Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Holt rusko z rusa nikdy nedostanete.

1 0
možnosti
MM

Pro pána, tak já to obrátím. EU, USA, červený kříž, poslali na Krym maskované vojsko, pak lhali, že tam žádné vojáky nemá, vyhlásili referendum, zmocnili se Krymu a za statečné učinkování vyznamenalo vojáky. Za velkého úspěchu dali námět, jak uloupit další Kus Ukrajiny, poslali tam gerilu zocelenou minulými boji v Čečensku a na Kavkaze, zřídili domobranu a řídili veškeré boje proti hnusné Ukrajině, sestřelili civilní letadlo a chvástali se tím zločinem na sociální síti. Teroristé se stále diví, že proti ním je Ukrajina nějak zaujatá a vede pro nim ukrutné boje a nedá jim klid na budování nového ruska. O Putina bych neopřel ani kolo. Putin lže, krade, porušuje hranice cizích států a jen pózuje. Vy mu věříte, zbožňujete ho a tleskáte mu. Etika v bankrotu. Rv

4 3
možnosti
PB

..... ano, jsem hluboce znepokojen bezprecedentním agresivním aktem, který mnou otřásl tak silně, tak jak se otřásla samotná suverenita státu Ukrajina. Toto humanitární gesto nemá v dějinách lidstva obdoby ,- pod pláštěm úskočných maskirovek a trojskejch koňů bylo zorganizováno enem proto, aby Kyjev, včetně USEU dostal do Ivanů pořádnou facku !!! ... takovou podlost jsem nečekal a proto vyzývám všechny rozumné, zdůrazňuji všechny ROZUMNÉ kritiky této humanitární pomoci, aby podpořili petici umělců z oblastních a maňáskových divadel  " MY, šašci, odmítáme humanitární pomoc !"R^

6 1
možnosti
JM

Samozřejmě, že kromě pomoci trpícím lidem, prezident Putin využil pozitivní propagandu z vyslání humanitárního konvoje. Nebylo by špatné, kdyby takové "propagandy" bylo víc. Západu se líbí "čištění", které provádějí batalióny ukrajinských nacionalistů v Donbasu? Západ dostal důkaz, že snahou Ruska není podpora pokračování v občanské válce. Doufám, že se to projeví při návštěvě kancléřky Merkelové v Kyjevě. Jsem přesvědčený, že Evropská unie je nakloněná k diplomatickému vyřešení řady problémů na Ukrajině. Nyní jde o to, co plánují USA. Mají zájem na uklidnění situace? Anebo za každou cenu chtějí vyprovokovat Rusko k vojenskému zásahu? Věřím, že prezident Putin není "včerejší". To se nakonec pozná do konce roku, to už budeme chytřejší.

Kyjev si musí uvědomit, že pro Rusko je nepřijatelné, aby mělo společné hranice s nepřátelským státem. Ukrajinci by měli odmítnout obětování životů pro zájmy amerických "neokonů". Probudí se Američané a prohlédnout o co go? Kdo má zisk ze zvyšování napětí a válečných konfliktů? Ano, jazykem Rudého práva, je to vojensko-průmyslový komplex. Obyčejní lidé na obou stranách by měli odmítnout hrát roli U.I. /užitečných idiotů/. Na začátku každé války, se najdou "nadšenci", kteří se nemohou dočkat, aby dali za vyučenou "nepříteli". A výsledek? 1. světová války také měla trvat pouhých pár týdnů. Nakonec z toho byly jatka a milióny mrtvých a mrzáků.

Zájem obyčejných lidí je žít v míru a pohodě. Mít práci, rodinu a být zdravý. Válka tohel všechno ničí. Nenapadlo mě ani ve snu, že se budu ještě někdy strachovat, jestli nedojde k válce. Naposledy to bylo před asi 52 lety v době kubánské krize.

Lidé by měli dát najevo, co chtějí, co je v jejich zájmů. Naštěstí je možnost využít Internet. Ten maximálně znesnadňuje vymývání mozků. Neměli bychom mlčet k tomu co se děje. Kdo mlčí, souhlasí. Jsem ročník 1936, své jsem si už odžil. Chce to vzít rozum do hrsti a nenechat se "oblbovat". Bunga bunga!

12 1
možnosti

Ve druhém odstavce jste mimoděk popsal velice dobře celou situaci.

V Rusku akceleruje myšlení běžné za studené války, že tam někde je nepřítel, před kterým se musí chránit. Civilizovaný svět toto myšlení opustil. Civilizovaný svět se totiž stále přesvědčuje, že základem prosperity je stabilta a volný obchod. "Studené myšlení" se snažil oživit Bush jr., který si ale definoval svou osu zla. Mohl jste si všimnout, že v jeho ose zla Rusko tak nějak chybělo.

0 0
možnosti
MD

Ale na skody, ktere to napacha v myslich lidi, jste zapomnel.

1 2
možnosti
SN

:-)  Máte pravdu, ale staří válečníci u kompu s kafíčkem v ruce už Vás solí. Těch se ty stovky mrtvých netýkají. Oni jsou ve své bohorovnosti velmi spokojeni! Ať jim to vydrží.......,cynikům !    R^R^R^

9 4
možnosti
Foto

Jen ten začátek - kde jste vyhrabal staré Rudé právo?

6 19
možnosti

Vy majdanofilové a nikdy nepochopíte nadsázku a satyru.:-P

8 8
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.