Sen, kocovina, džihád

Mnozí migranti směřující z Asie, či Afriky do Evropy, měli sen. Cesta trajektem, prvmím vlakem do Germáníe, či jiného vhodného státu poskytujícího štědré sociální  výhody za málo muziky.

Jejich sen se možná již roplýval při plavbě v nafukovacím člunu, nebo na rybářské bárce, na místo slibovaného trajektu. Cesta vlakem spíše připomíná cestu indickým kontinentem.

Po všech štrapácích se stanice Nebe, prostě nekoná. Příčiny jsou prosté. Evropa aby utlumila krizi, jala se nastartovat vojenskou mašinerii a krizi  léčit bombardováním třídního nepřítele do totálního rozvratu.
Není třeba omílat, že Evropa vyhnala tamní obyvatele z domovů.

A tak tady stojí, někteří za plotem Evropy, někteří tu již jsou, někteří si daji pomyslné trestné kolečko, a věří, že na poněkolikáté to snad klapne.

Těm, co to klaplo, ale současně i sklaplo. Zatím co sociální sítě  v jejich rodném jazyce, hovoří o rudých kobercích, girlandách , tučné sociální dávce pro babku, děda, a všechny manželky mulusmana, Skutečnost je zcelá opačná.

Jak by ne, takový exodus nelze zvládnout ani s Boží pomocí. 

Ti, co umí aspoň obstojně anglicky,mají šanci zavadit o mizernou práci. Jejich postavení se dá připodobnit emigraci naši lidí. Sice jsem ji nezažil na vlastní kůži, ale z vyprávění mého známého to nebyl tehdy vůbec žádný med.  Ač byl Evropan - Čechoslovák, koukali na něj skrz prsty, práce podřadná pokud jste nebyl  politický, vědec, nebo vysokoškolák, znalost jazyka byla žádoucí bez debat.

Evropou  budou přinejmenším  pendlovat dvě ztracené generace migrantů v naději, že v některém státě najdou to, o čem snili. V množství, v jakém se v Evropě vyskytují se jejich šance na lepší život tenší, diky neznalosti řeči, dosaženého vzdělání, možná i chutí pracovat

Sic nám politici proklamují sluníčkovské teze, na nižších úrovních státních úřadů, už to tak být nemusí.   Stačí nám naši nezaměstnaní, nepřizpůsobiví, všetně romské menšiny, se kterou si nevíme rady od první Republiky, Hitlera, a od socialismu do současnosti.  Jsem zvědav, jak si poradíme s takovými kousky.

Odměnou za  pravdoláskovství, sluníčkaření v intencích odkazu V.H., pražské kavárny, a připitomnělých neziskovek nahrávajícíh utečencům  bude džihád v důsledku nenaplněných snů a z dlohodobé kocoviny.

Už se těším, jak vedle řvoucí děcek Romek na ůřadu prácei, přibude ryk arabských žen v dlouhých hábitech dožadující se všeho, co kde  na fejsbůku četla, jinak že odpálí bombu. To pak bude mazec?

Pro odlehčení situace: Vzkvétá nám naděje, že se zde uchytí velbloudí doprava, při stavu silnic a dálnic. Tady bych viděl že se zde uplatní arabští velbloudí servismani.
Anekdota na závěr.  Majitel přivede velbouda do servisu. Táriku ten velbloud hovno táhne a má velkou spotřebu vody.  Máliku, zacouvej s ním  do boxu. Zacouváno. Servisman Tárik vezme dvě cihly, práskne velbouda po koulích   a ten vystřelí z boxu. poprdele Táriku jak ho dohoním? Máliku zacouvej do boxu.

 

Autor: Jaroslav Komosný | úterý 1.9.2015 8:30 | karma článku: 19,59 | přečteno: 522x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88