Vokřále, běžte se vyfotit! I s celou motorkou, když vám to udělá dobře!?

Za přímo ostudné bylo některými politiky označeno chování hejtmana Michala Haška když se nechal tzv. zvěčnit (rozuměj vyfotit) při pietním aktu ruským Rudoarmějcům na Ústředním hřbitově v Brně s jejími účastníky.

Nic neobvyklého, položení věnců, karafiátů k pilonu památníku, uctění obětí.

Že těch obětí ze strany Rudé armády v Jihomoravském kraji bylo bez počet, není třeba připomínat.

Ale nejspíš asi bude dobré, si to připomenout – překonání řeky Moravy, boj o Lanžhot, o Hustopeče, nebo operace velkého významu u Ořechova, hned kousek za Brnem.

Za Pohořelicemi,  u průmyslové zóny, ve směru na Vlasatice, je zase velké pohřebiště padlých německých vojáků. Těch míst je na jihu Moravy opravdu bezpočet, protože se zde dělila delta operační zóny ruských vojk  táhnoucí  se od Lanžhota směrem k Vídni a dále do Rakouska a na našem území, přes Hustopeče, Brno, Ořechov a dále pak na směr ku Praze    

 

 

Nejsem pro rusky orientován, ale mám dojem, jako bychom chtěli záměrně upřít Rusům podíl na osvobození. Z politických důvodů se záměrně upřel podíl  amerických vojáků na osvobození Plzně. Stalo se!

Ta doba, kdy jsme to popírali, či skrývali je pryč. Proč tedy znova obracime? Co na to si chlapsky říct, nebýt těch mužiků, byli bychom o něco dýl, nebo úplně v řiti. Nebo se mýlím?

Co je na fotografování hejtmana Haška u pietního aktu tak nepřístojného?  Co vyvolalo takovou vlnu opovržení?

Že je v přítomnosti ruského konzula? Či samotných Rusů z motogangu Noční vlci? Pokud někdo klade nějakému gangu za vinu přízeň Putina, bude to asi tím, že ač jej označujeme, jako  GANG, po celou dobu svého působení  se nedopustili   nějaké nepředloženosti, nebo porušení zákonnosti na na našem území. Nechť je vítán kdokoliv, ale dodržuj naše pravidla.

To se zatím děje, ač by si mnozí z opačného pólu smýšlení  přáli opak. Rusové mají být na co hrdi, tolik životů  za Evropu nepoložil zatím nikdo, jako oni. Závidím jim jejich hrdost. Zásluhy jim patří a oni to patřičně slaví, zatím co my, se producírujeme v marketech a rochníme v konzumu i kdybychom měli svátek sebevýznamější.

Vám pane Vokřál, a Vám podobným politikům mohu vzkázat jediné. Běžte se vyfotit!. I s celou motorkou, když Vám to udělá dobře!?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Komosný | středa 4.5.2016 16:40 | karma článku: 39,88 | přečteno: 1596x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88