Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyz uz lzete - tak ne tak blbe .... je mi z vasich demagogickych a ubohych lzi na zvraceni ...

.

Polsko (na Tesinsku) a Madarsko (na jiznim a vychodnim Slovensku a na Podkarpatske Rusi) opravdu nedelalo to co vami milovane SSSR - tj. systematicky nevrazdilo mistni inteligenci a neodvlekalo mozne oponenty do Gulagu, ze ... I kdyz v Podkarpatske Rusi to SSSR v roce 1945 delalo po "osvobozeni" a "referendu" ...

.

Polsko bylo obeti 2. sv. valky ... a Madarsko se pridalo az pri utoku na SSSR - opravdu vase "znalosti" nejsou nic moc ... BTW ke "starterum" 2. sv. valky bych spise pridal Slovensky Stat  - kde utok na Polsko schvalovala i Husakova komunisticka partaj ...

.

Mnichov bych jako zacatek valky opravdu nebral (tim by byl - kdyby se CSR branila a bojovala) - CSR prijalo (diky Benesovi) mnichovske podminky a tim to mezinarodne posvetilo ...

2 0
možnosti

To patrilo pod ulhaneho Petrika.

0 0
možnosti

P74e66t43r 77Z23o64u33f46a72l

25. 9. 2014 14:12

Tak soveti a nackove si Polsko rozporcovali. To je fakt.

1 0
možnosti
Foto

Ona ta záměna Sovětského svazu za Rusko (i to současné) zase tak velké přeřeknutí není.

Hlavní město je pořád Moskva, pořád tam vládne diktátor - bývalý sovětský fizl, pořád je tam cenzura, pořád jsou tam do pracovních lágru zavírání i vražděni političtí odpůrci. Neustaly ani agrese proti sousedním národům a odporné lži ruské propagandy.

Demokratická Česká republika dělá jen dobře, když uprchlíky z téhle diktatury přijímá a poskytuje jim druhý domov. Češi dělali to samé i pro uprchlíky z hitlerovského Německa.

Ovšem v případě pana Kondakova, který ruskou diktaturu aktivně podporuje se podle mého názoru stala někde chyba.....

3 0
možnosti
Foto

;-D  Tak teď jste tomu dal korunu a pořádně se odhalil  Čtenáři si aspoň udělají úsudek, jaké mozkovny má pan autor ve svých oponentech R^

0 4
možnosti

M96a35r13e87k 84T91ů57m66a

24. 9. 2014 23:36

Kdybych si měl vybrat, tak radši přeřeky než rádoby dokonalost doprovázena propagandou...

1 0
možnosti

J86. 75G21r23o11h

24. 9. 2014 22:58

Rusko-polská válka nebo také Polsko-sovětská válka začala v únoru 1919 jako střetnutí mezi sovětským Ruskem a po první světové válce obnoveným Polskem.

Sovětské Rusko, ve snaze ovládnout bývalé součásti carského impéria, neboť se cítilo jeho nástupcem, nechtělo dopustit, aby Polsko získalo zpět veliké části Ukrajiny a Běloruska.

Tato válka byla konfliktem dvou nově utvořených států – Sovětského Ruska, které vzniklo Velkou říjnovou revolucí  a Polska, které vyhlásilo nezávislost teprve na konci roku 1918.

Rozhodující střetnutí rusko-polské války se stala Bitva u Varšavy.  Polská vojska v ní zničila  seskupení Rudé armády, která zaútočila na Varšavu a zmařila  tak plány ruských bolševiků o ovládnutí Evropy. Je ironií, že porážce napomohl sám Stalin.

Po porážce sovětská vojska ustupovala na východ a polská armáda získala velkou část západní Ukrajiny a Běloruska, útoky byly zastaveny kvůli nátlaku Francie a Velké Británie, které se obávaly příliš silného Polska. V roce 1921 Rusko uzavřelo s Polskem Rižský mír. V něm byly přijaty  územní požadavky týkající se západní Ukrajiny a západního Běloruska.

Tuto potupu Stalin oplatil Polsku hned několikrát. Po napadení Polska nacistickým Německem a porážce polských vojsk u Varšavy, vstoupila Rudá armády do východniho Poslka a sporná územi anektovala. Co nasledovalo zatýkání Poláků cílená likvidace inteligence spojená s deportacemi na Sibiř, poprava polských důstojníků v Katyni.

Pak se Stalin pomstil ještě jednou a to v roce 1944, kdy ve Varšavě vypuklo povstání řízené Zemskou armádou, sovětská armáda se zastavila pře Varšavou a díky tomu bylo povstání utopeno v krvi, poláci byli špatně vyzbrojeni a německá armáda utopila povstání v krvi.

4 0
možnosti

J68. 18G67r88o85h

24. 9. 2014 23:12

sice se můj příspěvek netýkal Vašeho blogu,ale nemohl jsem nereagovat na neznalost některých lidí

0 0
možnosti

Po ukončení Polsko-sovětské války začátkem 20.let získalo Polsko část Ukrajiny a Běloruska v duchu vzpomínek na polsko-litevskou unii.

V roce 1934 uzavřelo Polsko pakt s Hitlerem. V roce 1939 Polsko vtrhlo i k nám a vzalo si kus Těšínska. Karty se změnili a Hitler se dohodl se Sověty a když Hitler vyhlásil válku Polsku, tak si Sověti vzali zpět to o co přišli ve dvacátých letech.

Polsko jako už po několikáté,  doplatilo na svou hloupou a pseudovelmocenskou politiku na kterou prostě nemá. Zdá se, že v ní zase pokračuje. Možná se dočkáme čtvrtého dělení Polska.8-o

6 5
možnosti
Foto

Přesně. Pokud vezmeme v úvahu tato fakta, tak můžeme prohlásit, že na vypknutí II. světové války se aktivně podílelo i Polsko.

Polsko v tomto případě doplatilo na svoji věrolomnost.

1 5
možnosti

Česká televize to je už propagandistická stoka, kterou bohužel musíme povinně platit. A to je opravdu drzost.!!

6 7
možnosti
Foto

Drzost je vyzadovat, aby verejnopravni televize demokraticke zeme papouskovala Putinovy lzi a spinu !!

2 1
možnosti
Foto

Počítám, že se brzy dočkáme toho, kdy se budeme učit, že SSSR napadl nacistické Německo.

Toto prohlášení ČT nebylo přebreptem, ale záměrnou dezinformací, protože Schwarzenbergovské vedení ČT se chová, jako by jim ČT patřila.

4 9
možnosti

Ne, ale ve svete se normalne uci, ze 2. sv. valku v Evrope rozpoutali spolecne nacisticke Nemecko a socialisticky SSSR .... byli za to tez po zasluze vylouceni ze Spolecnosti narodu (predchudce OSN).

5 3
možnosti

Nechte toho slovíčkaření. Ruská federace (RSFR) byla vždy dominantní součástí Sovětského svazu, takže jestli byla řeč o Rusech, nebo o Sovětech, to vyšlo vcelku nastejno. :-/

6 1
možnosti

RFSR byla v té době jednou z více svazových republik, státní útvar se ovšem jmenoval Svaz sovětských socialistických republik. Nejde o slovíčkaření, ale o podstatné pokroucení informace.

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.