Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jděte už se s tou Ukrajinou a Ruskem vycpat, jsou zajímavější země.

0 0
možnosti

..... mňo, taktika separatistů je jasná,- početně malé, mobilní bojové uskupení operující v zástavbě velkoměta (města). Taktika UA army je z našeho pohledu "zbabělá" ( z bezpečné vzdálenosti ostřelovat cíle (?)  zbraněmi s hromadným účinkem), však je to též taktika. Oběti na civilistech nepočítá ani jedna strana (v rámci propagandy ano),- účel světí prostředky. Až bude dobojováno, strana vítězů bude mít právo soudit poražené a obvinit je z válečných zločinů ..... se obávám, že spravedlnosti, v tomto případě, však nebude nikdy učiněno zadost !

0 0
možnosti

J21. 89G75r30o35h

26. 8. 2014 23:37

Už před  drahným  prosákly zprávy , dokonce na CNN začátkem srpna – vizhttp://edition.cnn.com/2014/07/29/world/europe/ukraine-crisis/index.html?hpt=hp_t2, že  Kyjev použil proti  vzbouřencům  nejsilnější  zbraň, kterou  má vůbec  k disposici -balistické rakety krátkého doletu typu  SS-21 Scarab B se to jmenuje v NATO kódech,, rusky 9K79-1 ,  ve vojenském žargonu  jmenovanou jako Točka-U. Jedná se o neřízenou raketu, dolet do 80ti km a s hlavicí o hmotnosti až 454 kg trhaviny. Minulý týden  ty  zprávy  přišly  znova. Včera,-viz  http://rusvesna.su/news/1408971213,   že byla odpálena nejméně jedna  na  Doněck. Pro mne  osobně  těžký zločin, zralý na  haagský  tribunál.

0 0
možnosti
Foto

Podobnou fotku má v archivu pan Milan Brunclík (nedávno o něm byl na iDNES článek), a já též (vlastnoruční), a to když Turnovem projela v r. 68 armáda spřátelené ráže. Dům na rohu Hluboké a Tázlerovy utrpěl podobnou ozdobu.

5 1
možnosti
Foto

Nesnášíteli  nepodložená obviňování, tak raději nepište

5 2
možnosti

V příštím blogu nám objasněte, kde vzali vaši soudruzi povstalci místo svých loveckých zbraní tanky, bvp, minomety, protiletecké zbraně, raketomety atd, myslím že na tolik měsíců bojů učitě nestačilo prvotní vyloupení státních skladů

13 3
možnosti
Foto

Izviní, Serjožo, můžeš sem flákat dva články denně, "šokovat" těžko potvrditelnými či vyvratilnými "informacemi" - ponechme stranou, odkud je bereš nebo kdo ti je posílá - ale jednu věc okecáš těžko: vy Rusáci se vojensky vměšujete do svrchovanosti cizího suverénního státu, jehož hranice jste ne tak dávno mezinárodně uznali. Posíláte tam vojáky, experty, rakety, velení separatistů je složeno buď z importovaných "vlastenců" nebo poslouchá příkazy z Ruska, ponižováním zajatců na přehlídkách porušuje vojenské konvence atd. Zrovna dneska tam chytli 10 ruských výsadkářů, kteří "omylem zabloudili". Zapomněli si sundat výložky a předstírat domobranu. Nebýt vás, už dávno, dávno na Ukrajině nikdo neumíral. Pokud chceš šokovat cenou lidského života, podívej se třeba do Syrie, kde se Putinovi podařilo udržet u moci masového vraha Assada, kterej plynuje vlastní civilní obyvatelstvo. A pak něco kecej, ty kameramane, propagandisto :-P

19 6
možnosti
Foto

Jako ten kerosin. Říjen v listopadu etc.

4 1
možnosti

Komentovat něco z 8. června je vzhledem k vývoji trochu staré. Nicméně stejné zbraně používají separatisté.  Jako bývalému vojákovi je vám jistě jasné, že střelba z gradů je přesnější než střelba z děla.

6 0
možnosti
Foto

A to jste vyčetl kde?

3 3
možnosti

Je pozoruhodné, že proti těmto šílenostem už dávno neprotestovalo OSN a jiné "bohulibé" světové organizace.:-/

4 3
možnosti
Foto

Kde selže OSN, tam to zachrání chrabrý Jeník.

3 4
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.