Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokřivený trh - přímá křivka - křivá přímka....to bych ještě v naší absurdistánské energetice dokázal pochopit, co mi ale nejde na rozum, je to, že se spirála vydává oficiálně za kolečko, přičemž ve skutečnosti je to trojúhelníkový čtvereček. Ale nikde to neříkejte, v energetice je všechno přís. taj. dův.!8-o

0 0
možnosti
VH

"Všechen zisk si nechal   d i s t r i b u t o r." ??? Jak, prosím vás, když cena za distribuci je cenou regulovanou?  Nenechala si náhodou celý rozdíl v ceně zelená elektřina? Ty Vámi vychvalované větrníky (a samozřejmě vládou ČSSD v roce 2005 protlačené ceny za solár)?

   Cena elektřiny sice klesala, ale rostly náklady na systémové služby sítě (to jsou náklady na to, aby při otočení vypínačem byla k dispozici další elektřiny). Vzhledem k instalovaným výkonům zelené elektřiny musí být v pohotovosti množství elektráren (nikoliv zadarmo), které "zaskočí" když přestane foukat či svítit slunce (a rychle sníží své výkony když zafouká). To je také velmi drahé.

   Že se do hodnocení čehokoliv tlačí lidé, kteří o problematice nic neví!!!

3 0
možnosti
MP

Už dávno jsem zjistil, že distribuce je několikrát dražší ne samotná elektřina. To s tím vláda nemůže nic dělat?!!

1 0
možnosti

Čím víc zelených euronápadů budeme muset převzít, tím víc zaplatíte za systémové služby a distribuci. Bude hůř a vláda s tím moc nenadělá.

3 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.