Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Celé to povídání s použitím polopravd směřující na závist jednoduššího voliče má výsledek v konstatování "je potřeba nastavit pravidla". Ještě zbývá dodat, "až nastoupíme do vlády, tak se to všechno udělá". O bávám se, že tenhle Seto (zřejmě pracovitý Japonec), toho má od ČSSD naloženo opravdu hodně a tak doufá (spolu s námi), že ve sněmovně nebudete.

2 0
možnosti
JM

J37a95n 35M29a43r87e10k

30. 8. 2021 6:06

Paní, nebo slečna Konečná (nebo jak to má doma zařízeno) má potíže z důstojným bydlením? Tot' jest pro mne překvapení.

3 1
možnosti
Foto

Mohla byste definovat důstojné a stabilní bydlení? Aby z toho zase nebylo placení za nadměrné metry, protože komunisti se vždycky pohoršovali nad tím, že podnikatelé vydělávají, tak to vzalo do ruky OPBH a to bylo důstojné a stabilní bydlení, ovšem jen pro straníky. To kolikrát straníkům přidělili i celé vily, které zabavili těm odporným ziskuchtivým podnikatelům.

5 0
možnosti
PB

P56e35t90r 25B21u27r14i87a83n

29. 8. 2021 20:00

právo na důstojné a stabilní bydlení,

;-D;-D;-D a kdo vám ho upírá? Snad ne ty stovky realitních stránek, které nabízejí k dispozici tisíce bytů?

A mimochodem, pravice je už 8 let v opozici. U vlády jsou levičáci. Ať už vaši bratři z ČSSD, nebo starý komunista Babiš, který mimochodem věnoval sdílené ekonomice, která prý má budoucnost, ve své předvolení agitce z roku 2017 O čem sním, když náhodou spím, celou kapitolu. Pokud vím, tak komunisté tuto vládu celou dobu servilně podporovali.

Takže paní Konečná, jak to, že jste si pět let staré agitaci o sdílení všeho od botníku až po budovy od pana velkouzenáře všimla až teď?

11 1
možnosti
JR

J89a92n 59R75á19ž

29. 8. 2021 18:01

Že pronajímání bytů je živnost nelze zpochybňovat,

ale že to musel rozhodnout až soud, je ostudou našich úředníků z Živnostenských úřadů.

Brojit proti těm, co vlastní víc bytů je komunistická hloupost. Kdo jiný poskytuje bydlení občanům, kteří vlastní byt nemají, než majitelé více bytů? To se mají soukromé nájemní domy znárodňovat nebo maximální počet bytů v soukromém vlastnictví regulovat ? To už tady bylo!

13 0
možnosti
Foto

Pronajímání bytů se normálně daní podle § 9 Zákona o daních z příjmů. To znamená, že daň je pro fyzické osoby stejná (dle §§ 6 až 10), tj. 15 %. Ale nepodléhá to odvodům na sociální a zdravotní pojištění jako podnikání na živnost dle § 7. Na druhou stranu si ale může uplatnit paušální náklady pouze ve výši 30 % (oproti 60 % při podnikání).

Aby se jednalo o podnikání dle § 7, musí se poskytovat i nějaká doplňková činnost (např. snídaně).

A o tomto právě soud byl. Dotyčná provozovatelka se soudila s Finančním úřadem o to, že danila pronájem na platformě Airbnb dle § 9 a že žádnou doplňkovou činnost neposkytovala.

S Vaším posledním odstavcem souhlasím, pane Ráži.

5 0
možnosti
Foto

Airbnb je celkem nový fenomén, který skutečně vybydluje centra měst a zvedá ceny bytů. Dnes zvedají ceny bytů úplně jiné okolnosti...Proč nedošlo ke zdanění tohoto podnikání dřív? Vy jste si opravdu nevšimla, že už přes osm let vládne u nás levice....? Pokud tedy někdo posledních osm let "okrádal" české občany tak to jistě žádná pravice nebyla....

9 3
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi.

Akorát že paní autorka, Kateřina Konečná, píše nepravdu o tom, že se pronájem formou Airbnb nikdy nedanil. Danil se vždy. Ale jako příjem z nájmu dle § 9 Zákona o daních z příjmů. Soud však rozhodl, že by se měl danit jako příjem z podnikání dle § 7 dotyčného zákona.

5 0
možnosti
JK

Hezký článek, s řadou věcí by se dalo souhlasit. Klement Gottwald zase před volbami 1946 slíbil, že žádné znárodňování drobných řemeslníků a živnostníků nebo vnucená kolektivizace zemědělců nikdy nebudou a taky se to dost líbilo, vyhrál s tím volby.

14 0
možnosti
MK

Žádné právo na důstojné a stabilní bydlení neexistuje. Každý má takové bydlení, na jaké si dokáže vydělat.

Pokud někomu v Praze vadí AirBNB, nechť jde bydlet do obce, kde se tento fenomén nevyskytuje. Z peněz za prodaný byt v Praze si může pořídit dvakrát tak velký kdekoliv jinde.

12 0
možnosti
PK

Asi pronajímáte. Něco jako domovní řád či klid 22-6 neplatí?

0 4
možnosti
VV

Prvni odstavec je jasna pravda a kazdy rozumny clovek s nim musi souhlasit, ovsem ty dalsi uz jsou jen obvykla komunisticka propaganda.

3 0
možnosti
PK

Já tam zas tolik tzv. komunistické propagandy nevidím. Problém je že když já využiji tuto "vymoženost" tak se chovám vzorně, tiše. Ale asi bych byl vyjímka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik