Čokoládový řezník – Porošenko.

Debalcevo padlo, spolu s ním i zatím tajený skutečný počet Ukrajinských vojáků a civilních obětí.

Každá revoluce, občanská válka je ve své podstatě smradlavá, protože jde proti vlastnímu lidu, pokud není dán průchod politickému řešení i za cenu, že stávající formát Ukrajiny se změní.

Je potřeba si položit zásadní otázku. Byly  od samého počátku Majdnu, potřeba pro blaho Ukrajiny,  mrtví? Jací jsou ve skutečnosti všichni ti Kličkové, Tymošenkové, Jaceňukové, Porošenkové a další za nimiž se táhne náckovský smrad. Tyhle proevropské celebrity se rozhodly postavit Ukrajince proti Ukrajinci a těm od počátku tleskáme a fandíme?  .

Požadavek většiny Luhanské, Doněcké oblasti zvané dnes republikami,o nezávislosti na Kyjevu, nezakládá právo Ukrajinské vládě  použít proti vlastnímu lidu zbraň.

Nebudu rozebírat, kdo první hodil kmenem. Jsou zde mrtví a stále přibývají s tím, jak roste neústupnost Kyjeva. Stav Ukajinské armády od samého počátku Majdanu zcela jasně ukazuje, že smrt těch kluků byla zbytečná a Ukrajinskému státu nic nepřinesla, jen smutek rodinám.

Tím víc, když ti kluci zůstali v linii u Debalceva,  na pospas osudu. Tohle mi připomíná mnohé válečné dokumenty, kdy Hitler zatvrzele trval na udržení linie  do posledního muže, do posledního náboje, ač věděl, že je s válkou v prdeli. Byl i takový rozkaz Porošenka, jako vrchního velitele? Nebo v tom byla totální neschopnost velících důstojníků s cílem zavděčit se nejvyššímu veliteli Porošenkovi?  Bylo těžké  písknout na ústup, přesto, že věděli, že je situace bezvýchodná a neudržitelná?  

Nedělám si iluze o zájmu Porošenka cokoliv řešit politicky. Porošenkovo volání po mírových jednotkách OSN,  je jen vytím hyeny, která shání smečku  k novému útoku na kořist.  Volání po jednotkách OSN,  mělo zaznít hned po tragédii letu MH17.  Teď se jen hraje o čas a možnost protiúderu.

Ten ale muže mít daleko fatálnější důsledky. Ti kluci nejsou prdlí na mozek,  ví, že se velitelský sbor všech stupňů,  na ně totálně vysral. Po tomhle už nikdo nemůže po nich požadovat další zbytečné prolévání krve, protože dopadne stejně, ne-li hůř v tom smyslu, že se vojáci postaví proti svým velitelům. Bylo by vhodné se začít zajímat, jakou že to hrál čokoládový řezník za roli proti vlastnímu národu?

 

Autor: Jaroslav Komosný | čtvrtek 19.2.2015 8:30 | karma článku: 35,51 | přečteno: 1232x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88