Kalouskovi šlápli do bábovky, tak se mstí

Od deseti do půl jedné jsme ve sněmovně neudělali ve středu čgtvrtého nic. Dvakrát jsme nezvolili místopředsedu. Volby je tajná a jakožto člen volební komise jsem přispíval u sčítání lístků. Ani Tomio Okamura ani Petr Gazdík jich nedostali dost. Člověk by řekl běžná situace. Dámy a pánové hlasovali dle svého svědomí a kandidáti nezískali dost sympatií.

Navíc nejde o vyhlášení války ba ani miliardovou zakázku. Funkce místopředsedy sněmovny je ponejvíce prestižní. Má hezké auto, kancelář a pěkný plat. To je všechno. Jak znám Petra Gazdíka na ničem z toho vůbec nelpí a Tomio Okamura, má vlastní auto ještě lepší, když ho zrovna nezdemoluje.

Normální člověk by si řekl: OK, jedeme dál.

Ne tak Kalousek.

Nad pultíkem vyštěkne jako řeznický pes: svým sonorním basem: „Žádám o čtyřicetiminutovou přestávku na jednání poslaneckého klubu.“

V očích mu blýskne a po tváři přejede vítězoslavný úsměv: „Teď jsem vám to ukázal!“ Samozřejmě nikdo nebude o ničem jednat. Bude se zdržovat. Nezvolili jste mi Gazdíka, budete tu do noci, holenkové.

Nyní, kdy píšu tento blog, si Kalousek vynutil novou přestávku. Šeptá se po chodbách o tom, že všechno překazí. Ve skutečnosti nemůže zablokovat nic. Jen zdržovat jiné lidi od práce. Na stole je rozpočet, jsou připraveny zákony, které omezí korupci a minulá sněmovna je nedokázala přijmout. Dva z nich předkládají dokonce poslanci jeho vlastní strany.

To je Kalouskovi jedno. Důležitá je jeho velikost. Když už jsem prohrál a nemůžu rozhodovat, budu aspoň zlobit.

Ale že to chlapec umí. Do médií se mu podařilo propašovat zprávu o tom, že je ohrožen státní rozpočet a že Ano ohrožuje základní dohody. Pravda je ovšem takové, že rozpočet ohrožuje Kalouskovo zdržování a žádné dohody uzavřeny nebyly.

Inu jsme ve sněmovně, ve světě formalit, promrhaného času, podrazů skutečných a stínových. Kalousek se cítí být žralokem v této stojaté vodě.

Zájmy země jsou mu ukradené, zájmy Kalouska jsou až na prvním místě.

A ty jsou ohroženy: Kdy už mu starostové řeknou: „Děkujeme, odejdi, pomáhal jsi nám dřív ale teď jsi přítěž, uvědom si to.“? Tak se nafukuje, aby nevyšlo najevo, že ve skutečnosti notně splaskl.

Zdá se, že nás ve sněmovně čeká dlouhý večer. Bohužel ne kvůli tomu, že se hádáme o znění zásadních zákonů, na které země čeká deset let. Ale proto, že si Kalousek fouká bolístko a mlátí kolem sebe lopatičkou.

Chápu, proč je povolání poslance nejméně populární profese a slovo Kalousek pro mnohé lidi sprosté.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: martin komárek | středa 4.12.2013 15:22 | karma článku: 39,98 | přečteno: 4441x