Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je docela bláhové si myslet, že právě zákon o referendu z dílny ministra Dienstbiera umožní této vládě si podřezat větev, na které si sama tak pohodlně už druhý rok sedí. Občané by navíc lehce získali nástroj, kterým by vládu donutili plnit dosud nesplněné volební sliby. Na základě toho můžeme uzavírat sázky, kolik asi tak výjimek (tedy kvůli čemu všemu se nesmí referendum konat!), bude zákon obsahovat.

0 0
možnosti
ZB

Stačí se podívat jak dopadlo referendum v Řecku, populismus,demagogie,hra na národní hrdost,hysterie,emoce....a jak to dopadlo.Nechat rozhodovat všechny o všem je nebezpečný nesmysl.

4 0
možnosti
Foto

Dalším nebezpečným nesmyslem by mohl být třeba osvícený vůdce. Pokud mě učili demokracie znamená vláda lidu a co je referendum než vláda lidu. Vždyť mnohých heslem bylo demokracie není bez chyby, ale nic lepšího není. Tak proč referendum tak vadí, že by někdo našel něco lepšího než demokracie. Jestli řecké referendum bylo špatné, nebyly špatné i řecké volby?

1 0
možnosti
LN

..referendum není všespasitelné....nicméně v tom.... že pokud existuje petice žádající referendum o postoj k uprchlíkům...a pan ministr vypustí z huby...že by namísto mohlo být o poplatcích na VŠ...máte pravdu v tom...že je něco špatně....

1 0
možnosti
PK

P37a11v25e11l 62K79u66l56a

14. 7. 2015 11:48

Myslet si, že referendum by něco vyřešilo, je vrchol naivity :-\

1 0
možnosti
JK

Přesně! Stačí si pročíst zdejší diskuze.:-) Nebo raději na Novinkách - to je reprezentativní vzorek typického referendového voliče. Ideální je nic o věci nevědět a mít dvě možnosti. Ano/ne. A pokud možno otázku o deseti větách, kterou lze pochopit až po výkladu příslušného politologa.;-D

2 0
možnosti
RC

Referendum je ze sve podstaty zbytecne:

1) neinformovani obcane rozhoduji o vecech, kterym vetsina z nich nerozumi

2) bohuzel nejsme tak vyspeli jako Svycari, kteri byli schopni odhlasovat nezvyseni doby dovolene a minimalni mzdy. Byli by toto schopni udelat Cesi?

3) Kdyz nejsme schopni si zvolit dobre politiky, co nas zastupuji, kde bereme jistotu, ze to u referenda bude jine?

7 0
možnosti
  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 909x
o