Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Serjozka nevi. Nevi ani, kdo sestrelil letadlo. I kdyz to uz pd zacatku vi cely svet. Musime ho informovat, musime byt slusni, musime byt trpelivi.

I kdyz pravda….. vzhledem k tomu ze zije v Cesku a ze mu Putler neblokuje internet, by si to nas bystry dokumentarista mohl zjistit sam…….8-o

0 0
možnosti
JM

To vite ze se to vi, pane Kondakov. Byli to rusti separatisti, kteri se k tomu ostatne hned priznali. Nez zjistili ze sundali civilni letadlo. Ona chybicka se vloudi, hlavne kdyz se strili z nekompletniho systemu bez prehledoveho radaru. 

Ale kdyz se na internetu hodne dlouho hleda, tak se nejaka konspiracni hovadina nakonec vyskrabe, zejo ? Treba z muslimskych novin, nebo nejakeho nemeckeho pilota.

Americane zverejnili zaber startu rakety ze separatisty ovladaneho uzemi. A "letajici tank" SU-25 nema ani dostup, ani rychlost aby mohl sestrelit jet ve vysce 30 000 stop. A to letadlo je podle malajske komise ktera tam byla prvni proderavele srapnelem z rakety zeme-vzduch

Z toho se soudruzi rusti separatisti nevylzou, i kdyby lhali dalsich 100 let. Ale vzhledem k tomu ze uz se bojuje i v ulicich Donecka, tak kdovi kde jim bude brzy konec. Treba je Putler vysle pro zmenu do Gruzie nebo Lotysska…...

2 1
možnosti
JB

J82a53n 72B54a78r13t25o15ň

8. 8. 2014 15:04

Pana Kondakove,

vaše americké rozvědky !! opisují z ruských zdrojů !!. K letadlu SU-25 jako původci sestřelu doporučuji například tento článek

http://ziegler.blog.idnes.cz/c/421127/Vojensky-pilot-SU-25-malajsijske-letadlo-nesestrelilo.html

Poněkud nejasná je motivace editorů iDnes, kteří článek umístili do složky "Zaujalo nás". Souhlasím s Kondakovem v tom, že lžou obě strany. Jeho článek o viníku sestřelu neříká nic nového , natož objevného. To mně ale doopravdy nemohlo zaujmout.;-D

1 0
možnosti
DG

Tak ono už to není tím kerosinem?

6 1
možnosti
JM

Napred nemelo letadlo kerosin, ted zase mame zarucenou zpravu z muslimskejch novin. To jsou me veci.……..8-o

2 0
možnosti
OS

Hned pět minut po sestřelení letadla sami separatisté zveřejnili na twitteru a ruském facebooku (VKontakte) zprávu, že sestřelili letadlo. Po další hodině, kdy se profláklo, co vlastně spadlo, všechny zprávy sami stáhli.

Vůbec nevím co řešíte. To už vám nestačí ani přiznání viníka? To už vám pak nemůže stačit nic na světě a pořád si budete mlít tu svou.

9 1
možnosti
ZH

Člověče, na tohle ještě žádnej kremlobot nenašel alespoň trošku přijatelnou odpověď. Věřím, že v Moskvě musej být z těch povstalců dost zoufalý. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Věc je k dnešnímu dni víceméně jasná. Otázkou je, kdy to severoatlantická propaganda uvolní. Snad ne až po válce Rv

3 5
možnosti
AM

je jasná?

řekněte tedy prosím, jak to je.

2 0
možnosti
ZH

No vidíte, já sice Kyjevu nevěřím ani slovo, zrovna jako Putinovi a jeho hlásným troubám, ale pěkně jste nám tu vyjmenoval i důvody, proč to letadlo nemohl omylem sestřelit ani nikdo jiný, musel by to být úplný trotl. Takže , střelci Ruska jsou profíci, ukrajinští jistě taky, kdo nám teda zbývá? Aha, zase ty amatéři z Novoruska.:-)

5 1
možnosti
JM

Ano, ti jedini pouzivaji BUK bez prehledoveho radaru a tedy bez moznosti identifikace cile.

1 0
možnosti
RH

I kdyby se Putin přiznal, že letadlo sestřelil sám a předložil videozáznam, tak místní rusofilové budou tvrdit, že je to propaganda.

4 3
možnosti
Foto

A od kdy je přiznání důkazem viny?

2 2
možnosti
MH

Můj skromný pokus o pochopení z 1.8.2014

  (http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A140801_420028_blogidnes

1) Je asi dost odborníků, kterým bylo od samého začátku jasné, že nemohlo jít o zásah raketou typu Buk. Proč.

Její hlavice (cca 70kg, plněná např. tyčkami z ochuzeného uranu, nebo jinými těžkými) exploduje desítky metrů před cílem, tyčky se rozptýlí do kužele, který zasáhne celý drak. (Při rychlosti rakety, zvýšené explozí, má jediná z tyček energii jako náklaďák 30 tun jedoucí 60 km/h.) Letadlo je celé rozerváno, navíc pak aerodynamickým rázem, a výbuchem rozprášeného paliva. Nezbyde ani z něj, ani z pasažérů, mnoho. Absolutně není schopno dalšího manévrování a letu.

2) Už na prvních snímcích z místa dopadu pyly patrné průstřely projektily ráže 30mm, později i na detailních záběrech. Bezpochyby zásahy od ukrajinské stihačky, podrobnosti její trasy jsou ve známém prohlášení ministerstva obrany Ruska.

3) Boeing pokračoval v neřízeném pádu a měl by dopadnout jako celek, s cestujícími uvnitř. Došlo ale k rozlomení trupu a "vysypávání" lidí, neboť padali na zem odděleně, se značným rozptylem. Zde  je podezření navíc na dodatečný zásah rakety vzduch - vzduch. Ta by způsobila ono rozervání mnoha

 těl pasažérů a ono rozlomení a vysypávání. Potvrdil by to nález stop této rakety na troskách nebo v  terénu.

4)  Je tedy asi dost odborníků, kterým bylo od samého začátku jasné, že nemohlo jít o zavinění ze

strany Rusů.

Takových odborníků mají dost i Rusi, i USA. Ale to je vše je vedlejší, rozhoduje to, kdo ovládá média. Od samého začátku, a ještě dlouho se budou omílat výrazy "Rusko - Boeing - sankce" vždy pohromadě.

3 3
možnosti
MH

... a doplněk ze dneška:

Po útoku kanonem na kokpit se SU-25 otočil a odspodu zezadu poslal na klesající Boeing dodatečně ještě raketu vzduch-vzduch. Raketa z výbavy SU-25 má explodující hlavici 3kg. To by stačilo na destrukci zadní části Boeingu. Tedy rozervání těl pasažérů v této časti , rozpad trupu na více částí,  rozptyl na větší plochu terénu.

Přední část trupu s nádržemi paliva spadla vcelku, s výbuchem a požárem paliva až po dopadu. Pasažéři z přední části trupu vypadávali v poslední fázi před jejím dopadem. Na zem dopadali s malým zpožděním.

-----

- Údajně existuje upravená verze SU-25 s potřebným dostupem a rychlostí.

- Četl jsem i údajný přepis odposlechu hovoru Porošenka s Obamou (??- ale nepoznamenal jsem si odkaz), kde Obama vyčítá špatné provedení akce a Porošenko se brání, "že si to museli přece nějak tím SU "pojistit".  Základní v ten den připravená verze, se třemi soupravami Buků, jedno v okraji oblasti "protikyjevských" separatistů, byla popsána v prohlášení ministerstva obrany Ruska.

- Tento scénář, (tj. čelní útok SU-25 kanonem, klesající neřízený let Boeingu s usmrcenou posádkou, obrat SU-25 a odpálení rakety (dosah 5km), masakr části cestujících a rozlomení draku s prudkou změnou směru a postupným rozpadem draku) v podstatě odpovídá i popisu svědků v první zprávě BBC.

- no, počkejme si. ((Úplná rekonstrukce by měla ideálně končit tím, že královská rodina země pověřené vyšetřováním, jíž patři většina mrtvých z Boeingu, má významný podíl akcii těžařské firmy, která již získala východní Ukrajinu k těžbě břidličného plynu. Těžba začne asi po vyhnání a vyhlazení obyvatel.))

4 5
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2357x
Jsem filmař, dokumentarista. Kameraman, střihač, režisér.
Pocházím z Ruska, přesněji řečeno, ze Sovětského svazu. Když jsem pracoval jako kameraman a režisér, politiky jsem se stranil. Ale za "perestrojku", na konci 80. let minulého staletí musel jsem zúčastnit procesu velkých společenských změn. Od té doby se hodně zajímám o politiku a vliv "velké" politiky na život obyčejného občana.
Přestěhoval jsem do Česka v půli 90. let, postupně jsem se vrátil do branže. Ale zájem o politiku jsem neztratil.
Zažíváme velké změny. Už zase. Musím se k tomu vyjadřovat.