Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pani Konecna. Ve svem clanku se zminujete o rustu financi pro ty, kteri chteji vystudovat na vysokych skolach. Zde mate pravdu. Kazdym rokem se ta castka zvysuje.

Zde je treba take rici pricinu teto skutecnosti. Je skryta v zakone, ktery byl odhlasovan demokraty v Kongresu asi pred 15 lety. Podporovan i republikany pro duvod, ktery je financne dulezity. Zde je podstata tohoto zakona.

Pujcka pro studium na vysoke skole se nevztahujeje na zakon o osobnim bankrotu.. Jinak receno, muzete vyhlasit osobni bankrot ve svych financnich zalezitostech pro smazani vasich financnich zavazku (dusledky zde neresim). Jen pujcka na studium je vyloucena z tohoto odepsani!!! Tato pujcka vam zustava po dobu vaseho zivota nebo do zaplaceni cele castky. Protoze kazda pujcka je doprovazena i veritelem, kdyz nemuze byt podlozena majetkem pujcujiciho, veritel muze byt potahovan k placeni teto pujcky v pripade umrti veritele.

Dusledek teto praxe je zvysovani skolneho. Deje se v takovem tempu, ze dnesni naklady na cele studium jiz dosahuje castky predpokladaneho vydelku po vystudovani.(v nekolika oborech studia). Tento zakon nabourava rodine finance, kdyz rodina strada na tato studia pro sve ratolesti.

Dodatek k memu komentari je poukazani na oblibu pana Sanderse, ktery hlasa stejnou politiku (socialistickou) ve skolstvi, jakou mame v CR. Diktatem obcanum a jejich danim. Pozustatek z doby minule v narusovani pohledu a citeni mladych na nutnost se postavit k problemum zivota jako svobodny obcan (jedinec)

0 0
možnosti
KK

Já Sanderse republikánům přeju. :-/

Když proti Trumpovi postaví "komunistu" jako nedávno proti Johnsonovi, tak to bude mít hned snazší.

Nejlepší podporou chudých lidí je nízká nezaměstnanost a dobře fungující ekonomika.

Amerika je silná hlavně díky silným americkým korporacím.

3 1
možnosti
JR

J86a72n 28R13á27ž

3. 3. 2020 10:17

Málo kdo si tak upřímně přeje, aby Sanders vyhrál demokratické primárky jako já. Ale nám proto zcela jiné důvody, než má autorka článku

2 0
možnosti
RC

Komunisti byli vzdy gerontofilove.... a kdyz je kandidat jeste k tomu komunista, tak je to jejich milacek....

Nastesti i podstatna cast demokraticke strany si uvedomuje, ze kdyz budou nominovat komunistu Sanderse, tak maji volby s Trumpem prohrane, nebot tento extrem bude volit malo demokratickych volicu. Navic se amici za Trumpa maji vcelku dobre.

6 0
možnosti
Foto

Bohužel to není tak jednoduché. Pokud Sanders tu nominaci vyhraje, nezbude straně nic jiného nežli jí potvrdit. A americký volič je velice neznámá a hlavně velice náladová záležitost. Proto nesdílím názory, že postaví li se proti Trumpovi Sanders, bude mít výhru Trump v kapse. Minulost nás učí, že o překvapení nebývá nouze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik