Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J52a64r55a 53R81a29n49k

6. 8. 2014 19:18

Jako cesky a kanadsky obcan, studujici, pracujici a zijici pres 14 let ve Svycarsku, definitivne souhlasim se sankcemi uvalenymi na opet uzurpujici Rusko. Zkuste v pristim clanku porovnat Vasi rodnou zemi ke Svycarsku.

Jak byste blogoval doma;-), jake jsou nove zakony uvalene na ruske filmare a spisovatele, pokud nejakou kritiku preziji bez zmizeni, nebo zastreleni.....je toho vice:-(

2 0
možnosti
JM

Rusove by se meli stahnout z Ukrajiny, meli by tam prestat posilat zbrane a bylo by po sankcich. A ti co ziji v zahranici by laskave mohli prestat sve nove vlasti vyhrozovat.

Kdyby byly vsechny zeme neutralni jako Svycarsko, nekladl by nikdo odpor ani Hitlerovi ani Stalinovi a mluvili bychom dnes vsichni Nemecky nebo Rusky. Nekde v lagru…..

Pokud se tyce hospodarstvi a zivotni urovne, tam na tom neni lepe nez my jen Svycarsko, ale prekticky cela zapadni Evropa. Tedy zeme ktere neobsadili na konci valky Rusove a ktere proto nemusely budovat socialismus a nechat se svymi osvoboditeli zcela vykrast (viz cesky uran).

3 0
možnosti
MK

Tak plně nemohu souhlasit. Na válce se samozřejmě dá vydělat neskutečný kapitál. Od území (ty se vtipně ovládnou loutkovými politiky), přes ekonomiku až po povinné milování. To se podařilo v obou válkách USA a po II.WW částečně i SSSR.   Hospodářské sankce nejsou opět ničím jiným než nekrvavou válkou. Celý svět na nich prodělá,  s výjimkou USA a Ruska. USA nutně potřebuje oslabit ekonomiku EU a Rusko bude nuceno posílit vlastní ekonomiku a  obrátí svoji obchodní politiku jinam (Čína, Asie, Afrika, Jižní Amerika). V EU vzroste nezaměstnanost a tím i sociální výdaje a možná dojde k bankrotu (zadlužených) zemí EU (Řecko, Šp. atd.). Na hospodářských sankcích vydělají hlavně překupníci .

1 3
možnosti

Nemluvte prosím za "obyčejné Evropany"! Zvláště ne vy!. Já jsem pro sankce a uměl bych si je představit mnohem tvrdší a komlexnější...

5 2
možnosti
Foto

A hlavně nemluvte za obyvatele bývalých zemí, které si sověti podmanili - tzn. východní blok. Škody, které tu sovětský vliv způsobil - např. ČSR se z vyspělého průmyslového státu (ještě před válkou na 4 - 5 ve strojírenském průmyslu) se stala dle UNSCO rozvojovou zemí s obrovským vnitřním dluhem, se kterým se potýkáme dodnes. Rusko, jako nástupnický stát SSSR, nám stále dluží tolik, že si nedovedete představit. (to patřilo autoru blogu).

0 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.