Hloupý ministr dopravy? Ne, nekompetentní!

Po pondělním jednání s dolnorakouským hejtmanem Erwinem Pröllem, uvedl ministr dopravy Antonín Prachař (ANO), že  není dálniční spojení třeba. V souvislosti tímto vyjádřením, jsem se v duchu  zeptal: „ Tož si nejspíš na jednání zaletěl do Vídňa, jinak by nemohl takovou hovadinu ťápnout.“ Zdání klame,  hovadiny vypouští politici z úst překotně, aby je pak uváděli na správnou míru. 

Myslím, že většina čtenářů, kteří znají problematiku dopravy  z Brna do Mikulova  a Vídně, mi zajisté dají za pravdu, že již nyní je pozdě, že dálnice nestojí. Nejdříve to byly tahanice, zda-li přes Břeclav, nebo Mikulov. Nakonec přes Mikulov, a podle posledních informací dvouproudově, abychom ji po dokončení začali stavět, jako čtyř proudovou. Však jsme tu správně, v Kocourkově!

Mikulov má tu smůlu,  že za totáče, to byl region bohem zapomenut,  obtočený ostnatým  drátem, jako každé pohraničí. Dlouho trvalo, než se tento kraj otevřel dokořán,  jak do Evropy, tak dovnitř pro ty kdo jsou vyznavači turistiky, dobrého vína  a  krás tohoto kraje.

Zatím co jsme přemýšleli kudy do Vídňa, Rakušan mezitím stačil protlačit dálnici před  Poysdorf.  Občas Rakušani zaostří triedry do Mikulovského vnitrozemí, zda-li kopeme. Nekopeme, brání nám v tom, dešťovky, žáby, čolci, mloci, a kdejaká jiná havěť. Po dlouhých tahanicích se nalajnovala trasa, v očekávání , že budou prachy. Když nejsou prachy zas jsou problémy s pozemky, a zase do toho nějaká ta ekoteroristická kampaň zelených bláznů. Furt nic. 

To že ta dálnice je potřeba, jako sůl, je více než jisté. Nechť se pan ministr uráčí zvednout prdelku, nasednout do káry a  po D1, přes všechna ta omezení se dokodrcá do Mikulova in natura. Nejlépe však v období od května do října, kdy se houfně jezdí k moři, a pak od listopadu do května, i června, do kdy je v Italských, nebo Rakouských Alpách sníh a Mikulov zahltí  pro změnu lyžaři.

A když není ani to, ani ono, tak jsou to nekonečné proudy kamiónů, Poláků, kteří  pendlují za prací do Reichu. A tak co se po silnici šinou pestrobarevné linky autíček různých velikostí kubatur a tonáží,  policie s radary to jistí z dálky,  aby si na přetížené komunikaci vybudoval stát  bodový a pokutový  Klondike, s poukazem že stav je dostačující, jen řidiči jsou neukáznění, agresivní. Až budete pane ministře  na volební akci v Mikulově nedivil bych se, kdyby jste skončil jako tříděný bioodpad v popelnici , dle Ukrajinského vzoru.

 

 

 

Autor: Jaroslav Komosný | středa 24.9.2014 8:00 | karma článku: 24,14 | přečteno: 770x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88