Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Soudruzko Konecna, i Vase strana, pote co jste uchvatili absolutni moc, mela obrovske sklady, jenze byly porad prazdne. Tedy, ma li Amazon mam i ja, pod Vasi, nekdy i hruzovladou jsme meli jen to co bylo v tech skladech, velky H a maly o.\! Tedy mimo stranickych elit.

2 0
možnosti
JM

J59a25n 57M93a54r26e98k

25. 5. 2021 18:07

Paní Konečná, nebo slečno, nebo jak to račte mít doma zařízeno, ten "zbohatlický" Amazon aspon něco dělá. Komunisti zbohatli pro to, že lidem všechno ukradli a přivedli zami na mizinu. v tom je ten rozdíl. Jinak si važte toho, že máte dnešní svobodu, za režimu, který obhajujetea který dle zákona je zločinecký kdy svoboda nebyla byste takto kecat nemohla. Čest práci !!!

8 0
možnosti
ND

Honzo, komunisti majetek ukradli, o tom žádná, ale některý dále rozvíjeli, po sametu byl majetek ukraden podruhé a většina z něj zašantročena.

Nepatří nám ani voda...

0 1
možnosti
PB

P26e42t53r 54B89u97r33i60a61n

25. 5. 2021 17:08

Tolik lží, demagogie a proletářské závisti pohromadě se hned tak nevidí. Pojďme se prvně podívat na vyložené lži:

-Prvním kouzelným číslem je, že v loňském roce vydělal v Evropě Amazon 44 miliard eur....prosím pěkně nevydělal! Oněch 44 mld. je hrubý obrat. Když koupíte LCD obrazovku za 1000kč a prodáte ji sousedovi za 1200kč, kolik jste vydělali? Naše zástupkyně v Evropském parlamentu, která za svou práci pobírá sta tisíce, nám tvrdí, že jste vydělal 1200kč. Každý krumpáč z kolbenky s minimální mzdou ví, že to bylo jen 200kč. Elementární matematika se to jmenuje. Tedy buď paní europoslankyně neví, nebo lže. Vyberte si.

-Firmě se tedy dařilo, ale z nějakých zvláštních důvodů se jí nedařilo v Lucembursku, kde skončila rok 2020 se ztrátou 1,2 miliardy eur...Kvůli tomu, že Amazon platí korporátní daně z Evropy v Lucembursku...takže prosím pěkně, pokud se daně ze zisku ZA CELOU Evropu platí v Lucembursku, potom je jasné, že investice z celé Evropy se z daní odečítají právě v tom Lucembursku a není to tak, že jinde se Amazonu daří jen v Lucembursku ne. A to, že má své NOVÉ pobočky v celé Evropě, a že tedy ty horentní investice tam byly, paní Konečná připomíná též. Jen to nazývá "veselou" optimalizací. Asi už zapomněla, že optimalizují všichni, od živnostníka až po zaměstnance, včetně jí samotné. Asi by chtěla, aby se daně platily i z nákladů. U komunistů nic nového.

-Princip popsaný na příkladu Lucemburska je bohužel platný i jinde, a tak Amazon využívá tuto strategii nejenom aby neplatit daně v Evropě, ale i v USA....opět lež. V USA Amazon daně platí. Na státních zaplatil 3,4 mld., na federální dostal odpustek. Tedy žádný systém stejný jako v Evropě.

-Pomocí právníků a účetních vytvořil takový daňový guláš, že i ze ztrát se stanou zisky a mezitím si spokojeně bohatne...blábol. Ztráta není nikdy zisk. Mzda, tedy onen pro někoho příjem, je současně i náklad. Potom někdo opravdu může mít i příjem z firmy ve ztrátě.

7 0
možnosti
PB

P86e25t31r 81B86u29r16i39a77n

25. 5. 2021 17:31

Co tedy dělá Amazon:

Amazon má cloudové stránky (cloud - vzdálené virtuální úložiště), přes které firmy nabízejí své zboží a skrze které si ho lidé vybírají a kupují. Amazon si z této transakce bere 15%. To danění je potom takové: firma vyrábějící a prodávající zboží platí daň ze zisku v zemi svého původu. Třídírna Amazonu, která žádný zisk netvoří (cena zboží je zaplacená virtuálně na cloudu), mimo toho, že na své náklady zvedá v daném státě zaměstnanost, odvádí navíc zdravotní a sociální z mezd svých zaměstnanců, soukromí kurýři zboží platí daň ze zisku, v daném státě se platí DPH, tedy stát si zadarmo vysaje pětinu ceny zboží jen z toho důvodu, že přes jeho území prošlo ke spotřebiteli. Ale to je komunistům málo, chtěli by nenažraně podíl na dani z cizí země.

Představte si, že vy si založíte stránky, na kterých přeprodáváte zboží z Číny. Stránky si oblíbí Němci a budou si na nich zboží z Číny objednávat (česká verze stránek Amazonu jsou stránky vedené v Německu!), což vy jim s přirážkou umožníte. V Číně se platí daně z onoho zboží, vy platíte daně z oné přirážky, německý kupující odvádí desátky (tedy dvacátky) z nákupu, ale to je německému berňáku málo. Útočí na český stát a požaduje, aby se s ním dělil o část vámi odvedených daní, protože to zboží kupují virtuálně němci! To je v reálu celá situace kolem Amazonu.

Amazon neporušuje žádné zákony. Naopak neschopní politici v parlamentu (jmenujme např. hnutí ANO, které o virtuální dani jedná už 6 let!) a neschopní politici v EU (jmenujme např. Kateřinu Konečnou), nejsou schopni vytvořit jednotný a smysluplný daňový systém, rvou se jako psi o kost a svou neschopnost si pak vybíjí na na firmě. Na firmě, která jako jedna z mála dokázala v době globální pandemie sanovat neschopnost vlád a zajistit lidem náhradní fungování trhu. Sta tisíce lidí jsou za to vděčni.

A co vy, paní Konečná, jaké hodnoty tvoříte vy, co vyrábíte, jak jste užitečná lidem a zda-li máte také tisíce vděčných oveček, které vám děkují?

6 0
možnosti
Foto

Tomu se říká nářek lupiče nad tím, že někdo unikl jeho loupení.

4 0
možnosti
JS

Mému příteli na poměrech v ČSSR nejvíc vadilo to, že nikoho nezajímalo CO člověk říká, ale KDO to říká. Kdyby nebyl po smrti, asi by zjistil, že nic se nezměnilo.

0 0
možnosti
JB

J23i21r11i 32B24o55r

25. 5. 2021 11:55

Předpokládám že Kačenka také nic nevyrábí, a jak nám zbohatla. Z EU bude mít i rentu. Je to ostuda že jedině Česko má v Evropském parlamentu čistokrevné komunisty.

7 1
možnosti
PK

P91a70v90e84l 74K39r32á15l

26. 5. 2021 13:11

sorry, mělo být +

0 0
možnosti
JH

J97o48s57e51f 68H64e86r65t61l

25. 5. 2021 11:13

Mně spíš nejde do hlavy to, že pokud jsou v Lucembursku firmy osvobozené od daně z příjmu, tak proč lucemburská pobočka vyrábí mínus. Vždyť z mínusu se daň neplatí tak jako tak.

0 0
možnosti
ZZ

Pominu raději veškerou ideologii, kterou v článku vidím, ale souhlasím s tím, že : Daň by se měla platit tam, kde k zisku došlo !

R^R^R^

0 0
možnosti
MK

A když Amazon na svém americkém serveru prodá tchajwanské zboží z filipínských a izraelských součástek do Česka, tak kde vlastně k tomu zisku došlo?

1 0
možnosti
Foto

Obávám se, že neexistuje firma, která by si toho nakradla, případně znehodnotila víc, než vaše státostrana.

Udělat za 40 let z prosperující země, řadící se mezi pět průmyslově nejvyspělejších, zemi zařazenou mezi banánové rozvojové, to jen tak někdo nesvede. Rv

7 1
možnosti
ND

Pane Dvořáku, možná jste přehlédl, že minulá strana a vláda taky nadělala spoustu milionářů, divný, že?

Ty byty, které postavila si za zajímavou hodnotu lidé koupili do vlastnictví a dnes mají milionovou hodnotu. Ano museli také nějaké finance věnovat na jejich rekonstrukce, ale pořád něco mají, co je může zajistit...

Banánová republika? :-)

To jsme teď, nebo se vám líbí tahle vláda a její kousky?

3 0
možnosti
JK

Jo jo, už jsem o tom podrazu od Maláčové slyšel, prý přátelská návštěva u Amazonu, kde kolem ní poskakují jak kolem svátosti a ona si venku na zastávce pohovoří s člověkem co asi dělá v Amazonu a v komunistických heslech zdejší bloggerku s přehledem předhoní.

Úspěšné je potřeba potrestat, oni sice postupují přesně podle zákonů, ale to je jedno, zbytečně moc vydělávají a to komunisty dráždí, oni ty prach chtějí a dostanou je i kdyby měli zase vytáhnout zbraně.

Srandovní je, jak je podsunuto, že Amazon nic nevyrábí "jen" dopravuje a to je taky důvod k okradení. Jenže tito komunisti, taky nic nevyrábí, jen chtějí úspěšné okrást pomocí státního teroru, obyčejní loupežníci jim musí jen závidět.

6 0
možnosti
ND

Pane Kučero, zřejmě byste rád, aby se takto chovaly všechny firmy, že, protože ksakru proč mají daně platit jen někteří, že?

Že stát potřebuje ty daně, aby platil policii, hasiče, doktory, ucitele, tak k čemu, že, potřebujeme je vůbec?

O křižování světa dopravováním zboží tak nějak nejde, i když se Greta zlobí a příroda toho má už, jak je vidět, taky dost. Podstatné jsou ty daně.

A pracovní podmínky? Co je vám do nich, že, vás se to přeci netýká.

Kdyby tento článek napsal někdo jiný možná byste vůbec nereagoval, nebo naopak nadšeně tleskal...

6 0
možnosti
Foto

M45a22r94e65k 82H92u15r90t

25. 5. 2021 9:09

Jediné řešení je rozdělení firem jako Alphabet, Amazon a další, kteří nikde na světě nic neplatí - tak jako byl v minulosti rozdělen Shell nebo AT&T. Dále je třeba jasně říci, že největší zloděj je LUCEMBURSKO, které tímto způsobem okrádá celou EU. Osobně vás nemám rád, protože jste se propůjčila Komunistické straně, která vraždila vlastní občany, ale v hlavě na.... ecidentně nemáte, nechápu, co vás vede k tomu býti komunistkou.

0 0
možnosti
Foto

Ono je to v rodině, jestli to nevíte.

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik