Při každé činnosti je třeba plné soustředění

Stalo se vám někdy, že jste dostali dobrý nápad, šli ho uskutečnit, zaměřili jste se na obsah, formu jste podcenili a výsledek byl neuspokojivý?

Mně se to stalo dnes v časných ranních hodinách. Jsem na chatě, byl jsem včera  sbírat houby, opájel jsem se hojností nálezu, kterou jsem dlouho nezažil. Čistil jsem je, krájel na sušení a pomáhal i zavařovat.

K počítači jsem se dostal až před půlnocí.  A protože jsem měl v hlavě článek o aloe, pustil jsem se do toho. Dopsal jej, nastavil datum a publikoval. Zkontroloval a ejhle, článek má datum 29.9. a ono už je 30! Opravit to nejde, tak zkopírovat, smazat a vytvořit nový článek. Hotovo a můžu jít spokojeně spát.

Když jsem si dopoledne pustil opět počítač a podíval se na blog, můj článek zase nikde. Tentokrát jsem měl nastaven soukromý blog – na ten téměř nikdy nepřepínám. Je to náhoda? Je to roztržitost, nepozornost a možná trochu i povrchnost.

Beru si z toho poučení, které se může hodit i řadě dalších lidí.  Dělejme vše pořádně. Zaměřit se na cíl je fajn, ale nesmíme podcenit cestu k němu. Ta zahrnuje řadu drobných krůčků, které pokud opomeneme, nedojdeme tam, kam jsme chtěli, byť by to byla i pouhá publikace článku, který pak téměř nikdo nevidí.  

Autor: Vladimír Koliandr | sobota 30.9.2017 11:30 | karma článku: 10,79 | přečteno: 199x