Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak se pokusím příspěvek napsat znovu, snad mi jej nezlikviduje zase reklama.

K příspěvku pana Konráda.

Nejsem účetní, ale firma, která pořádá VC určitě neodvede samostatně DPH z prodeje vstupenek, ale z celého podniku. To znamená, bude mít příjmy z prodeje vstupenek, přenosových práv, reklamy atd. Ale bude mít i výdaje. Pokud tyto výdaje přesáhnou příjmy, tak by se měli dostat do ztráty a uplatňovat u DPH nadměrný odpočet. Stát by v tomto případě byl ve ztrátě.

Stát bude mít prokazatelné příjmy z prodeje PHM, ubytování, potravin pro návštěvníky VC.

Ale pokud bude mít pořadatel VC celkovou ztrátu, tak stát podle mne neobdrží nic ani na DPH.

Otázkou je, zda je pořádání VC pro pořadatele skutečně ztrátové nebo ne. Ale protože nám chybí relevantní údaje, tak to asi těžko z nás někdo objektivně posoudí.

3 0
možnosti
JK

On to totiž neposoudí nikdo (krom FÚ z podhledu odovodů), protože firma do účetnictví  nenechá nahlídnout ani JMK, který tam peníze nacpal, spolu s MŠKT

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem měl k této problematice napsaný dlouhý příspěvek, jenže jsem pohnul myší, natáhla se mi tam reklama a příspěvek zmizel.

Už se mi to stalo poněkolikáté a to na více počítačích, takže chyba asi nebude v nastavení počítače.

Stává se vám to též vážení diskutující?

Pokusím se příspěvek napsat znovu.

0 0
možnosti
VP

jen malá poznámečka, Brno se jezdí od roku 1930 ...

0 0
možnosti
JK

Promiňte, ale jste evidentně ekonomikou naprosto "nepolíbený". Nejde o to "darovat" někomu poplatek, ani nejde o vlastní VC. Je to pouhé má dáti - dal. Proč myslíte že státy i regiony na celé zeměkouli tyto zalistovací poplatky hradí? Pokud stát nezaplatí, přijde o cca 100 mil. Kč výnosu z DPH (mj. vstupenky, PHM, ubytování, strava, návštěva památek - mnoho účastníků jezdí na celý týden a navštíví třeba Prahu či Lednici), přijde o atraktivní podnik lákající každoročně motorkáře do země, přijde o bezplatnou reklamu (TV přenos do x zemí světa). Živnostníci přijdou o tržby. Jak jsem na to číslo přišel? Velmi střízlivý výpočet, myslím že realita bude dvojnásobná. Vezměte si kalkulačku a zkuste to. Víte, mít tu moc abych získal DPH za služby spojené s VC Brna, okamžitě vysázím na stůl zalistovací poplatek. Obrovský zisk je zaručen.:-) Bohužel politici řídí tuto zemi stejně tak, jako přemýšlíte vy a mnoho jiných.Rv O Abrahama a jeho firmu tady vůbec nejde. On bude okruh provozovat dál. VC je pro okruh ztrátová. Vydělají ovšem všichni kolem, včetně kraje a hlavně státu.:-)

0 1
možnosti
JK

Souhlasím s Vámi ale za předpokladu, že skutečně všichni odvedou DPH. EET by to mělo podpořit. Je hodně těch, kteří se nabalují na VC, a daně odvedou minimální nebo žádné. Pokud je pro okruh VC zrátová jsou dotace zbytečné, nebo si myslíte že cca 250 tis návštěvníku  na DPH  vyrovnají  vložených 50 mil? Myslím, že ani omylem. To by vstupenka muselá stát přibližně stejně jako MS 2015 v Praze

1 0
možnosti
  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 909x
o