Proč jsou u MUDr. Hnízdila nezvykle dlouhé objednací termíny?

MUDr. Jan Hnízdil je bývalý skeptik, člen klubu SYSIFOS a kritik alternativní medicíny. A právě kvůli nutnosti posuzovat alternativní metody léčení, byl nucen se na tyto metody – a jejich výsledky - podívat hlouběji. 

Na základě toho přešel na druhou stranu, je nyní léčitelem, ale školní medicínu nezatracuje, využívá ji, jen jí řadí ve zdravotní péči na správném místo.

Nyní praktikuje psychosomatickou medicínu. Vychází (jako řada léčitelů) z toho, že každá nemoc má svou příčinu, kterou je nutné (spolu s pacientem) nalézt  uvnitř pacienta. Podívat se jak žije. Na jeho rodinné vztahy, pracovní úspěchy či neúspěchy, způsob myšlení – prostě odhalit problémy ve vlastním životě, které vedly nebo mohou vést k nemocnění a pomoci nalézt způsob řešení. Z velké části už jen toto mu funguje.

Přesto, že není příznivcem předepisování chemických léků – poukazuje na jejich vedlejší účinky, které mohou vést k tomu, že bude třeba další léky na odstranění vedlejších účinků těch prvních a roztočí se kolo nemocnosti – v některých případech a zcela výjimečně k nim také sáhne. Ale jen velmi krátkodobě, aby umožnil překonání aktuální krize a vrací se k tomu, že pacient musí na sobě pracovat sám.

Řekl bych, že nevybočuje z rámce klasické léčby, jen nedává na vše prášky, ale tlačí na pacienta, aby na svém vyléčení pracoval sám. A k tomu využívá psychologických nástrojů.

Je mi to velmi sympatické, protože podobným způsobem přistupuji ke klientům také. Jen mě překvapuje, že se najdou i lékaři, kteří jej označují za šarlatána.

I on, stejně tak jako v minulém článku vzpomínaný MUDr. Lebenhart, je se svou metodou velmi úspěšný a pokud byste se k němu chtěli objednat, zřejmě v letošním roce by se vám to již nepodařilo. Na lidi, kteří umí, mají výsledky, svým klientům se věnují a navíc jsou publikačně a mediálně aktivní, stojí fronty.

Podívejte se na kratičké video s Janem Krausem, možná si uvědomíte, jak důležité je na chviličku se zastavit, podívat se kam a proč se ženeme a mít možnost se s někým poradit jak dál. Možná pochopíte, že vlastní „vnitřní inventura“ je hodnotnější a účinnější, než hrst prášků.

Odkaz na video:  http://jdem.cz/dez9f9 

 

 

Autor: Vladimír Koliandr | sobota 16.9.2017 9:00 | karma článku: 23,90 | přečteno: 1197x