- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ano, je to chlór, který v reakci hlavně s nasycenými mastnými kyselinami vytváří hustou lepivou a mazlavou hmotu, která se usazuje v cévách a občas způsobuje jejich ucpávání provázené záněty žil .
Zdroj: https://koliandr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=639226
Můžete mi prosím napsat, jaká reakce tam probíhá a jaká "lepivá a mazlavá hmota" tam vzniká? Organickou chemie jsem kdysi studoval, tak by mě to zajímalo. Dále by mě zajímalo, jakým mechanismem podle vás dochází k transportu elementárního chloru do krve a jaká koncentrace je nebezpečná. Pokud se tím v blogu oháníte, měl byste mi být schopen odpovědět.
Tak tak, k tomu viz:
kde se uvádí průměrné množství volného chloru v pitné vodě 0,3 mg na litr.
Doporučené denní dávka kuchyňské soli je 3 až 5 g, kdežto průměrná spotřeba je u nás údajně až 12g. Takže si můžete spočítat, kolik chloru pohltíte, vypijete-li 2 litry vody nebo si osolíte jednou kávovou lžičkou soli.
Ovšem v žaludečních šťávách je obsažena kyselina chlorovodíková, jejíž nedostatek působí naopak trávicí potíže.
Takže úplně bez chlóru to nejde. Samozřejmě pít vodu s takovým obsahem chlóru, že to začne rozpouštět kovovou lžičku asi zdravé nebude. Inu, všeho s mírou.
Můžete si dát nechlorovanou. Můj děda to kdysi zkusil a umřel na břišní tyfus. U něj to ovšem byla mladická nerozvážnost (bylo mu něco přes ).
Zajímalo by mě, jaký máte názor na "zázrak" známý jako MMS.
dopl. "přes 20" (zase se mi vypnula numerická část klávesnice)
Člověk si naštěstí může pro své cévy vybrat, Buďto úplavici, choleru a nebo chlor. Cévy ovšem spolehlivě zanáší také pivo, nejlépe desítka, /dvanáctka mnohem méně/. O čemž vypráví jedna stará rýmovačka - "voda je pro žáby, pivo je pro báby, my pijeme rum".
A co chlor, který je v chloridu sodném - tedy v soli kuchyňské? Zkusil jste zjistit, kolik jej požijeme za den v této formě a kolik ve vodě? A proč se volný chor z vody neváže s vápníkem? ATD.
My rozumnější si pro jistotu ředíme vodu sloučeninou se vzorcem C2H5OH, která navíc cholesterol a jiné tuky rozpouští.
Kdyby chlor reagoval s uhlovodíky (nevím sice, kde je ve vodě vidíte, ale budiž) - tak by vznikaly chlorované uhlovodíky, které jsou silně rakovinotvorné.
KDYBYchom něco takového jedli, tak jsme po smrti dříve, než se vůbec nějaké tepny zanesou.
Jako vždy - nepochopení základních souvislostí, matlání jednoho na druhé tak, aby to co nejlépe "vynášelo".
Hádám, že vodu z Káraného (místní vrty do pískovcového podloží Jizery, říčka Vrchlice, podle potřeby doplňováno Želivkou), jako všichni z paneláků v Brandýse nad Labem.