Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Všechna strany by měly být financovány jen a pouze členskou základnou. Placení stran ze státního rozpočtu (a ještě jen některých) je flagrantním porušováním jak rovnosti politických stran, tak v podstatě ukázkovým příkladem etátní korupce.

Nehledě k tomu, že jsem nucen z daní platit i takové strany, které pracují přímo proti mým zájmům, nebo které principiálně odmítám. Třeba KSČM, ODS, TOP-09, ČSSD, KDU-ČSL, VV, Lidem, ad infinitum.

0 0
možnosti
Foto

K43a36r21e35l 91C23a62c86h

17. 1. 2015 17:22

Kdyby byla uzákoněna reforma financování politických stran (včetně církví), kde by odváděly osoby výdělečně činné určeným procentem společenskou daň, kterou by každý svobodně alokoval té straně či církvi, která mu je bližší (stejným způsobem, jako dnes alokuje povinné nemocenské pojištění určité pojišťovně), bylo by vyřešeno. S těmito penězi by příslušné organizace musely vystačit. Podle toho by si mohly dovolit počet placených funkcionářů atd.atd. Která strana, či církev by podporu neměla, musela by zavřít krám. Nakonec by se ani nemusely dělat volby, protože podle výše příjmu by byla podpora obyvatelstva jasná. Jenže jednoduchá řešení nejsou politikům po chuti. Oni mají radši  sponzorské dary od bohatých podnikatelů (čili úplatky), kterým potom za ně nechávají rozkrádat naše daně na předražených státních zakázkách. Aby strany mohly zůstat u moci, tak pořádají monstrózní volební kampaně, kde se opět zbytečně vyhazují prostředky, které by se daly využít smysluplněji.

Při takovém způsobu financování by možná ODS finančně přežila  spíše, než v situaci, kdy se od ní odvracejí sponzoři, kteří v současné době nevidí brzkou  návratnost své investice (úplatku formou sponzorského daru).

1 0
možnosti
VB

V první řadě by se měla zrušit jakákoliv dotace od státu všem stranám. Nevidím důvod k tomu, aby těm několika jedincům (ve všech stranách !) kdokoliv z nás daň. poplatníků platil sladký nezasloužený život. Tu rvačku o moc by si měli platit ze svého. Nás nestraníky nenažraní straníci všeho druhu nezajímají. A volbám už chodí pouze jejich rod. příslušníci.

1 0
možnosti
Foto

Nemám žádného rodinného příslušníka v nějaké straně. Ani já v žádné nejsem. K volbám chodíme celá rodina.

2 0
možnosti
Foto

"... podle usnesení by všichni představitelé ODS na komunální, krajské a celostátní úrovni měli ročně straně zaplatit 50 procent z jednoho měsíčního hrubého platu za veřejnou funkci..."

A když Miloš Zeman zřizoval svůj prezidenský fond - to bylo křiku! A ejhle stačí jedno sranické usnesení... a všichni kvičí blahem. ;-);-D

0 2
možnosti
MM

Porovnáváte jablka s hruškama. ODS si chce sama vlastními silami uhradit svůj dluh.

Prezidentský fond je populistická a nesmyslná šaškárna, jen za dobu, co trvalo znehodnocení dluhopisu za 5 mil. Zemanem a Babišem státní dluh vzrostl o 7 mil. Proč se mají posílat poctivě vydělané a zdaněné peníze na úhradu dluhu, který je většinově způsoben dlouholetým rozkrádáním státního rozpočtu?

Na jednu stranu se tady provozuje šaškárna, kdy když ministerstvo potřebuje pro dva nové zaměstnance dva notebooky, musí vyhlásit výběrové řízení. Schvalovací proces trvá tři měsíce a stojí několikanásobně více, než ty dva notebooky. Pak se ty dva notebooky koupí za vysoutěženou cenu, jenže za tu dobu je již konkurence prodává o 20% levněji. Píšu o zcela konkrétním případu. Ve stovnání s tím se na zakázkách jako je třeba tunel Blanka rozkradly miliardy.

3 0
možnosti
LH

Asi by bylo spravedlivé všechny tyto požadavky vztáhnout i na ostatní strany, zvláště na ČSSD, která v minulosti také měla s financemi veliké potíže ale o tom se nedozvíme podrobnosti protože ČSSD je chráněná. Takový Gross, Palas, Zgarba, Fencl, Paroubek, Rath atd.,atd. by jistě mohli vyprávět. Jenže ti jsou křišťálově čistí;-D;-D;-D

5 0
možnosti
Foto

Ano, zachraňovat ODS je nesmysl, je příliš zabahněná.

Pro rozumné občany je, podle mne, nejlepší ODS pohřbít a založit novu, kde si uhlídají její čistotu.

Karma.

1 4
možnosti
Foto

Já jsem z mnoha  nerozumných občanů, kteří si velmi si přejí, aby současná  ODS byla zachráněna, protože je míň zabahněná než ČSSD. Držím novému vedení palec.

5 1
možnosti