Léčebná síla skrytá v Aloe vera

Když jsem ve svém článku „Chcete probudit přirozené léčení ve svém nitru?“ odpovídal v diskusi na problém tvorby inzulinu, dotkl jsem se i Aloe vera, rostliny, která má téměř zázračné léčebné schopnosti.

Napadlo mě, že  by to stálo za samostatný článek. A tak tady je.

Využívám poznatků jednoho z největších odborníků na tuto léčivou rostlinu - Němce Michaela Peusera, žijícího v Brazílii, který téměř celý svůj život zasvětil výzkumu, pěstování i propagaci léčivých účinků léto mimořádné rostliny. )*

Zkušenosti s léčivými účinky Aloe vera nalezneme již v 5 000 let starých záznamech. Ještě začátkem minulého století byla  Aloe vera v lékařských kruzích uznávanou a ceněnou léčivou rostlinou. Až „vítězství“ chemického průmyslu nad přírodními léčivými látkami odsunulo tuto rostlinu do ústraní.

Jenže žádný chemický prostředek (byť by byl i samotným výtažkem z Aloe vera) nemůže přírodní zdroj nahradit. V této rostlině zatím vědci odhalili více než 150 našemu zdraví prospěšných látek. Ty jsou nám prospěšné v „živém“ koncentrátu -  ve svém komplexu  mají synergický účinek, tedy při správném poměru a vložené informaci (kterou nesou živé enzymy) se účinnost násobí proti prostému součtu léčivých látek.

Je využitelná pro vnější i vnitřní použití. Velmi účinná je například při poranění kůže a při popáleninách. Viděl jsem dokumentaci zázračného vyléčení sedřené kůže na asfaltovém povrchu po havárii motorky na níž jela dívka v plavkách, dokumentované lékařem)**, léčí napadení plísní či parazity, poradí si s vředovými hnisavými onemocněními, je účinná i při migrénách i při celé řadě jiných obtíží. Já jsem vzpomínal i cukrovku, velmi úspěšně se podílí i na léčení trávicího traktu je velice účinná i při onkologických onemocnění a celé řadě dalších onemocnění.)***

V čem spočívá její mimořádnost a univerzálnost léčení? V její schopnosti obnovit zdravý průtok krve kapilárami.

Aloe vera působí na příčiny problémů většiny nemocí – zúžené kapiláry. Přitom je zdravou rostlinou právě tak jako ovoce a zelenina a je tedy přirozenou součástí zdravého životního stylu. A navíc – jako jedna z nejstarších a nejtradičnějších léčivých rostlin na světě má svou účinnost potvrzovánu po tisíce let.

Aloe vera, podle lidových léčitelů, pomáhá odstranit z těla kyseliny, odpadní látky, tuky i jedy. A to proto, že znovuobnovuje normální zdravou průchodnost kapilár v oblastech, kde byly tyto mikrocévy vlivem stresu, špatné výživy a znečištěného prostředí zúženy.

Látky obsažené v aloe působí na mikroskopická tělíska vnitřních stěn kapilár, která jsou u většiny lidí zvětšená a při požití aloe splasknou. Krev následkem toho opět proudí lépe a tkáně i buňky jsou dostatečně zásobovány.

Tam, kde znovu funguje zásobování kyslíkem, mohou opět regenerovat buňky, tkáně i celé orgány. Kyseliny jsou neutralizovány, jedy a odpadní látky jsou odplavovány. A zlepšení průtoku krve napomáhá tělu se samo vyléčit.

Michael Peuser k tomu dodává, že „Efekt působení obsažených látek (v Aloe vera) funguje stejně jako orchestr. Zvuk je u něj vyjádřen také souhrou všech nástrojů a ne jen jednotlivými zvuky houslí či trubky.“ str. 11 )*

Je třeba ale ještě dodat, že nejen průchodnost kapilár, při níž významnou úlohu hraje i křemík, ale i samotná viskozita krve je důležitá. Její proudění zlepšuje kyselina gama-linolenová.  Při překyselení červené krvinky tuhnou a ztrácejí svou pružnost. Aloe vera pomáhá snižovat překyselení organismu, přesto vyvážená strava s velkým množstvím ovoce a zeleniny je velice důležitá. A ten, kdo se tímto pravidlem neřídí, měl by užívat kvalitní doplňky stravy v podobě alkalických minerálů.

Musíme si dát ale pozor, kolik čeho si vezmeme – vše je o vyváženosti, chceme-li, aby nám organisus fungoval jak výše vzpomínaný orchestr.

Aloe vera, přes svou vysokou účinnost a univerzálnost použití, má jednu nevýhodu: zdravotní pojišťovny ji neproplácejí. A protože kvalitní gel z Aloe vera je poměrně drahý (v D Testu jako kvalitní prošly pouze dva výrobci), lidé se uchylují k nákupu levných výrobků, jejichž účinnost je poměrně mizivá. V supermarketech lze koupit nápoj z aloe (15%) a zbytek hroznové víno. Jako nápoj je to výborné, ale jako léčebný prostředek neúčinné. Kvalitní výrobek by měl obsahovat více jak 90%   aloe (nesmí obsahovat aloin) a nesmí být tepelně zpracováván.

I tady vstupuji na tenký led. Tato rostlina má zdokumentováno velké množství léčebných účinků a já jsem si vybral to, co považuji za základní, tedy mikrocévy a zásobování buněk kyslíkem, živinami a odvod odpadu. I tyto procesy jsou poměrně dobře zmapovány a já je podávám zjednodušeně. Navíc cholesterolová teorie, se kterou nesouhlasím (vidím v ní pouze vynikající zdroj příjmů farmaceutického průmyslu), mi může být také předhozena, ale k ní jsem se již vyjádřil v článku o Dr. Ignárovi a Dr. Lundelovi.

Pro ty z nás, kteří se snaží o své zdraví pečovat je tento článek důležitý v tom, že ukazuje na jednu z léčivých rostlin, která při užívání, je schopna našemu organismu pomoci zajistit dopravu kyslíku a živin ke každé buňce a odvádět z ní odpad. Tím zajistit, aby vše potřebné, co se již dostalo do krve doputovalo i do místa určení.

Nejsou nám nic platné žádné živiny, doplňky stravy a konečně ani léky, pokud nejsou přivedeny až k příslušné buňce. A jednou z možností, jak to podpořit je tedy pravidelné užívání čistě přírodního produktu – Aloe vera!

Podívejte se na tento dokument Německé televize, kde hovoří vyléčení pacienti, na něž nic jiného nezabralo a samotný autor  kapilární teorie.: http://jdem.cz/c5xbh3

Odkazy:

)* Léčivá síla Aloe Vera: kompendium kapilární teorie, H.Rademann 2008, jde o výtah z knihy "Kapiláry určují náš osud". Název pro článek je odsud vypůjčen a jsou použity některé údaje.

)** V červnu 2017 jsem se účastnil školení lékařů LR, kde popisovaný případ  a postup léčby, včetně diskrétní fotodokumentace, byl prezentován. 

)*** Přesto, že sem nyní rakovinu jen zmínil,  problematika kapilár v souvislosti s aloe je rozpracována  i v knize: Michael Peuser, Krebs, wo ist dein Sieg? S účinnou léčbou celé řady onemocnění prostřednictvím Aloe vera jsem se seznámil na školení slovenskou lékařkou MUDr.Palovou již v roce 2008 a i této problematice věnuji dlouhodobě pozornost.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Koliandr | sobota 30.9.2017 9:00 | karma článku: 17,65 | přečteno: 477x