Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesně tak, pan Kondakov se řídí vzorem rádia Jerevan. Podle http://www.svetdnes.cz/zebricek/hdp-na-obyvatele.html má ČR 24 400 USD na obyvatele, Polsko 16 200 USD, Rusko 14 600 USD, Ukrajina 6900 USD. Tedy poněkud jiná čísla. Rusko je na tom dokonce hůř než pobaltské republiky.

0 0
možnosti
Foto

To se toho za dobu trvání "Majdanu" stačilo tolik rozkrást? 8-o

0 0
možnosti

No, Ukrajina je podle Transparency Int. v korupci na 144 miste, ale sluselo by se dodat, ze Rusko na 127 miste na tom neni o moc lepe. 

I udajne zlodejske Cesko je na na mnohem slusnejsim 57 miste, treba Rakousko na miste 27. Kanada je devata. 

Pokud se tyce zivotni urovne, kdyby nemeli Rusove ropu a plyn, jsou na tom zhruba stejne mizerne jako Ukrajinci. 

Zajimave je, jak katastrofalne dopadaji vsechny byvale socialisticke zeme. Jako by komunisti neucili nic jineho nez krast a podvadet. Dodnes socialisticka Venezuela je na 160 miste i za Ukrajinou.

Rici, ze na tom byla Ukrajina za komunistu v korupci lepe nez nyni je pekna pitomost.Rv

1 0
možnosti

Jeste by bylo dobre malicko upresnit udaje o HDP. 

Zaokrouhlene - USA ma $ 53 000 na obyvatele, Canada 43 000, Cesko 27 000, Polsko 21 000, Rusko 18 000 a Ukrajina pouhych 7 000. 

Takze i Cesi a Polaci jsou na tom lepe nez Rusove, i pres obrovske zisky Ruska z prodeje ropy a plynu. 

Jake by asi byly vysledky, kdyby ropu a plyn mela misto Ruska Ukrajina ? Byt Rusem, tak moc nevyskakuju…..:-P

1 0
možnosti

Myslim si, že vcelku není  jasné oč opravdu šlo. Nejsem příznivce konspiračních teorií, ale jakmile se někde rozehrává hra na ty hodné a zlé, vždy to zavání. A tady na jednu zemi běhalo kolem nějak moc tajných služeb, neoznačených ozbrojenců, separatistů, žoldnéřů, kontraktorů i lidí z kriminálního prostředí, takže hledat pravdu a skutečné pohnutky bude odvozeno od toho, kdo který výklad své pravdy podá a kdo co hájí.

1 0
možnosti
Foto

Podle mne byli účastníci na obou stranách pouhými figurkami na mocenské šachovnici Putina.

0 0
možnosti

čtivé a zajímavé...R^

1 0
možnosti

.....  korupce na Ukrajině dosáhla nevídaných rozměrů. Veškeré snahy politiků či nově vzniklých politických subjektů (prozápadních-provýchodních) na situaci něco změnit byly předem odsouzeny k zániku,- viz. různě zabarvené občanské "revoluce", volby hlavy státu doprovázené demonstracemi, sociální bouře v průmyslových regionech atd.atd. ,- fungování státu bylo (a je!) zcela podřízeno zájmům oligarchů a úzkých "podnikatelských" skupin, včetně politků, na ně napojených. Majdan byl původně jedním z mnoha pokusů, jak přimět vedení státu k radikálním změnám v řízení země, v politice, ekonomice ........však společenské změny jsou v nedohlednu a radikalismus se navenek projevuje pouze a jenom v řešení "východní krize !  ...... jak dál ?,- ví Bůh.

1 0
možnosti
Foto

po přečtení Vašeho článku jsem si vzpomněl na slova nějakého ruského ekonoma ještě z dob SSSR ...chlubil se kolik vydolují uhlí, ukovají železa, vyrobí el.energie. Když jsem si to všechno kolem představil, vůbec jsem jim nazáviděl.:-)

1 0
možnosti

Moc pekny 'pejsek', jenom jste mu jaksi moc 'kupiroval ocas'. Ale i tak ma moje oceneni.

0 0
možnosti

A ještě vymluvnější je dynamika růstu obyvatelstva: "Žilo na tomto teritoriu bezmála 52 milionů obyvatel". V r, 1971 to bylo 46 milionů obyvatel.

Mimochodem, po r. 1944 došlo ke zvětšení území Ukrajiny o jednu třetinu.

1 0
možnosti

Možná byla Ukrajina svrchovaným státem, ale Janukovyč ji chtěl integrovat do obnovené Ruské říše. Proto to povstání.

2 6
možnosti

Ale nechtěl.

Jen nechtěl podepsat asociační dohodu s EU.

11 1
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.