Diskuse

Je sui Charlie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, ale mně připadají obě dvě ty karikatury stejně blbé.

Je to asi patnáct let, co zemřel Josef Lux. Rád jsem ho neměl a když ho Klaus se Zemanem vyšoupli z vlády, jásal jsem.

To ale neznamená, že bych byl v době jeho smrti schopen či ochoten si z něj nebo z jeho smrti dělat šoufky.

Prostě, stejně jako každá trampota má svou mez, tak i každá legrace má svou mez.

0 0
možnosti
LN

..klidně tu budu za hovado a cynika..ale mne vtípek o bombardování pobavil....

PS...a myslím...že mnozí by ani nepípli ....kdyby vtip byl stejný....ale bývalé letdlo bylo (třeba) americké.....

0 1
možnosti
Foto

To se dost mýlíte. To už jste na úrovni starých Egypťanů, kteří měli nesmírnou radost a pobavení, když to některý nepřítel "koupil a byl mrtev jako ....."

Mrtev jako co, jsem zapomněl, lze to však nalézt v knize Egypťan Sinuhet.

A opravte mě, jestli se mýlím, ale nikde jsem nenalezl ani náznak, ani snítku legrace ze sestřelu letadla MH17 nad ukrajinským povstaleckým územím.

A "důvodů k humoru" by bylo něurekom. Tak třeba: "Nelítej tam, kam nevidíš, mohlo by tě něco trefit". 

To by bylo k popukání, že?

0 0
možnosti
Foto

Já osobně si myslím, že "plivnout si" na redakci Charlie Hebdo je zcela v pořádku.

Je to parta hrubých provokatérů a někteří z nich to již odskákali. Neříkám, že bych to tak řešil já, ale nedivil jsem se, že to tak řešili jiní.

Je to asi tak, jako v té povídce od Hrabala (nebo to bylo v Ostře sledovaných vlacích?), jak ten dědeček měl dřevěnou nohu, od císaře pána rentu zlatku denně a za tu si koupil flašku rumu, paklík tabáku a šel provokovat dělníky do lomu.

A tak ho jednoho krásného dne utloukli, čemuž se vůbec nedivím. Prostě provokatéři s malou mírou vkusu na to občas dojedou.

P.S. Ale s filmem Vyšší princip bych to zcela určitě nesrovnával. To prostě bylo okupační mocí zavedené násilí. 

Ale pozor, jen tou německou,  nikdy ne sovětskou.Pprotože Sověti tady žádnou okupační správu neměli (to jsem si jen přihřál polívčičku do jiné diskuze).

2 1
možnosti
Foto

Ta karikatura je pouze humor. Sice hodně černý, ale to už je podle vkusu každého soudruha. Nebudu posté citovat Voltaira, ale svobodu projevu stavím v hierarchii hodnot hodně vysoko. Btw., mně to docela vtipné přišlo.

3 0
možnosti
JK

I černý humor může mít glanc, ale má své meze. Bohužel divoká doba glanc zatlačila do pozadí, aby dala přednost obhroublosti. Bohužel u nás stále převládá názor, že obhroublost do svobody projevu patří.

1 2
možnosti
JL

Můj pocit z nich je, že jsou to paka.

1 0
možnosti
Foto

Aha, tak vy neděláte hrubky jen v češtině, ale také ve francouzštině a slovenštině! Teď už vím, co jste to vy polygloti... 8-o

6 2
možnosti
JK

Prosím opravujete, hledejte! Když už nehledáte smysl blogu. Kvůli Vám si najdu editora blogu, nejpíš asi p. Olivu z Ústavu pro JČ, abych udělal za dost Vašemu rejpání. Mj. opakujete, co je zde již napsáno

1 0
možnosti
TP

T91o41m32á45š 45P14í11c37l

6. 11. 2015 23:19

Já pořád nepochopil, co je komu do toho, z čeho si někdo jiný dělá srandu? Někdo vypráví vtipy o důchodcích, někdo o postižených, někdo o homosexuálech, někdo o blondýnách, někdo o mrtvých. 

Současná aféra mně připadá jako vhodná záminka, aby všemožní zbabělci, kterým nikdy o nějakou svobodu nešlo, mohli opustit nepříliš bezpečné pole obhájců Charlie Hebdo a konečně si na redakci plivnout. Hlavně aby to všichni muslimové viděli a onen převlékač kabátů se konečně cítil v bezpečí konformity, byť už je jeho hřbet ohnutý až k zemi.

3 0
možnosti
JK

Pokud někdo vypráví vtipy o důchodcích, někdo o postižených, někdo o homosexuálech, někdo o blondýnách, někdo o mrtvých, který neni nijak jmenovitě označen (bezejmenný) budiž. Ale ti mrtví, jak z letu MH, tak i toho ruského maji jméno, pozůstalé. Tak, že elementární úcta je na místě. Každá sranda má svou mez, pak je to jen hulvátství, zhovadilost, která vyústila v tragédii, kterou si Hebdo přivodila sama. Redakci Hebdo událost, nezakládá patent dělat si srandu ze smrti jiných, když ji sama redakce nedávno okusila plnými doušky. Pokud vyprávíte vtip  o někom, nikdo se mu nezasměje, může se taky někoho z přítomných dotknout, tak, že Vám jednoduše dá po hubě. Ti je Vám naznačeno že jste šlápl mimo. Kritika Hebdo, nemá s převlékáním kabátů, ohýbáním hřbetů před muslimy nic společného.

1 3
možnosti
JS

Po 9/11 pochodovaly davy nadsenych Palestincu ulicemi Gazy, rozdavaly se cukratka a vseobecne se oslavovalo. Predsrtavte si , jak by svet reagoval, kdyby na tyto oslavujici hajzly hodil Izrael bombu? Ale velkou.

1 0
možnosti
Foto

Po exhibici politiků politiků tzv. demokratického světa na podporu Charlie Ebdo se v podstatě ukázalo, že onen humoristický časopis je reálně podporován režimem, a proto si mnohem spíše bude dělat svéráznou legraci z protivníků, než z režimu samotného. Něco jako Dikobraz za Gustáva Husáka, ale mnohem hrubší a sprostější.

4 2
možnosti

Prosím - nezkoušejte psát francouzsky ani slovensky. Děkuji.

5 0
možnosti
JK

To je záhorácká slovenčina

1 0
možnosti
  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 909x
o