Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proslavilo se i dost dalších Rusů, kteří ovšem museli prchnout za Západ. Neb doma by je čekala ťurma. Zkuste nám vyjmenovat nějaké současné ruské spisovatele a hudebníky, tedy myslím za posledních - řekněme - padesát let.

Za bolševického režimu to neměli snadné, pro ilustraci připomeňme I.P. Pavlova a Sergeje Koroljova (https://cs.wikipedia.org/wiki/Sergej_Koroljov), který strávil 10 let v gulagu a kdyby jej odtud včas nezachránili, jak by asi vypadal sovětský výzkum vesmíru?

Ano, v Rusku bylo a je dost schopných lidí, avšak i režim, který je úspěšně zašlapává. Z minulosti připomeňme Ivana Polzunova, který v r. 1763-65 sestrojil v té době nejdokonalejší parní stroj na světě. Jenže o rok později zemřel Polzunov na tuberkulózu a stroj už nikdo nedokázal uvést do chodu.

Významní lidé na Západě měli mnohem lepší podmínky a tudíž se mnohem více proslavili a jejich dílo se mohlo uplatnit. Ti ruští měli, mají a patrně ještě dlouho budou mít smůlu - ke škodě všech.

A to je, oč tu běží - a nás se někdo zase snaží směrovat k onomu dubisku. A proti tomu nutno protestovat. A je dobře, že se o to někdo pokusí.

Vám Rv

3 3
možnosti
JK

Kollerovi nevadilo zpívat v Sokolově na politické písni.

8 0
možnosti
AK

Spíše mu to chybí a hodlá zase nějaké politické písně zpívat.

3 0
možnosti
AK

To je nic proti tomu, co skvělého nám přináší západ, konkrétně Brusel nám chce pravidelně posílat zcela kompatibilní a lehce začlenitelné migranty z Blízkého východu a Afriky, no neberme to;-) V Německu, Anglii, Švédsku, Francii, ale koneckonců i v Belgii s něma mají jen ty nejlepší zkušenosti...

3 3
možnosti
LN

....rusko nám skutečně dalo dost věcí.....ale ve vašem seznamu pár věcí chybí...třeba střední skupina vojsk na jeden furt....rozdojení kozla....zlobinova metoda....měsíc československo sovětského přátelství....gulagy....

10 2
možnosti
Foto

Zdravim pane Nádvorník..Však toto žádný normální člověk nemůže popírat,stejně jako to co uvádí autor blogu,,sám mám dost dobře zmapovanou současnou metalovou ruskou scénu, ruská literatura mi taky není cizí,takže pan Koller je ve svém vidění světa celkem omezený a sobecký,ale především je směšný,hlavně tím jakými plky se prezentuje v médiích,ono totiž i ta kritika musí mít nějakou úroveň,tím spíše od umělce..

4 1
možnosti
VS

Ano, jsou to ale většinou lidé, kteří jsou dávno po smrti. Ale za posledních více jak padesát let Rusové nic podstatného nepřinesli. No a měn nezbývá než se zeptat

t: kdo jsi Jaroslave Komosný?! [>-]

8 6
možnosti

To, co umí David Koller zahrát na americkou kytaru a zapět k tomu něco v angličtině, to umí dnes kdekdo a už to začíná nudit. Ale ať zkusí něco vybrnkat na originální ruskou balalajku a zazpívat k tomu něco v ruštině (například něco oslavného k prvnímu letu člověka do vesmíru, když máme zítra výročí), pak řeknu, Kollere, nejsi tuctový.

4 9
možnosti
Foto

....a ze Západu k nám přišlo nadělení v podobě Lisabonské smlouvy. A pan Koller byl tehdy v r. 2009 mezi petičníky (on je ostatně pořád mezi nějakými angažovanými petičníky), kteří nutili prezidenta Klause k podpisu smlouvy stylem "podepiš nebo odstup".

15 4
možnosti