Zázračné byliny - II.

Pokračování v popisu účinků byliny NONI - Morinda citrifolia.Poklepete-li 2x na moje foto otevře se můj soukromý blog a zde jsou všechny články, které jsem zatím vyprodukoval.

Vědecké výzkumy:
Díky pracím doktora Heinickeho se těmito plody začali zabývat američtí a japonští vědci. Objevovali tajemství plodu NONI krok za krokem. Níže jsou uvedeny výsledky jejich výzkumů, publikované koncem 80. a začátkem 90. let 20. století:
V r. 1990 vědci z francouzského města Méty zjistili, že zpracovaný pod NONI má ze 70% stejný analgetický účinek jako sulfát morfia.
V roce 1993 byl vplodu NONI zjištěn skopoletin a serotonin, později rovněž melatonin. Vědci došli k závěru, že tyto hormony spolupracují mezi sebou a ve spojení s xeroninem zmírňují napětí a stres, podporují úpravu biologického rytmu spánku a bdění, menstruačního cyklu, napomáhají zlepšení nálady a uvolnění. Podporují rovněž procesy regenerace a restaurace poškozených buněk.
V 90. letech zjistili američtí vědci, že plod NONI podněcuje organismus kprodukci důležitého hormonu kortizolu, který působí proti alergiím, otravám a zánětům. Upravuje rovněž metabolismus cukrů, což je důležité zvláště pro osoby trpící nadváhou.
Japonští vědci izolovali zplodu NONI antrachinony - hořké látky, které mají antibakteriální a analgetický účinek a upravují činnost střev.
Dr. Gerson, lékař z New Yorku zjistil, že podporují léčbu bakteriálních infekcí srdečního svalu a trávicího ústrojí (průjmy).
V letech 1992-1995 byly na každoročním kongresu Americké společnosti pro výzkum rakoviny (American Association for Cancer Research) prezentovány zprávy na téma pozitivního vlivu NONI na pacienty složitým názvem působí na některé prekancerogenní buňky (buňky, které se začínají přeměňovat v rakovinné). Damnacanthal podporuje zpomalení procesu jejich dělení, a díky tomu mají tyto buňky schopnost vrátit se ke svým normálním funkcím.
V r. 1992 Dr. Isabelle Abbott, americká specialistka v oblasti botaniky, po provedení řady výzkumů zjistila, že nejširší pole působnosti může NONI najít při léčbě vysokého tlaku, cukrovky a rakoviny.
Dr. Joseph Betz z Centra výzkumu potravin USA ve svém vědeckém pojednání uvedl, že NONI podporuje minimalizaci příčin alergie, zmírňuje bolest a uklidňuje.
V r. 1997 zahájil Dr. Neil Solomon, vynikající odborník v oblasti výživy a zdravotní poradce prezidentů a guvernérů v USA, výzkumy morinda citrifolia. Analyzoval více než 50 zpráv amerických lékařů a téměř 100 prohlášení osob užívajících NONI. Z těchto podkladů zjistil, že šťáva z NONI pomáhá diabetikům s I. i II. typem cukrovky. K podobným závěrům dospěl také Dr. Mitchell Tate - ředitel Centra pro výzkum civilizačních chorob v St. George v USA. Prováděl zkoušky, které potvrdily u NONI vlastnosti snižující nadbytek cukru v krvi.
Doktor Solomon zjistil, že šťáva z NONI především upravuje celkový stav, dodává energii, zlepšuje koncentraci, povzbuzuje mozek k efektivnější činnosti a zmírňuje rovněž silné bolesti.
Dr. Anne Hirazumi, americká badatelka a doktorka farmakologie, věnovala svou doktorskou práci právě NONI. Zjistila, že tento plod aktivizuje buňky imunitního systému. Analyzovala 66 z více než 100 aktivních složek plodu NONI a potvrdila, že působí ve vzájemné součinnosti, to znamená, že léčivé vlastnosti každého enzymu, aminokyseliny nebo hormonu jsou daleko vyšší ve spolupráci s ostatními složkami než při izolovaném působení.
Plod NONI lze také nazvat proteinovou a enzymatickou bombou, protože obsahuje více než 100 aktivních složek, které mají ze zdravotního hlediska blahodárné působení.

Další článek bude pokračování v popisu účinků NONI:
Zázračné byliny - III.

Kolísek /senior/. www.interierkm.cz/r.html

Autor: Miroslav Kolísek | sobota 10.4.2010 17:44 | karma článku: 9,19 | přečteno: 694x
  • Další články autora

Miroslav Kolísek

Rentiér.

2.6.2017 v 14:46 | Karma: 12,13

Miroslav Kolísek

Obchod s Čínou...

24.2.2015 v 10:05 | Karma: 7,62