Děkujeme odcházíme …. Jak Vám jen závidím!

Nechci si vyskakovat, ale jak se zdá, Británie bude první členskou zemí , která pochopila, když se značným zpožděním, že sen Panevropské myšlenky je stejně kulhavý jako Olympijská myšlenka.

Tu Olympijskou myšlenku zmiňuji záměrně, jelikož i tak  se ve světě válčí, za zabíjí, a krom toho, se uplatňuje kolektivní  vina za doping na Rusku, jako celku,(prý jde o doping řízený tajnými službami Ruska)  na místo toho, aby byli popotahování jen ti,  co hřešili.

Takže zase po  dlouhé době to bude jako na OH Los Angeles, kde místo sportu tehdy vládla politika Ost bloku.

Sice bude nějaký čas trvat, než se Británie otřepe z Brexitu, ale následky zřejmě nebudou tak katastrofické, jak se nám snaží pro unijní vykladači bruselského blaha vykládat i zde, v ČR.

Sice nejsme  ekonomicky bůhví kde, ale …. Přiznejme si  to, oni nás potřebují, kam mohou nacpat levný klumprt, či naopak rejžovat na předražených  rádoby značkách, vyráběných v Asii za pakatel. Či posílat si domů tučné zisky (VW, Erste, Generale Societe, RWE a další.)

Neuskutečnit referendum v Británii ve věci Brexitu, by bylo totální rezignací na skutečně demokratické hodnoty tohoto státu, byť nemusí být Cameronovi  po chuti.

Uskutečnit jakékoliv národní referendum v ČR, je  totální rezignací  na mocenský patent, jakým se ohání naše vládnoucí vládní strany  a jejich poslanci. Ostatně události  kolem náhlé policejní  reformy a způsoby jejího protlačování  nám nastiňují, že jde jen o čistě účelový tah, skrýt stranické průsery v nejnevhodnější dobu – krajskými volbami,  a „zmasakrovat“ čmuchaly co odkryli to stranické hnojiště.

Závidím Britům možnost, sami si rozhodnout svou budoucnost i se všemi „následky“, které Brexit ponese. Nám není co závidět, protože po 25 letech stejných kopanců, stejně jednoho dne lepší nebudeme. Lze jen čekat až si  český Papinův hrnec zase odpšoukne, jako v tom 89.     

Pro zvrácení Brexitu, navrhuji aby členské státy EU napadly Británii a vrátily ji zpět lůna EU, tak nějak se to dělá s truculanty a pomýlenci? 

Autor: Jaroslav Komosný | pátek 24.6.2016 8:00 | karma článku: 29,04 | přečteno: 887x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88

Jaroslav Komosný

Tahle doba je nějak divná?

28.5.2016 v 14:10 | Karma: 23,75