. (financni urad kontroloval celou akci podle vladniho systemu) Tyto specialni akcie nikdy neztratily hodnotu (musely byt stale podlozeny penezi podniku), ale take jejich hodnota se nezvysovala. (dividenty take nebyly, jen cista cena akcie) Tyto akcie byly pouzity pro podporu investice zamestnancu. Az do 5.5% investice zamestnance dostal pracujici 5.5% akcii. (tedy 1:1) Investice mohla byt do kazdeho akcioveho podniku na burze. Ma-li nekdo zajem, tento federalni program USA se nazyva "401K" Kdyz jsem odchazel do duchodu, ty akcie meho podniku mi byli vyplaceny v cene te akcie. To byla odmena meho podniku a federalni vlady za zucastneni v tomto programu. Tento program zpusobuje zapojeni zamestnacu do vysledku podniku a hlavne, snazi se "drcnout" do obcanu se postarat o lepsi duchod. Bez urcovani NOVYCH dani.

Autorka, pani Konecna, nemuze pochopit koncepci soukromeho podnikani. Stale zde vidi "vydirani" pracujicich a chce to resit direktivami vlady. Zapomina jednu vec (mozna ani o ni nevi), ze na co sahne vlada, vse stoji za "starou backoru" (receno slusne)

4 0
možnosti
VH

Jestli tomu dobře rozumím, má být současným vlastníkům ukradeno 10 % akcií. Dividendy z těchto akcií budou částečně rozdány zaměstnancům a zbytek strčen do chřtánu věčně hladového a trvale kradnoucího státu. Fuj tajb.

PS: Řešení samozřejmě existuje: snížity mzdy a tak zvýšit dividendu, aby původní akcionáři i zaměstnanci dostali cca původní částky.

2 0
možnosti
Foto

Proti vtažení zaměstnanců do vlastnictví společností hovoří zásada nestrkat všechna vajíčka do jednoho košíku, neb v případě krachu společnosti příjdou zaměstnanci o obé.

1 0
možnosti
PS

P21e52t16r 46S90k48á43c45e28l

2. 10. 2018 22:51

Za 28 let strana, jejíž členkou paní autorka je, nedokázala v Parlamentu ani prosadit jakous takous úlohu odborů. Takových odborů, které v jiných evropských státech jsou samozřejmostí. Pro začátek by stačilo, aby předseda odborů měl v dozorčí radě právo veta, atp. A ne aby byl trpěnou onucí rychlokvasících "mana-žerůůů".

O vtažení zaměstnanců při rozhodování o směřování firmy by mohl pan Baťa vyprávět. Vlastně jeho bývalí zaměstnanci.

1 1
možnosti
PB

P15e88t72r 58B48u13r22i77a84n

3. 10. 2018 14:00

Pro začátek by stačilo, aby předseda odborů měl v dozorčí radě právo veta,

????????? a proč by měl mít kdejaký darmožroutský krumpáč hlavní rozhodovací slovo v něčem, co mu vůbec nepatří a o co se nezasloužil ani smykem? Vy byste taky chtěl, aby místní bezďák rozhodoval ze zákona o vašem rodinném rozpočtu? No to mi ho teda vyndej!

6 0
možnosti
Foto

Ano, může to existovat jako jedna varianta mezi mnoha v tržní ekonomice. Zcela jistě to ovšem nemůže fungovat jako dominantní forma vlastnictví. Nastudujte si, jak fungovalo družstevní vlastnictví cukrovarů a mlékáren už za Rakouska, Jugoslávie, za První republiky a podobně.

Vždycky je výhodnější o něčem hovořit až tehdy, když o tom něco víme.

8 0
možnosti
Foto

rozumnější bude to rovnou znárodnit

2 2
možnosti
AM

A19d41a52m 76M23a21l73ý

3. 10. 2018 6:23

A buržousty poslat těžit uran pro výrobu holubiček míru, že jo ...:-/

2 0
možnosti
MB

Je nemravně neuvěřitelné, se k těmto ptákovinám vůbec hlásit! Recept Labour Party je jednoduchý - Klidně firmy dovést do bankrotu - pak je převezme stát. Doba, kdy V.Británie byla na kolenou a zjevila se Železná lady Margaret. Základem rozumného hospodaření je konkrétní vlastník. Rudá lady Kateřina, zase říká, že všelidový vlastník. Opravdu - běžte se už vycpat ... :-)

15 0
možnosti