Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Vlast je tam, kde vztyčím vlajku. Mám rád film Poslední pevnost s Robertem Redfordem. Někdo vlast dobývá (!), někdo brání. Vlast není bez historie a obětí.

1 0
možnosti
BT

není,  vlast, slovy pana Wericha je tam  kde jsme hráli kuličky

0 0
možnosti
MS

A za koho asi umírali Američané a Kanaďané na plážích Utah, Omaha a Juno při vylodění v Normandii v roce 1944 ? :-/

3 0
možnosti
RM

Za prachy někoho jiného. Vstup US do války v Evropě byl dán obchodní smlouvou mezi GB a US. Není to tak dávno, co Britové splatili poslední splátky. Hra na ideje je v tomto případě velmi zavádějící. Chudáci z US pokládali životy za růst bohatství těch, kteří na válce vydělali. Je velmi nepříjemné o tom psát a mluvit, ale je to tak.

3 0
možnosti
RM

Ještě by to chtělo vyjasnit, jestli máme skutečně vlastní stát. To se nijak v tom eurošílenství nemohu dozvědět. To je podstatou věci. Švýcaři vědí, že mají vlastní stát. Politici, kteří jezděj sbírat pokyny tu do Bruselu, tu do Washingtonu, nám dají jakou odpověď?

Moc bch si přál, aby Česká republika byla jako Vesnice odbojných Galů z Asterixe a Obelixe. Kouzelných nápojů umíme dost a dost.

Autor karma hlavně za připomínku Havlovy sabotážní činnosti.

4 0
možnosti
PK

P92a94v78e39l 14K92u58r63a32l

24. 11. 2014 10:00

Ono je to vcelku jedno... stejně bude další velká válka vypadat takto:

http://www.youtube.com/watch?v=DBnSNg9eal8

0 0
možnosti
OS

Je asi rozdíl mezi obranou vlastního státu a boj za demokracii v Afghánistánu.

Ale k vaší otázce: "Co dneska umějí mladí"? Nu jen to, co je staří naučili.

1 0
možnosti
Foto

No ona je otázka, jestli se nám ti mladí s tak autorem kritizovaným ťukáním do mobilu, civěním do tabletu a chatováním na facebooku v budoucí kybernetické válce nakonec moc nehoděj.

2 0
možnosti
Foto

Nazývat naše vojáky žoldáky může jenom občanský suterén. Jinak je to neuvěřitelný blábol hodný pisatele.RvRvRvRv

5 1
možnosti
PK

P88a32v76e71l 16K45u33r12a94l

24. 11. 2014 9:59

A co jiného je placený zabiják kterému rozkazuje vláda kde střílet než žoldák?

Je pravda že naše armáda jich skutečně moc nemá... má pár desítek tisíc naprosto zbytečných škrabačů brambor a vytěračů podlah. kteří si jen kroutí čas do výsluhy.

upřímně já na tom zaplatit si pár žoldáků a vůbec s tím že to jsou žoldáci nemám problém ale nevidím důvod proč to prostě nenazvat pravými jmény místo lakování na bílo s cílem zvadnout "vznešenost" dané věci.

Na druhou stranu - odvedenecká armáda vzniklá na základě branné povinnosti není nic jiného než armáda otroků. Něco co se absolutně neslučuje se svobodou.

Jediná morálně přijatelná armáda co se mne týká je armáda dobrovolníků kteří bojují zcela bez nároku na jakoukoli finanční odměnu.

Ideální odměnou za takovu službu by bylo státní občanství které by člověka opravňovalo volit, a kandidovat do veřejné funkce, zatímco ten kdo by nesloužil by nemohl ani volit, ani kandidovat. Jenomže to je bohužel v současném stavu "rovného všeobecného hlasovacího práva" (ikdyž stále nechápu proč se předpokládá že 40let starý imbecil je schopen volit odpovědněji než 15 letý génius... věk je stejně iracionální kritérium pro volební právo jako třeba pohlaví a nebo rasová přislušnost)

1 0
možnosti
SN

:-)  Popsal jste to pěkně! Především je na tom pěkné to, jak strany u koryta používaly zbytky této armády k naplňování svých měšců !  Dá se předpokládat, že si na tom pomohli i jednotlivci! Ti by měli nastoupit v případě válečného konfliktu do první řady, bez ohledu na věk, ať předvedou, jak moc jim na této republice záleží !  R^R^R^

2 3
možnosti
JK

1) Řeči o obraně by zněly mnohem lépe v hospodě "U sedmi sovětských penisů (zal. 22.8.1968)

2) Vojna stojí hodně peněz - víc než by měla. A věci jako přišít knoflík a tak za to nestojí. I to řízení náklaďáku by bylo lacinější jinde - kdybych měl záruku, že to splatím z výplaty řidiče, tak si na kurz půjčím třeba i u firmy, která lepí reklamy na kandelábry

3) Zdržte se poznámek o mamáncích, šampónech, ... Já taky nenadávám do gerontů, co se servou jako koně o máslo v akci.

1 1
možnosti
MN

mozna k tem mladym jste mel dopsat jeste to, ze si dokazi na FB zdvihnout dokonale bojoveho ducha a sezvat se aby si nekde zakriceli, nekde se porvali apod. Takze ta energie by byla, podobne jako u Golema, jen ji chytre podchytit... ale s tim se nikdo zabyvat nebude, navic oni by o to ani zajem nemeli. Maji totiz podobne smysleni - ochrana vlastni zeme ano, ale proc bych mel jezdit do Afganistanu ... naopak jsou tu jini, jako treba pan Marhoul, ktery rekl, ze nase hranice a jeji ochrana, je prave v tom Afganistanu. Asi bych s nim polemizoval, mne spis pripada, ze ty nase hranice se nam snazi nakreslit Amerika, ktera do techto zemi jezdi implntovat svoji demokracii a my, jako clenove NATO ji musime jezdit pomahat!

2 3
možnosti
  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 909x
o