Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pane Kondakove, dejte už pokoj. Pište si s Chrástkem a podobnými přímo.

0 0
možnosti
PS

pardon, až teď jsem si všiml že to tu kolegové níže už odkazují

0 0
možnosti
MP

Autor by měl také napsat o blahobytu na Ukrajině. Proč u nás dělá mnohem víc Ukrajinců než Rusů??????

1 1
možnosti
JR

J97a15r11a 87R20a23n21k

2. 8. 2014 13:46

Autor je Rus, pane Petre, Rus zijici radeji v CR, nez v Rusku, jeste Vam to nic nerikaRv8-o?

1 3
možnosti
MH

Sleduji zde diskuzi také o Boeingu.

1) Je asi dost odborníků, kterým bylo od samého začátku jasné, že nemohlo jít o zásah raketou typu Buk. Proč.

Její hlavice (cca 70kg, plněná např. tyčkami z ochuzeného uranu, nebo jinými těžkými) exploduje desítky metrů před cílem, tyčky se rozptýlí do kužele, který zasáhne celý drak. (Při rychlosti rakety, zvýšené explozí, má jediná z tyček energii jako náklaďák 30 tun jedoucí 60 km/h.) Letadlo je celé rozerváno, navíc pak aerodynamickým rázem, a také výbuchem rozprášeného paliva. Nezbyde ani z něj, ani z pasažérů, mnoho. Absolutně není schopno dalšího manévrování a letu.

2) Už na prvních snímcích z místa dopadu pyly patrné průstřely projektily ráže 30mm, později i detailní u zbytku kokpitu.. Bezpochyby zásahy od ukrajinské stihačky, podrobnosti její trasy jsou ve známém prohlášení ministerstva obrany Ruska.

3) Boeing pokračoval v neřízeném pádu a měl by dopadnout jako celek, s cestujícími uvnitř. Došlo ale k rozlomení trupu a "vysypávání" lidí, neboť padali na zem odděleně, se značným rozptylem. Zde je podezření navíc, na dodatečný zásah rakety vzduch - vzduch. Ta by způsobila ono rozervání mnoha těl pasažérů a ono rozlomení a vysypávání. Potvrdil by to nález stop této rakety na troskách nebo v terénu.

4)  Je tedy asi dost odborníků, kterým bylo od samého začátku jasné, že nemohlo jít o zavinění ze strany Rusů. Takových odborníků mají dost i Rusi, i USA. Ale to je vše je vedlejší, rozhoduje to, kdo ovládá média. Od samého začátku, a ještě dlouho se budou omílat výrazy "Rusko - Boeing - sankce" vždy pohromadě.

7 2
možnosti
VO

V43i79t 25O61t11a58h13a65l

5. 8. 2014 16:42

ad bod 1) To, co píšete o BUKu v prvním bodě je v zásadě relevantní informace, také jsem na ty neshody upozorňoval.  To co popisujete je stav po "ideálním zásahu" - z cíle zbyde jen o málo víc než oblak větších kovových pilin. 

Na druhou stranu, byl vystřelen z "holého" odpalovače bez radaru a velitelského vozu. Díky tomu měla raketa zhoršené podmínky k optimálnímu zásahu a navíc - není logicky projektovaná a testovaná na tento typ letounu.  Pokud vybuchla nepřesně (v nesprávném úhlu nebo ve větší vzdálenosti) - a k tomu mohlo dojít z výše uvedených důvodů - pak by poškození Boeingu mohlo být na úrovni, kdy zůstane relativně kompaktní a rozpadne se až během pádu. Tedy současná oficiální verze sestřelu BUKem  je při určitých okolnostech možná. 

Ad bod3) Následné roztržení mohly způsobit síly působící na stroj s porušenou integritou během průletu atmosférou, nebo následný výbuch jedné z nádrží, ale i teoreticky zásah raketou odpálenou ze země či ze vzduchu v průběhu pádu - či sestupu na základě vážného poškození za účelem likvidace důkazů. 

Obojí je odhalitelné z černých skříněk, radarových snímků i trosek na místě. Jen jde o to, jakou verzi dostaneme medii naservírovanou a jak moc se bude blížit skutečnosti.

1 0
možnosti
MH

Snažím se  sledovat situaci podrobně, z mnoha zdrojů. To co zde a v předešlém blogu pan Kondakov uvádí, zcela odpovídá i mým poznatkům.

K tomu pár detailů:

1) Raketa Točka-U je vylepšený typ s parametry - dostřel 120 km s náloží do 480Kg při rychlosti 1000 m/s a době letu 136 sekund. Uvážíme-li čas pro identifikaci střely a zaměření dráhy, a to, že v sestupné dráze je na start protirakety pozdě, zbývalo Rusům na rozhodnutí zda sestřelit řádově deset vteřin.

Čekat kam je přesně naprogramována, zda před nebo za hranice tedy nepřipadá v úvahu.

2) Hlavice délky asi 180 cm může být plněna jadernou, chemickou, biologickou nebo klastrovou municí.

Kde brát jistotu, která v ní právě je? 3) Jsou-li raketové systémy od sebe dostatečně daleko, vyhrává ten, kdo má dostatečnou obranu, na tu je potřeba čas letu. Jsou-li blízko, vyhrává kdo stiskne tlačítko první. Proto si USA dali do své doktriny nárok na preventivní jaderný úder (aby pak obstáli před svými občany), a proto se současně snaží dostat základny nejblíž k Moskvě. Nyní na Ukrajině 300 km. (Kuba - New York 1200km.) 4) Nepochybně nešlo o zbrklost Kijeva, když potřeboval otevřít únikovou cestu zbytku své armády. Reakci Rusů nešlo nepředpokládat (mají tam údajně 180 amerických poradců a specialistů).  Evidentně si USA ověřovaly schopnost Rusů v superkrátké raketové obraně. Nyní si dají trochu relativního klidu, aby vymysleli další provokaci.

5 2
možnosti
ZK

Z55d54e51n97a 43K95o24č96í

2. 8. 2014 12:01

NATO potvrdila, že ukrajinská armáda použila balistických raket malého doletu proti domobrancům na východě země, oznámil mluvčí tiskové služby Aliance.

Neuvedl žádné detaily, jenom podotkl, že „informace se zakládá na výzvědných údajích USA“. Přitom Pentagon tyto zprávy zatím nekomentoval.

V úterý oznámil televizní kanál CNN s odvoláním na prameny v americké rozvědce, že ukrajinští vojáci začali používat v bojových akcích balistických raket malého doletu s 454kilogramovými bojovými hlavicemi a s doletem 80 km. Je to nejničivější zbraň, které bylo dosud k konfliktu použito.

4 1
možnosti
MP

Na Ukrajině nezakazovali ruštinu? Nejmenoval jsem jen Zvědavce, ale kdo chce psa bít. Je i SPOUSTA jiných objektivních zdrojů, ale kdo chce, vždy je nějak pošpiní. Na všechno se dá něco najít. Proč všichni mlčeli, když byly masakry na Majdanu? Proč v naší TV nedávali záběry, jak radikálové řetězy lámou kosti policistům a jak po nich hážou molotovky a policie je pasivní, protože provokace měla způsobit odvolání vlády? Proč tyto záběry byly jen na internetu? Opravdu vám naše media nevymývají mozky????? Věřit CNN, která je v područí USA, to mluví za všechno. Proč naše vláda nepřivezla na ošetření tyto mladé policisty, kteří jsou doživotně zmrzačeni? Proč naše vláda nepomohla Volynským Čechům, kteří PROSILI o pomoc????!!!!!!!!!!Ha včil mudrujte!

5 3
možnosti
JM

Ty vase "zdroje" pane Petr uz nikdo vic pospinit nemuze. Nevim proc jich uvadite tolik, kdyz vsechny jen papouskuji Putinovu propagandu a pisi to same. Nacisticky Zvedavec by bohate stacil.

A o nasili na Majdanu informovaly vsechna media ktera znam. Nejvetsi pozornost pochopitelne vyvolal Janukovicuv masakr den pred tim, nez ten zlocinec uprchl do Ruska. Ale to je snad pochopitelne, ze 87 policisty zavrazdenych civilistu vzbudi vetsi zajem medii nez nekolik civilisty zranenych policistu. :-P

P.S. Na Ukrajine rustina v zadnem pripade zakazana neni. Priste si nevymyslejte.

3 6
možnosti
JM

V tom Budapestskem memorandu o kterem pise pan Kondakov se Rusko zavazalo, ze pokud mu Ukrajina preda vsechny jaderne zbrane, bude respektovat integritu jejiho uzemi. 

O tom, ze ruskemu carovi neni radno verit se ted muzeme vsichni presvedcit…..

2 2
možnosti
MH

.. nechtěl jste náhodou napsat ".. není nebo je radno věřit ..." ?

1 1
možnosti
AF

Putinovské Rusko právě zpřísnilo zákony omezující blogery a jejich svobodu projevu.

 

Škoda, že čeští blogeři, vychvalující putinovskou demokracii, se nemohou vydat do Ruska na výchovnou praxi.

5 3
možnosti
MP

A že na Ukrajině je cenzura, o tom samozřejmě nenapíšete. Ale to každý ví, jen vy ne??? Že se tam vymývají mozky jednostrannou propagandou EU?!!!!

5 6
možnosti
MP

Nevěděl jsem, že se dá fotografie vymyslet.;-D;-D;-D

0 4
možnosti
JM

Zda se, ze ty zpravy o balistickych raketach (at uz vypustenych nebo pripravovanych k vypusteni) jsou hoax. 

Igor Strelkov (vlastnim jmenem Girkin) je plukovnik ruske GRU a prolhanec prvniho stupne. Napred se ze sestrelu malajsijskeho letadla nezrizene radoval, protoze myslel ze jeho kozaci sestrelili ukrajinsky Antonov. Pak zdesene zalezl na par dni jako krysa jen aby prisel s prohlasenim, ze letadlo bylo plne mrtvol uz pred sestrelenim. Ted blaboli cosi o udajnych planech Ukrajincu. Verit mu muze jenom blazen….

6 3
možnosti
AF

a pan Petr s paní Kočí ;-D

5 1
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.