Drahý zesnulý.

Tak, tak, přátelé, pravdy a lásky, jakož i Pražské kavárny, je to již drahná doba, co nás opustil náš drahý zesnulý V.H.            

Vzedmutá vlna tsunami přejmenovávání všeho, kam vstoupila jeho noha, kam pohlédlo jeho oko, kam usedla jeho prdelka, i místo odkud jsou nebesa již jen zdánlivě na dosah, to vše má signum  našeho báťušky  V.H.

V jednom ze svých dřívějších blogů jsem si dovolil novodobou havlo-mánii, přirovnat k obrazu samotného velkého Kim Ir Sena v Severní Korei.

Kdo  jen tušil, že za mrtva se V.H.  nestane  dobrou marketingovou značkou, vedle Coca Coly, Marlborek, Sprite, nebo prcgumiček DUREX aj., ten se náramně mýlil?

Mnohy přílišná a soustavná medializace, jakéhokoliv potentáta, má co dělat s kultíkem osobnosti. S radostí jsme uctívali Stalina i Klému, kterého jsme si nechali  vycpat, abychom se po skončení kultu šli nakonec vycpat i Klémou, jako národ celkově. A tak si říkám:" Zda-li to s tím drahým zesnulým Havlem fakt, nepřeháníme, respektive jeho pozůstalí"?

Díky bohu, že  Havel. byl ateista. V opačném případě by jeho ostatky patřily církvi, skončily v relikviářích Církve svaté římské, aby byl posléze blahořečen. To by byly jiné vigilie. 

Chcete, aby lavička, škola, domov důchodců,  ulička, skautský oddíl, letiště, či blikavá tečka kdesi  v temném vesmíru nesla signum V.H.? Pakli-že na tom vehementně trváte, celí nedočkaví, obsypaní kopřivkou zda-li  Vás ctihodná komis vybere, proklepne a udělí   Volume Licensing, obdržíte dopis s výzvou k uhrazení  třiceti tisíc korun českých  na účet nadace VIZE97.

Po přečtení článku o licencování všeho co je spojeno se jménem Havel, jsem na pochybách, zda-li bych i za lazebnický úkon "Na Havla",  neměl vycálovat nadaci, co čtvrt rok třicetitisícový poplatek.

Štěstí má pardubický dostihový spolek, i jeho překážka Havlův skok. Ti jsou z obliga, protože ten jejich Havel, po kterém se jmenuje onen skok, byl jiný Havel, než ten prezidentský Havel.

Mluvčí nadace Vize 97 uvedl, že peníze,které takto získává nadace z darů, z poskytování služeb, prodeje výrobků chráněných dílen a udělování licencí, následně přerozděluje do zdravotnictví, kultury, vzdělávání a do zachování kaneláře Václava Havla.

Jen drobnou doušku? Je mravné, aby z poskytování služeb, prodeje výrobků chráněných dílen, bylo živeno cokoliv, mimo chráněnou dílnu samotnou? Divná bohulibá činnost nadace.

Nebyl jsem nikdy nakloněn ideím V.H., ale to, co se děje po jeho smrti, je akt zoufalství, zoufalé vdovy.

Domněnka,  že V.H. byl presidentem: „Nás všech“, jak nám předkládájí média, je absurdní omyl. Patřil  a patřit bude Dáši, že? Jen si budeme muset počkat nějaký ten rok, než vyprší autoská práva na občana Havla. Jen si kladu otázku: “Půjde jméno V.H. na dračku,  ruku v ruce s ochotou přejmenovat cokoliv  i za cenu třiceti litrů z veřejných peněz, nebo  bude lepší si počkat až práva na kupčení s Havlem vyprší?  

Nic proti Havličku, Havle, ale T.G. Masaryk je taky dobrá značka a k tomu odjakživa pod  Open GL Licensing.   

 

    

      

Autor: Jaroslav Komosný | středa 15.7.2015 8:30 | karma článku: 31,27 | přečteno: 1025x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88